Na een “herfststop” van drie weken mochten de mannen van Seroos  4 eindelijk weer eens de wei in. Zaterdag 9 december stond de thuiswedstrijd tegen FC Dauwendaele 4 op het programma die een plek in de middenmoot bezetten. Het was weer even puzzelen om een selectie in elkaar te draaien, maar omdat Seroos 5 niet moest voetballen konden we een prima team op de been brengen. De eerste helft startten we met Olivier op de goal, Bennet, Tokker, Ross en Simon vormde de achterhoede. Op het middenveld Jaan, Do, Bas en JP en in de voorhoede Marvin en Kees. Op de bank zaten RJ Buuze en Robin. Afwezig zijn nog steeds Lex en Tinus vanwege blessures, daarnaast ontbrak JW en Renco moest zich op het laatste moment afmelden omdat hij die ochtend meer dan gemiddeld een gang naar het toilet moest maken om zich te ontdoen van zijn maaginhoud.

Omdat het al drie weken gelden was dat we een wedstrijd gespeeld hadden, en vanwege de frisse omstandigheden waren bij menigeen de spiertjes en gewrichten nog wat stram. Zo mocht Tokker zich voor de wedstrijd al uitleven op de rug van Do omdat die nodig gekraakt moest worden. Deze inspanning zou Tokker overigens later nog parten spelen.

Dan de wedstrijd. Na de aftrap werd al vrij snel duidelijk dat we veelvuldig in balbezig zouden zijn deze middag. Dauwendaele bleek mede door het druk zetten niet in staat om de bal heel lang in de ploeg te houden, dus met het nodige geduld en een hoog baltempo moesten we de score zien te openen. Helaas bleek dat, met de drie weken rust, de scherpte bij de meesten weer teruggevonden moest worden. Te vaak werden er verkeerde keuzes gemaakt of was er sprake van onzuivere passes of misverstanden. Overigens stond onze verdediging prima en gaven we eigenlijk weinig tot niks weg. Halverwege de eerste helft wisten we dan toch de score te openen. Het was Bas die uiteindelijk de trekker overhaalde en beheerst via de binnenkant van de paal binnen schoot. Er volgde nog voldoende mogelijkheden, maar vaak was de laatste pass net niet goed of stonden we buitenspel. Eén keer nog de eerste helft wist Kees de buitenspelval te ontlopen door een onoplettende rechtsback van Dauwendaele die bleef hangen en na wat kap- en draaiwerk en het omspelen van de keeper kwam dan toch de 2-0 op het denkbeeldige scorebord. Met deze stand gingen we ook aan de thee en bananen.

In de rust helft werd Simon vervangen door Robin en Do werd vervangen door Buuze. Ook bij Dauwendaele vonden de nodige wisselingen plaats en dit kwam hun spel niet ten goede. Maar ja wat wil je als je je eigen medespelers moet aanspreken met hun nummer omdat je hun naam niet weet.

De ruimtes werden behoorlijk groot en met een nog steeds goed spelende verdediging was het aan de middenvelders en voorhoede om de score uit te bouwen op aandringen van Tokker. Hij kreeg zijn zin, want de score werd uiteindelijk uitgebouwd naar 8-0. Kees wist ondanks dat zijn vizier niet scherp stond toch nog 2 keer de keeper te verschalken met schuivers van binnen de zestien. Gelukkig stond het vizier van Bas Rooze zeer scherp en hij wist er de tweede helft nog 3 bij te prikken. Een geplaatste knal van buiten de zestien, een schot aan de onderkant van de rechter kruising en een inzet na een bal uit de kluts brachten de score op 7-0. De 8-0 werd binnen gewerkt door Buuze. Nadat zijn eerste inzet nog kon worden gekeerd uit een voorzet van Jaan, wist hij in de rebound het enig overgebleven gaatje in het dak van het doel nog te vinden. Verder gebeurde de tweede helft niet veel enerverends en we leken af te stevenen op een degelijke overwinning zonder tegengoals….Echter, na een ietwat ongelukkige indribbel actie van Ross kreeg een speler van Dauwendaele vrije doorgang richting het doel. Waar Olivier al enigszins uit positie was, kon Tokker ons nog behoeden voor een tegendoelpunt, maar doordat hij voor de wedstrijd al de osteopaat wilde uithangen had hij toch wat krachten verspeeld. Hij kon de inzet van de speler van Dauwendaele nog wel toucheren, maar de bal rolde toch het doel in. Helaas, maar al met al een prima overwinning en drie punten die bijgeschreven kunnen worden. Volgende week volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop. Een mooie gelegenheid om onze koppositie weer terug te pakken!