Afgelopen zaterdag mochten de mannen van Seroos 2 op bezoek in Oost- Souburg tegen Rcs. Een belangrijke pot, omdat Seroos in de eerste paar wedstrijden wat schade heeft opgelopen en hier een directe concurrent de tegenstander was. Seroos begon de wedstrijd met evenveel punten als Rcs en een wedstrijd meer gespeeld, dus zaak om te winnen.

De tactische besprekingen van Jacco worden met de week korter, omdat er de laatste tijd week in week uit goed voetbal op de mat gelegd wordt. Een klein puntje was wel dat we goed moesten opletten waar de mist vandaan kwam. Jens die er van houdt om zo nu en dan eens een discussie te voeren met Jacco tijdens de bespreking over waar de wind vandaan komt gaf aan dat we het liefst ‘tegen de mist in’ wilde beginnen.

En zo werd er, op een koud mistig kunstgrasveld, in de volgende opstelling gestart:

Jens, Merijn, Arjen, Jasper, Niels, Jannick, Peter, Quinten, Robbie, Melvin, Tiemen

Wissels: Robert-Jan, Dion & Jordi

De wedstrijd begon van beide kanten wat aftastend. Seroos keek de eerste minuten goed hoe Rcs stond. Ze probeerden het spel snel te verleggen en werden met name over de linkerkant gevaarlijk. Na een paar minuten kreeg Seroos de wedstrijd aardig onder controle, maar dit leidde niet direct tot grote kansen. Een schot wat over het doel van Rcs ging en een paar voorzetten waren het resultaat. Aan de andere kant kwam Rcs er af en toe gevaarlijk uit maar het was toch Seroos wat na ongeveer een half uur spelen de bevrijdende 0-1 scoorde. Via een snelle counter kwam de bal terecht bij Melvin, die voor het eerst sinds zijn blessure in de basis mocht beginnen. Hij speelde de bal naar Robbie die van dichtbij kon afwerken. Met de voorsprong op zak werd geprobeerd om deze uit te breiden en zo de wedstrijd voor rust al op slot te gooien. Dit lukte helaas niet en met een minimale voorsprong werd de kleedkamer opgezocht voor de thee.

Na de rust wilden was het de bedoeling om snel 0-2 te scoren zodat zich geen zelfde scenario kon voordoen als eerder dit seizoen, toen Kapelle in de slotminuten de gelijkmaker wist te scoren. Kansen kwamen er, onder andere voor Melvin die een rebound naast de goal zag verdwijnen en Tiemen werd ook nog een aantal keren gevaarlijk. Maar na een kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft begon Seroos meer en meer achteruit te lopen en ging Rcs meer risico nemen. Met man en macht werd geprobeerd om de voorsprong vast te houden en dat lukte aardig door de betrouwbare verdediging. Op het middenveld werden daarnaast ook de nodige duels uitgevochten. Zo werkte Jannick bijna zijn tegenstander over de omheining door zijn elleboog in de nek van zijn tegenstander te planten, tot ongenoegen van spelers en toeschouwers van Rcs. De scheidsrechter liet doorspelen en legde dit uit als ‘goed breed gemaakt’ wat we natuurlijk kennen van Jannick. Rcs bleef wel aandringen en dit leidde tot een paar spannende momenten voor het doel van Jens. Zo viel een corner voor de voeten van een speler van Rcs die de bal van 3 meter voor het doel over wist te schieten. Robert-Jan was er ondertussen in gekomen voor Niels. Rcs stuurde hun centrale verdediger mee naar voren waardoor Seroos nog meer onder druk kwam te staan, maar er bleef goed verdedigd worden. Door het aanvallende spel van Rcs kwamen er ook de nodige ruimtes op het veld, waardoor de bal via een counter bij Peter terecht kwam. Die bedacht dat nu we op de helft van het seizoen zitten dit het moment was om zijn eerste assist van het seizoen af te leveren. Hij speelde de bal breed op Quinten, die zijn tijd naam, eerst op de keeper schoot en vervolgens de rebound langs de doelman kreeg. 0-2! De wedstrijd was binnen en Quinten leek op weg naar Peter om het feestje te vieren. Maar niets was minder waar. Hij liep richting de cornervlag waar hij een koprol maakte om vervolgens, zoals zijn ‘grote’ idool Ronaldo dat ook altijd doet, heel hard “SIII” te roepen.

Desalniettemin was hiermee de eindstand op het scorebord gezet.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma, thuis tegen Dauwendale. Het verslag van deze wedstrijd zal geschreven worden door Merijn Koreman.