Op zaterdag 11 maart stond er weer een mooie kraker op het programma van Serooskerke 3. Een belangrijk duel voor beide ploegen als je kijkt naar de ranglijst. Zo wil Serooskerke de titel in zicht houden en wil RCS in spoor blijven van Serooskerke. Wat belangrijk is om te vermelden is dat alleen RCS dit seizoen heeft weten te winnen van deze sterke ploeg met veel diversiteit en verschillende kwaliteiten. De wedstrijd werd toen verloren op inzet en persoonlijke fouten, we wisten natuurlijk wat ons te doen stond en dat is voor de volle 100% strijden voor de winst. Waar RCS ook om bekend staat is een geweldige omschakeling.

Het was om 13:30 verzamelen op sportpark Noordhout. We konden gaan omkleden en zoals gebruikelijk deed Jaan het woord en werden we klaargestoomd voor de wedstrijd. We deden dit in de gebruikelijke 4-4-2 opstelling. De volgende jongens werden de wei in gestuurd om een balletje te gaan trappen: Jacco, Wiljan, Ross, Renco, Tinus, Jaan, JW, Lex, Lars, Bas, Lars en Kees. Op de bank namen plaats: JP, Gijs en Marvin. Een vrij complete selectie dus, helaas ontbrak Arnold. Hij had zich afgemeld om bij de derby op het veld ernaast te gaan kijken.

Serooskerke won de tos om de aftrap en mocht zo beginnen met de bal, Serooskerke begon scherp en deed niet onder voor de ploeg van RCS en creëerde al snel wat kansjes. Helaas resulteerde dit niet in een goal en bleef het gelijk op gaan, want RCS straalde ook uit dat het wilde winnen en stopte veel energie in de wedstrijd. Wat al in het begin gevreesd werd realiteit Alex moest het veld verlaten door een blessure.  Na een minuut of 20 kregen we een grote kans door een mooie bal van Jaan die verlengd kon worden en uiteindelijk uitkomt bij Kees. Die probeert de bal over de keeper te krijgen, deze poging eindigde helaas in de handschoenen van de keeper. Het blijft spannend, en na een snelle omschakeling via de rechtsbuiten van RCS. Komen ze voor de goal en kan de spits kiezelhard afwerken in de kruising 0-1!. Vlak na deze actie ging RCS de boel maar  eens opjagen en door een miscommunicatie wordt de bal niet goed verwerkt achterin en kan RCS de bal langs de keeper krijgen en zo in het doel schieten, maar deze goal werd afgekeurd door een overtreding aan de kant van RCS. Seroos moet zich even herpakken en geeft weinig kansen meer weg. Kort voor rust wordt Gissa weer eens de diepte in gestuurd en kan zo tot een schietkans komen. De keeper kan de bal niet klem pakken en de rebound kan worden ingeschoten door Lars die er als de kippen bij is om de bal in het netje te schieten 1-1!. Zo werd er niet veel later afgefloten voor rust.

We mochten we lekker de rust in met dit heerlijke lenteweer. De gebruikelijke bananen en thee waren weer aanwezig, Wat benadrukt werd is dat we verdedigend goed moesten staan en vanuit je taken spelen.

Vlak na rust begint de wedstrijd sterk aan de kant van Seroos, want als het moeilijk wordt staan er altijd een paar spelers op, zo stond het centraal weer ijzersterk en konden we ons optrekken aan JW die een geweldige wedstrijd aan het neerzetten was. We bleven vechten voor de 3 punten en uiteindelijk werd de bal diep gegooid op Gijs. Die samen met JP op de keeper afging. Gijs was niet zelfzuchtig en gaf de bal netjes af op JP die de goal voor zijn rekening nam 2-1!. We blijven strijden voor de 3 punten en hebben dit over de streep kunnen trekken, zo eindigt de wedstrijd in 2-1 en is Seroos weer een stapje verder richting de titel.

Zo wil ik alle toeschouwers bedanken voor  hun aanwezigheid en steun deze wedstrijd. Volgende week staat er een erg belangrijke wedstrijd op het programma tegen GPC. Dit is de koploper van de competitie, en als Seroos kampioen wil worden moet deze gewonnen worden. Dus u bent van harte uitgenodigd om te komen kijken uit in Vlissingen om 12:30.