Na het verlies van vorige week tegen Zeelandia is het verschil met nummer 2 GPC weer teruggelopen tot 3 (verlies)punten. We weten dus wat ons te doen staat: minimaal 7 punten uit de komende 3 wedstrijden halen.

Door blessures, vakanties en werk ontbraken er bij Seroos 1, 2 en 3 nogal wat spelers. Zelf zoveel dat er vooraf geen spelers van Seroos 2 terugkwamen. Gelukkig was Seroos 4 vrij en wilden Anthony, Gru, Robbert Jan en Simon ons versterken, waarvoor dank! We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling:

Jacco; Simon, Renco, Ross, Tokker; Gru, Jaan, Bas, RJB; Arnold en Gijs.

Op de bank nam Marvin plaats, onze steun en toeverlaat die zowel coachend als tijdens zijn invalbeurt van gemiddeld 10 minuten altijd van waarde is. Toen we de kleedkamer ingingen zagen we daar al iemand omgekleed klaarstaan. David Wouters van JO19-1 had het verslag van Lars gelezen twee weken geleden gelezen, en wilde ook graag meedoen met de grote mannen van Seroos 3. Hij nam plaats tussen de ervaren Marvin en zijn grote voorbeeld Gru.

Zeeland Sport is de nummer 9 uit de competitie, maar ook een tegenstander die ons niet ligt. De uitwedstrijd wisten we maar net te winnen door een doelpunt van Arnold vlak voor tijd. Daarnaast werd er vorig jaar gelijkgespeeld tegen Zeeland Sport na de winterstop en het jaar ervoor werd zelfs verloren waarmee de 2e plek werd verspeeld.

Reden genoeg dus om deze tegenstander niet te onderschatten. Leider Jaan hamerde er dan ook op dat we fel moesten beginnen en ze niet het gevoel gaven dat er hier wat te halen viel. En dat we onze leider trouw volgen bleek al snel.

Na de aftrap van Gijs werd de bal teruggespeeld en via Tokker belandde deze bij Ross. Zijn diepe bal door het centrum op de diepgaande Gijs was perfect, Gijs controleerde de bal prima en schoof deze langs de keeper, 1-0. En dit zonder dat Zeeland Sport de bal nog maar had geraakt.

Direct na de aftrap gaf leider Jaan het goede voorbeeld door direct druk te zetten. Na twee geblokte ballen kwam de bal voor de voeten van Bas, zijn diepe bal werd nog weggekopt maar deze viel voor de voet van van Arnold die van 20 meter raakschoot. Zo was het na 1.53 minuut (volgens de trainer van Zeeland Sport) al 2-0.

Deze vliegende start gaf echter geen vleugels. Zeeland Sport gaf niet op en kreeg de overhand. Door de vele positiewisselingen in balbezit bij Zeeland Sport kon Seroos geen goede controle over de wedstrijd krijgen. Wel kwamen we er nog enkele malen gevaarlijk uit. Zo wist Arnold na een prachtige steekpass van Bas nog de 3-0 te scoren. Hij vierde dit uitgebreid met meerdere dansjes, alleen had de grensrechter al gevlagd voor buitenspel waardoor het feest niet doorging.

Vlak daarna was het Zeeland Sport die direct de 2-1 maakte. Na een goede voorzet van hun rechtsbuiten werd de bal bij de tweede bal binnengetikt, 2-1. Zeeland Sport rook bloed en ging steeds meer druk zetten, maar uiteindelijk was het Seroos die de 3-1 wist te maken vlak voor rust. Na een goede actie van Jaan op rechts kwam de bal  voor bij de eerste paal waar Gijs de bal beheerst binnenschoot.

In de rust werd de gebruikelijke banaan gegeten en kwamen er nog wat versterkingen binnen. Dit verdiend wel een speciale vermelding. Want 5 spelers van Seroos 2 zijn direct na hun wedstrijd, zonder te douchen, direct in de auto gesprongen zodat Jan Thijs en Niek de tweede helft bij ons aan konden sluiten. Namens Seroos 3, grote dank hiervoor!

Zeeland Sport begon de 2e helft aanvallend en wilde zo snel mogelijk de aansluitingstreffer maken. Hier kregen ze ook de kansen voor, maar een 1 op 1 werd gered en een bal die vrij bij de 2e paal kon worden ingeschoten werd naast gemikt.

Na 10 minuten in de 2e helft kwam Jan Thijs in het veld voor Simon en Niek verving Robbert Jan Buijze. Tien minuten later kwam David in het veld voor Tokker. Deze wissels, en met name de power van David en Jan Thijs, deed ons goed en zorgde ervoor dat we de wedstrijd in handen kregen.

Zeeland Sport gaf niet op, maar wist geen kansen te creëren. Daarentegen kreeg Seroos genoeg kansen, alleen werden deze niet afgemaakt waardoor de 3-1 op het scorebord bleef staan. Een kwartier voor het einde kwam onze laatste wissel het veld in. Marvin zou eigenlijk gelijk met David erin komen, maar 25 minuten vond hij net iets te lang. Hij verlengede dus zijn warming up en kwam een kwartier voor tijd het veld in.

Ross en Renco wisten achterin elk gevaar te onderscheppen, waardoor het eigenlijk wachten was op de 4-1 en uiteindelijk kwam die er ook. Niek pikte een afgeslagen corner op en haalde uit vanaf 18 meter. Het schot had echter zo weinig vaart dat Marvin deze wist in te halen en de bal het beslissende zetje gaf, 4-1.

Dat was ook de eindstand. Uiteindelijk een ruime en verdiende overwinning. Omdat GPC ook won blijft Seroos 3 6 punten voorsprong houden op GPC, die volgende week nog wel moeten inhalen tegen Zeelandia Middelburg.

Speciaal woord van dank nog aan Seroos 2 en 4 voor de ondersteuning. De missie van Seroos 3 haat door, nog 4 punten zijn nodig voor het kampioenschap. Te beginnen bij de uitwedstrijd tegen Meeuwen 3 op 29 april, hiervan zal Jeffery verslag doen.