Vorige week werd er door Seroos 3 een overtuigende overwinning geboekt tegen Baronie. Deze week stond er een uitduel op het programma tegen Rijsoord, Seroos 3 wilde uiteraard proberen deze stijgende lijn door te trekken en weer met 3 punten naar huis te rijden.

Het was een vroegertje deze week! Rijsoord had ons uitgenodigd om 12.30 klaar te staan op het veld voor het fluitsignaal. Zoals gewoonlijk werden de busjes weer opgehaald bij de Zompe en klaargezet op sportpark Noordhout voor vertrek. Ook de vrouw van onze Leider Peter had weer aan ons gedacht, 2 rijkelijk gevulde tasjes met lekkernijen werden weer meegenomen richting de busjes aangevuld met de overheerlijke bolussen van Steven die jarig was geweest afgelopen week.

Nadat iedereen zijn voorraad sportwater had aangevuld in de kantine van Seroos gingen de mannen van Seroos 3 op pad. Netjes op tijd vertrokken de busjes richting Rijsoord. Het zou een erg koude voetbalmiddag worden. Er werden extreme temperaturen gemeten op de velden van Rijsoord, helaas had niet iedereen het weerbericht gelezen want de dikke warme jassen van Seroos 3 lagen helaas nog op Seroos.

Eenmaal aangekomen op het sportcomplex van Rijsoord werd als eerst nog even de kantine bewondert met de rijk gevulde koelkasten met heerlijke consumpties voor na de wedstrijd. Seroos 3 wilde rustig de kleedkamer in gaan, helaas was de kleedkamer coördinator van Rijsoord afgeleid door het koude weer. Daardoor moest Seroos 3 eerst op zoek naar een andere kleedkamer voordat ze zich klaar konden maken voor de wedstrijd.

Na een aantal plaatjes van onze ‘Feest DJ’ was Peter klaar om zijn woordje te doen. Net zoals vorige week werd de welbekende ‘Spekjes’ tactiek weer haarfijn uitgelegd. Helaas beschikte we deze week niet over een zak spekjes. We begonnen in de volgende opstelling: In de verdediging stond: Jos (op doel) Wiljan, Jeroen, Jeffrey en Kenneth. Het middenveld werd bezet door Jan-Thijs, Steven, Captain Bert en Marcio. In de spits begon onze ‘Tovenaar’ Laurens en Niek. Op de bank nam Boyd plaats en Gijs nam de touwtjes (vlag) in handen aan de zijlijn om de arbiter van deze middag te ondersteunen.

Iedereen had zich warm aangekleed en betrad het kunstgras van Rijsoord voor de warming up, die overigens hard nodig was gezien de temperaturen. Door de vertraging met de kleedkamers en omdat er nog een wedstrijd bezig was op het veld werd de wedstrijd wat later gestart.

12:45 Klonk het fluitsignaal. Beide partijen moesten even wennen aan de kou. Rijsoord leek al wat meer opgewarmd dan Seroos 3, hierdoor werd er aan de kant van Rijsoord beter gevoetbald. Dat was echter geen probleem want de verdediging van Seroos 3 stond goed op te letten en zorgde ervoor dat er geen problemen optraden met de betrekking tot de score.

Seroos 3 begon na een goed kwartier steeds beter in de wedstrijd te komen en begon wat dominanter te spelen als de tegenstander. Dit resulteerde in een heerlijk doelpunt. Vanaf de linkerkant gaf Jan-Thijs een fantastische lange bal die bij onze ‘Tovenaar’ Lars terecht kwam. Lars stuurde vervolgens een verdediger het bos in en loste schot op het doel van Rijsoord. De bal belandde in de linkerhoek van het doel, zo kwam Seroos op de 0-1.

Seroos 3 voetbalde na de 0-1 wat makkelijker onder de druk door van Rijsoord. Seroos 3 was de bovenliggende partij, dit resulteerde nog in een aantal kansen. Door een goede pass op Bert die vervolgens met zijn techniek de tegenstanders omspeeld kwam hij voor het doel waar hij Jan-Thijs zag staan. Bert met zijn FIFA ervaring bedacht zich natuurlijk geen moment en gaf de bal aan Jan-Thijs, helaas stond die buitenspel en werd de goal van Seroos 3 uitgesloten. Aan de kant van Rijsoord waren ze de weg nog steeds een beetje kwijt na de 0-1 wat resulteerde in een aantal kansen voor Seroos 3, helaas konden we de score niet uitbreiden. Daar in tegen kreeg Rijsoord een kans die resulteerde in de 1-1 voor rust. Door een combinatie aan de linkerkant van het veld kwam de bal bij een middenvelder van Rijsoord op de rand van de 16 meter van Seroos, deze schoof de bal zakelijk de linkerhoek in achter Jos.

Seroos 3 ging met een 1-1 stand de kleedkamers in. Jos die niet veel te doen had gehad in de 1e helft vond al gauw zijn plekje in de kleedkamer met de warme theepot in zijn handen. Nadat sommige spelers van Seroos 3 hun handschoenen hadden aangetrokken konden ze weer beginnen aan de 2e helft.

Seroos begon weer goed aan de 2e helft, Rijsoord kwam er aanvallend niet meer aan te pas. Aan de kant van Seroos waren Boyd en Gijs in de ploeg gekomen voor Marcio en Jan-Thijs. Door de snelheid van Gijs en de niet al te snelle backs van Rijsoord kon Seroos meer diepte in de hoeken zoeken op de helft van Rijsoord. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke kansen, maar helaas bleef het welverdiende doelpunt uit voor Seroos 3.

Door de diepte in het spel van Seroos kreeg het ook een aantal gevaarlijke corners. Jeffrey en Jeroen gingen als centraal duo mee naar voren. De verdediger van Jeffrey nam zijn taak erg serieus met het vasthouden van zijn tegenstander helaas zag de arbiter hier geen overtreding in. Jeffrey kwam nog wel op een schotkans maar deze belandde helaas niet achter de doelman van Rijsoord.

Aan de kant van Rijsoord werd er niet meer veel gecreëerd op een aantal gevaarlijke ingooien na. De linkshalf van Rijsoord had namelijk erg lang geoefend op zijn ingooi en zo kon hij de bal in de 5 meter gooien van Seroos 3, dit resulteerde in een gevaarlijke kopkans maar geen doelpunt.

Het lukte Seroos 3 niet om in de 2e helft ondanks het dominante spel een doelpunt te maken en zo de 3 punten mee naar huis te nemen. Seroos 3 heeft vandaag zeker een goede pot neergezet en hoopt volgende week de lijn weer door te zetten en zo de 3 punten te pakken.

Er zal volgende week verslag worden gedaan door onze Co-Captain en keeper Jos