Prinsenland- Serooskerke

30-09-‘17

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Prinsenland op het programma. Met de bus van Jan gingen we op avontuur richting (hopelijk) drie punten. In de bus werd flink gekaart, koffie gedronken of een muziekje geluisterd.

Toen we eenmaal aangekomen waren op het sportcomplex van Prinsenland, bleek het dat onze bovenstebeste Jos het druk had met het aanpakken en voorkomen van blessures. Quinty en onze baardaap Bo moesten zoals gewoonlijk op de tafel plaatsnemen voor een flinke massage. Maikel wilde ook graag gemasseerd worden, maar hij mocht niet.

Nadat de pascontrole door de scheidsrechter in de kleedkamer was gedaan, kon het feest beginnen met de volgende opstelling:

Verdediging (v.l.n.r.):

Roy, Peter, Jorden, Jonathan

Middenveld:

Jeffry, Beaudoin, Bjorn

Aanval:

Quinten, Aron, Maikel

Serooskerke begon sterk aan de wedstrijd met het eerste kansje voor Quinten al in de tweede minuut. De bal werd rondgespeeld en vooral het middenveld oogde fit. In de vierde minuut volgde de eerste kans voor Prinsenland uit een corner. De bal werd afgeslagen en grandioos op de volley genomen en binnengeschoten door een verdediger die rond de 16 gepositioneerd was.

Het plan om het eerste kwartier verdedigend scherp te beginnen kon daarmee direct van de baan. Het antwoord van Serooskerke volgde echter al snel met een vrije trap van Maikel (de beste speler van de vereniging (vooral in de kantine)) op de paal.

In de 9de minuut kreeg Berc een strafschop. Nadat hij twee man voorbij speelde in de zestien meter werd hij zoals dat zo mooi heet ‘over het been gelegd’. Zonder enige twijfel benutte hij deze buitenkans zelf.

Er volgde een rustige periode waar Serooskerke overheersend was op het gebied van balbezit en positiespel. In de 18de minuut werd de spits van Prinsenland vervelend geraakt en bleef liggen op de grond. De meeste spelers van Serooskerke leken er vanuit te gaan dat de bal zou worden uitgespeeld, maar Prinsenland voetbalde verder. De slaperigheid op het middenveld en achterin werden genadeloos afgestraft door het maken van de 2-1 door Prinsenland.

Serooskerke werd getest of het direct weer een antwoord klaar had na deze tegenslag en gelukkig was dit het geval.  Een mooie combinatie binnen het strafschopgebied tussen Bjorn, Maikel en afmaker Aron zorgde in de 21ste minuut voor de 2-2. Dat het bij Seroos altijd alle kanten op kan gaan bleek een minuut later maar weer. Door half ingrijpen en een tweede misverstand, kon een speler van Prinsenland een vrije steekpass geven die feilloos werd afgemaakt, 3-2.

Vanaf deze hectische fase tot aan de rust zijn geen belangrijke momenten te noteren. Het veldspel was wederom zeer sterk aan de zijde van Serooskerke en de aanval werd ook meerdere keren bereikt. Een kans voor Maikel die volgde uit een schot van Quinten en een kansje voor Bo waren de laatste  berichten uit de eerste helft.

In de tweede helft werd het pas weer rond de 60ste minuut interessant. Jeffry kreeg geel omdat hij niet bepaald op tijd kwam met zijn tackle, een speler van Prinsenland kreeg vervolgens ook geel en Alex kwam erin voor Quiten. Wellicht zou er nu een frisse wind door het team waaien dat een beetje was ingezakt. Helaas waaide deze frisse wind pas rond de 80ste minuut. Een corner kwam op het hoofd van de vers ingebrachte Alo (voor Maikel). Alo kon te weinig richting geven aan de bal, waardoor hij naast ging. Dit was echter wel het startsein voor een slotoffensief. In de 82ste minuut mist onze captain 1 op 1. Het leek alsof zijn enorme rush over het middenveld ervoor had gezorgd dat de kracht uit z’n voetjes was gevloeid, waardoor de bal simpel kon worden gestopt door de keeper.

De tijd begon nu echt te dringen en Jorden (onze andere beste speler van de vereniging) vond het genoeg geweest. Na een kopkans (net naast), scoorde hij in de 85ste minuut de 3-3 uit een corner, waar de bal voor zijn voeten kwam te liggen.

Verlies werd hiermee voorkomen en er werd in de laatste minuten zelfs nog gezocht naar de 3-4, helaas is dit ons niet gelukt.

In de kleedkamer heerste een gevoel van verlies na dit gelijkspel, er zat meer in…..

Op naar de Raay!

Uw verslaggever ter plaatse nam ook nog enkele foto’s