Afgelopen zaterdag was dan eindelijk de dag waar we al enkele weken naar hebben uitgekeken: de kampioenswedstrijd tegen de Meeuwen. Na een mooi seizoen met een leuke, uitgebalanceerde groep kan met nog twee wedstrijden te gaan de titel gepakt worden. Wegens minpunten van onze concurrent GPC en een eventueel beroep wat ze nog kunnen aantekenen was vooraf niet helemaal duidelijk hoeveel punten we nog nodig zouden hebben. Eén ding was echter wel zeker en dat was dat we bij winst niet meer door GPC achterhaald konden worden, ongeacht wel of geen puntenaftrek. De wedstrijd van seroos 4 was verzet, wat betekende dat we met een voltallige selectie naar de Meeuwen konden afreizen. De heenwedstrijd eindigde in een 10-1 overwinning, misschien wel de beste pot van het seizoen, dus vertrouwen in een goede afloop was er voldoende.

We beginnen de wedstrijd met de volgende mannen: Jack, Koets, Ross, Renco, Tiz, Jaan, Lex, Bas, Lars, Arnold en Gijs. Na een spetterende vuurwerkshow waar ze in Eindhoven nog een puntje aan kunnen zuigen start de wedstrijd. Al snel blijkt dat het vanmiddag wat minder gemakkelijk zal gaan dan in de thuiswedstrijd, we komen niet echt lekker in ons spel en weten in de beginfase weinig kansen te creëren. Zo af en toe komen de Meeuwen zelfs voor ons doel, vaak tot hun eigen verbazing, maar lekker afwerken laten ze gelukkig achterwege. Halverwege de eerste helft weet Gijs goed door te breken en hij stoomt op richting de achterlijn. Zoals wel vaker dit seizoen kiest Gijs er op belangrijke momenten voor om de bal voor te trekken, waar Arnold dan vaak klaar staat om binnen te werken. Dat is ook nu weer het plan, Arnold’s bewaker is hem echter net voor en met een strakke pegel werkt hij de bal in eigen doel. 10 minuten voor rust wordt ook de 2-0 nog op het scorebord gezet. Na een dubbele één-twee kan Lex alleen op de keeper af, en schuift de bal in de verre hoek binnen. Het verzet van de Meeuwen lijkt nu toch definitief gebroken..

Aangezien we met een grote groep zijn afgereisd naar Zoutelande wordt er in de rust druk gewisseld: Kees, Tinus, JP en JW komen in de ploeg. Met nog zo’n 25 minuten te gaan komt ook Marvin nog in het veld, enkele minuten later gevolgd door RJ Buuze. De tweede helft spelen we een gewonnen wedstrijd. Meeuwen probeert het met de lange bal, die overigens wel erg vaak simpel bij Jacco terecht komt, maar daar komt zelden gevaar uit. Zelf spelen we vandaag ook niet ons beste spel maar we weten toch nog een aantal grote kansen bij elkaar te spelen. Uiteindelijk ontstaat uit één van deze kansen een penalty. Een buitenkansje voor Gijs en hij schiet deze dan ook koelbloedig binnen. Wij vinden het prima, Meeuwen vindt het prima, en zo gebeurt er eigenlijk niet al te veel meer de rest van de tweede helft en is het wachten op het eindsignaal.

Na precies 90 minuten blaast de scheidsrechter voor het einde en behalen wij zo een zeer verdiend en mooi kampioenschap!! Aangezien praktisch iedereen z.s.m. naar Hrieps wilde was vooraf al bepaald dat we de festiviteiten een weekje vooruit zetten naar a.s. zaterdag. We spelen dan thuis om 14.30 tegen Jong Ambon en we hopen er dan met z’n allen een nog mooier feest van te maken!!

ser3 kampioen 2

Ser3 kampioen3

Hieronder de uitreiking van de schaal door de voorzitter.