Na de 6-1 winst op Terneuzense Boys vorige week zaterdag en het niet komen opdagen van nummer twee GPC tegen Zeelandia-Middelburg stonden wij 6 punten los op GPC. Afgelopen donderdag werd bekend dat GPC ook nog eens 3 punten in mindering kreeg. Zo begonnen wij deze zaterdag met 9 punten voorsprong aan de wedstrijd tegen Zeelandia-Middelburg. Na al deze cijfers en punten klonk het kampioenschap al in velen oren, maar eerst moest er nog gewonnen worden van ZM.

Nadat iedereen om 12:15uur verzameld was op sportpark Veerse Poort zochten wij de kleedkamers op. Er werd nog wat gelachen en op het gemakje de schoenen gestrikt. Dit keer was de stereo met wat oppeppende muziek en een veld om warm te lopen afwezig. Dus we werden weer verwezen naar een dunne groenstrook naast veld 3.

Niet de beste manier om scherp aan een wedstrijd te beginnen en aan het veld te wennen dat er nog slechter bij lag dan de groenstrook, maar we moesten het er mee doen.

Seroos 3 begint de wedstrijd in de volgende opstelling:
Op de goal: Jack,
Verdediging: Jan-Thijs, Renco, Ross, Kenneth,
Middenveld: Jaan, JW, Alex, Bas
Aanval: Gijs & Arnold
Wissels: Tinus (Jan-Thijs), Niek (Jaan), Toon (Alex).

Stipt 13:00uur trapte Zeelandia af voor een wedstrijd die Seroos 3 na het laatste fluitsignaal snel zal vergeten. Het begon rommelig en seroos kreeg de bal niet onder controle. Duels werden verloren en zo ontstond de eerste aanval van ZM. De spits werd weg gestuurd en omzeilde in eerste instantie Renco in de 16, maar hij dacht er anders over en stak zijn uitschuifbare been nog iets verder uit. Penalty! Deze werd goed in de hoek geschoten, jacco kansloos en zo stond het al vroeg in de wedstrijd 1-0. Onverwacht dat we zo snel achter zouden komen. Kopjes omhoog en verder. Dit resulteerde in een aanval van seroos. Gijs werd diep gestuurd en werd ook gehaakt in de 16. De scheidsrechter zag dit echter anders en na wat felle woorden wisselingen werd er verder gevoetbald. De toon was gezet, na een aantal harde duels waarbij de scheids niet optrad en er meer verbale duels kwamen dan dat er werd gevoetbald vond de scheidsrechter het genoeg en gaf de 1e gele kaart aan een ZM-verdediger. Het spel aan seroos kant werd er niet beter op en dit resulteerde in een overtreding tussen de 16 en de zijlijn. ZM was al eerder gevaarlijk uit een corner en nu uit een soort gelijke vrije trap van de zijkant. Over alles en iedereen heen kwam de bal bij de 2e paal en na wat slap verdedigen kon ZM de 2-0 binnen schuiven. Na een rommelig tweede gedeelte van de 1e helft kwam net voor rust ook nog de 3-0 uit een snelle omschakeling van ZM. Seroos was even met beide benen op de grond gezet en besloot in de rust de koppen bij elkaar te steken. Er moest uit een ander vaatje getapt worden.

De 2e helft begon seroos een stuk sterker. De kansen werden gecreëerd en uit een corner kopte Ross de 3-1 binnen. Het geloof was weer even terug. Na nog een goede voorzet van Niek die op slof van Arnold kwam redde de jonge keeper goed. De rebound kwam voor de voeten van Bas. Even voor de goede orde, dit was op zo’n 4 meter van de doellijn. Bas presteerde het om de bal toch nog over de goal te jagen. Of dit nou kwam, omdat hij werd afgeleid door Maxime die net aanschoof bij de andere seroos supporters. We zullen het nooit weten. Eén ding weten we wel en dat is dat het gewoon nog 3-1 stond. De aansluitingstreffer kwam er dus niet. De 4-1 wel! Nadat we in de rust hadden afgesproken om 1-op-1 te spelen en iedereen een eigen man had. Stond er toch iemand zo vrij als een vogeltje. Hij kopte de bal zacht in de hoek, houdt baar of niet? Hij zat en we liepen nog verder achter de feite aan. Kopjes erbij  houden (Ross…) en op naar de volgende wedstrijd. Deze was gespeeld en moeten we snel vergeten. Het was een Seroos 3 onwaardige pot, maar zoals Renco zei ‘’In een seizoen speel je altijd een mindere wedstrijd’’. Die hebben wij vandaag gehad.

GPC won wel en het verschil is 6 punten, waarbij GPC nog een inhaal wedstrijd heeft tegen Zeelandia-Middelburg. Het verschil blijft dus sowieso 3 punten. Nog 3 wedstrijden te gaan en dan kunnen wij alsnog praten over de platte kar. De laatste wedstrijden zijn tegen Zeeland Sport (thuis), de Meeuwen (uit) en Jong Ambon (thuis).  De pen voor de volgende wedstrijd geef ik weer terug aan Arnold.

Hieronder nog even de volledige stand.
Stand Seroos 3