Vandaag de uitwedstrijd tegen mede koploper GPC 3. Voorafgaand aan de wedstrijd staat zowel GPC 3 als Serooskerke 3 op 37 punten uit 14 wedstrijden. Omdat GPC een iets beter doelsaldo heeft (+45 vs. +40) staan zij aan kop. De heenwedstrijd was in 2-2 geëindigd waarbij wij het gevoel hadden dat we recht op meer hadden, alleen hielden we toen even geen rekening met Anteunis Poppe. Na vandaag staan er nog 5 wedstrijden op de agenda dus de uitslag van vandaag, zou best wel eens van groot belang kunnen zijn voor het kampioenschap.

De voorbereiding op de wedstrijd was rommelig. Van tevoren wisten we dat we op kunstgras veld moesten aantreden, echter waren deze velden bezet zodat we hier geen warming up op konden doen. Onder leiding van Renco besloten we op klein intrap veldje toch maar een soort warming up te doen. Dit in tegenstelling tot de mannen uit Vlissingen welke besloten koud het veld op te gaan.

De selectie voor vandaag was vrij compleet (hoe kan het ook anders). Grote afwezigen waren Alex en Bas. Dragende spelers met een brok aan ervaring welke we vandaag goed hadden kunnen gebruiken maar helaas stelden zij andere prioriteiten. Net zoals de voorgaande weken konden we in ieder geval op papier toch weer een leuk team op de been brengen; Jacco, Jeffrey, Renco, Ross, Kenneth, JP, JW, Kees, Lars, Arnold en Gijs. Wissels voor vandaag Marinus, Adriaan en Marvin.

Een kleine 10 minuten later dan gepland startte de kraker uit de reserve zaterdag 3e klasse A. Serooskerke begon fel en het verschil in warming up was overduidelijk zichtbaar. Duels werden gewonnen wat veel balbezit opleverde en zodoende was het wachten op de eerste kans. Binnen 5 minuten lag de bal voor Serooskerke dan ook al in het netje. Een lange bal van de uitstekend spelende Jeffrey werd door Gijs op waarde geschat en breed gelegd op Arnold. Onze Amsterdamse topspits met een moyenne waar Bas Dost jaloers op is, schoot de bal van randje 16 in de verre hoek; 0-1. Na deze vroege voorsprong probeerden we door te drukken. Van achteruit werd snel de diepte gezocht. Lange ballen op de snelle Gijs bleven constant voor druk zorgen op de Vlissingse verdediging. Vanuit één van deze aanvallen ontstond een dot van een kans voor Lars. Stand in linkshalf JP leek verwoestend uit te gaan halen maar besloot de bal terug te leggen op Lars, welke zijn inzet onderkant lat terug het veld in zag stuiteren. Dit was dé uitgelezen mogelijkheid om binnen 15 minuten op een ruime voorsprong te staan maar helaas.

Gedurende het tweede deel van de eerste helft, veranderde het spelbeeld langzaam. GPC werd steeds gevaarlijker vooral in de omschakeling. Daarnaast bleek het team over veel lopende mensen te beschikken waardoor met name ons middenveld alle zeilen bij moesten zetten. Toch kreeg Serooskerke via Arnold opnieuw een goede mogelijkheid. Binnen de 16 werd hij flink gehinderd maar toch kwam hij nog tot een schot. In een ultieme mogelijkheid om zijn schot te blokken werd Arnold hard geraakt. Helaas zag de scheidsrechter hier geen penalty in. In de daaropvolgende aanval ook aan de andere kant een valpartij in het strafschopgebied. Frank Rooze was de dader, GPC spits het slachtoffer. De scheidsrechter redeneerde echter dat het net geen strafschop was dus nu ook niet…. In het verloop van de eerste helft golfde het spel heen en weer met kleine mogelijkheden aan beide kanten. Voor de rust werd er echter niet meer gescoord zodat we met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op zochten.

In de rust één wissel aan Serooskerkse zijde; de hardwerkende Lars mocht vanwege verplichtingen bij het 2e maar 45 minuten spelen, waarvoor er ruimte kwam voor Marinus Stroo. Leider en aanjager Adriaan spaarde zichzelf nog en richtte zich volledig op de laatste 25 minuten… De tweede helft was Serooskerke overduidelijk de bovenliggende partij. Het middenveld had de touwtjes strak in handen. Ross en Renco gaven opnieuw niets weg en zorgden er met hun coaching voor dat de onze backs Kenneth en Jeffrey uit konden blinken. Bij een goed opgezette aanval van achteruit speelde Kees zich op prachtige wijze vrij en stuurde Gijs de diepte in. Hij legde de bal keurig breed voor Arnold welke de bal in het lege doel kon plaatsen; 0-2!

Het verzet van GPC leek daarmee al vroeg in de tweede helft te zijn gebroken. Wij waren heer en meester en creëerden verschillende kansen maar de keeper bleek een sta-in-de-weg. Na een kleine 20 minuten kwam Adriaan de moe maar voldane Arnold vervangen. Met zijn snelheid en dreiging zorgde hij als snel voor gevaar echter bleek het niet de middag van Jaan te zijn. De kansen waren dit keer niet aan hem besteed en zo bleef de marge twee doelpunten. GPC kreeg nog één kans na een kleine onoplettendheid in onze verdediging maar deze raakte de buitenkant van de paal. GPC zat er fysiek en mentaal volledig doorheen en wij hadden verschillende mogelijkheden om het verschil op te laten lopen, maar jammer genoeg waren we niet scherp genoeg voorin. Zo eindigde deze belangrijke wedstrijd in een zeer verdiende 0-2 overwinning voor de mannen uit Serooskerke.

Deze wedstrijd was een teamprestatie van formaat. Een strakke organisatie gecombineerd met gedrevenheid en de wil om te winnen maakt ons onverslaanbaar in deze klasse. De wat meer ervaren jongens die voor rust en organisatie zorgen in combinatie met de jongere jongens met extra loopvermogen maakte vandaag het verschil t.o.v. GPC. We hebben het inmiddels zelf in de hand maar hebben nog verschillende lastige wedstrijden op het programma. Laten we dan ook waken voor onderschatting. Speciaal dankwoord voor Marvin; hij neemt genoegen met wat minder speeltijd maar is er wel altijd bij als het nodig is, top! Laten we met zijn allen de komende 5 wedstrijden knallen en realiseren dat je niet vaak de kans hebt om kampioen te worden.

Volgende week krijgt Arnold de eer om het verslag te schrijven.