Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen SV Nieuwdorp op het programma. Nieuwdorp is het seizoen goed gestart met 2 knappe overwinningen en is momenteel zelfs koploper. Serooskerke moest opzoek naar de eerste 3 punter, na een nederlaag en gelijkspel. Op een regenachtig sportpark Noordhout begon Serooskerke in een iets wat gewijzigde opstelling. Alex, Alo en Lennart startten ipv Quinten, Maikel en Peter.

De wedstrijd begon rommelig en beide ploegen hadden moeite om in het spel te komen. Serooskerke probeerde op te bouwen, maar was te slordig en harde wind hielp hier ook niet bij. Nieuwdorp probeerde het met name met lange ballen op de zeer behendige linksbuiten. Serooskerke had een ligt veldoverwicht. Kansen kwamen er ook. Het kreeg een aantal goede schotkansen, vanbinnen en buiten de 16 meter. De keeper van Nieuwdorp raakte de bal verkeerd, waarna de bal door Seroos niet in de goal werd gewerkt. Gelukkig was Nieuwdorp ook niet scherp voor de goal, waardoor er met 0-0 de rust werd in gegaan.

De 2e helft ging van start in dezelfde opstelling en ook het beeld van de wedstrijd veranderde niet. Het getoonde spel was niet om over naar huis te schrijven, maar spannend en hard gewerkt werd er wel. Serooskerke toonde de intentie om op jacht te gaan naar de 1-0. Nieuwdorp hing wat achterover en gokte met name op de behendige linksbuiten. Seroos kreeg wederom als eerste een aantal kansen. Een schot voorlangs werd bij de 2e paal net gemist en een aantal corners en vrije trappen vielen net niet goed. Ook de bezoekers kregen een aantal kansen. Zo kon er net voor de lijn een bal weggehaald worden en werd een goede schotkans gemist . Zo bleef het oppassen, maar werd er ook in de slotfase geprobeerd de 1-0 te forceren. De verdediging van Nieuwdorp bleef met moeite overeind, zo moesten verdedigers regelmatig met een uiterste sliding ingrijpen, had de keeper nog een aantal goede reddingen en werden er toch stiekem ook wat secondes gesprokkeld bij ingooien en doeltrappen. In de allerlaatste seconde leek de thuisploeg alsnog de eerste 3 punter van dit seizoen te pakken. Helaas werd ook deze bal net gemist bij de 2e paal. Zo werden de punten gedeeld. Niet onterecht, maar waar Nieuwdorp het meest tevreden mee was.

Volgende week treffen we Axel met Cees Houtepen aan het roer. Ook hier hopen we weer op onze trouwe supporters te kunnen rekenen.