Waar we vorige week in jubelstemming waren vanwege de geweldige uitslagen, blijkt een week later dat dit niet de beste motivatie is om de week erna weer te pieken. In 7 wedstrijden werd er 14 keer gescoord en slechts 8 punten bleven op Noordhout achter, een gemiddelde van 1,14 punt, erg mager.

Seroos 1 trekt de goede lijn van de laatste weken door. Axel verweerde zich in de beginfase nog wel kranig, maar gaandeweg bleek Seroos te sterk. Met bij vlagen goed voetbal werd een russtand van 2-0 op het scorebord gezet. Een minuut na rust scoorde Dennis direct zijn tweede, enkele minuten later gevolgd door een prachtige vrije trap van Bjorn. Tiemen scoorde uiteindelijk 10 minuten voor tijd de verdiende 5-0. Zo is Seroos nu 7 wedstrijden op rij ongeslagen en werd er 5 keer gewonnen in deze reeks.

Seroos 2 trok naar Alblasserdam om het daar op te nemen tegen het 2e elftal. Een belangrijke wedstrijd voor Seroos 2, want bij winst konden ze een gaatje slaan met de degradatieplaatsen. En het 2e wist zijn vorm van vorige week door te trekken getuige de 0-2 overwinning. Waar hij vorige week uitblonk met assists, was Melvin dit keer 1 van de doelpuntenmakers. De andere goal kwam van de voet van Jannick. In deze klasse zijn de verschillen nog steeds klein, zo staat Seroos 8e met een gelijk aantal punten als de 3 ploegen boven hen en met slechts 1 punt achterstand op de nummers 3 en 4.

Seroos 3 trok naar Arendskerke waar ze hun reeks ongeslagen wedstrijden wilden doorzetten. Helaas bleek  Arendskerke 2 net een maatje te groot en ging de wedstrijd met 3-1 verloren. Marcio wist het eer reddende doelpunt te maken.

In Vlissingen stond de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 op het programma, Seroos 4 tegen GPC 3. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en via Gijs (2) en Frank Rooze kwam Seroos 4 op een 3-2 voorsprong, waarmee ze de 2e plek overnamen. Helaas was er in blessuretijd nog een duel in de eigen 16, wat voldoende aanleiding gaf aan de scheids om een penalty te geven aan GPC. Deze werd goed binnenschoten en zo eindigde deze topper onbeslist.

En over late decepties gesproken.. Het ongeslagen Terneuzense Boys kwam op bezoek bij Seroos 5. In een enerverende wedstrijd wist Seroos 5 het ‘de Boys’ behoorlijk lastig te maken en was het zeker niet de mindere. Via goals van Sjoerd en Niek kwamen ze 2-1 voor, maar de Boys kwamen nog terug tot 2-2. Terwijl Seroos 5 conditioneel beter leek, waren het toch de mannen uit Terneuzen die in de laatste minuten van de wedstrijd nog de 2-3 binnenschoten. Hoe opgelucht ze waren bleek wel uit hun dansje bij de cornervlag en dat ze luid toeterend vertrokken met de 3 gestolen punten.

Seroos 6 speelde tegen Arnemuiden 5 en verloor met 0-3, veel meer valt er helaas niet te melden over deze wedstrijd. Zelfs een goal was ze niet gegund in hun laatste wedstrijd voor de winterstop. Ongetwijfeld wordt er in januari weer een trainingskamp georganiseerd waarbij coach Eelke het afwerken hopelijk tot hoogste prioriteit benoemt.

Dan de Dames. Zij speelden uit tegen Terneuzen, de nummer 3 uit de rangschikking die zelfs minder verliespunten heeft dan de nummer 2, kortom; een potentiële kampioenskandidaat. Zij rekenden in hun jacht op plek 1 echter buiten de Dames van Seroos die hun huid duur verkochten. Uiteindelijk wist Nathalie Denevers de 1-1 te scoren, wat ook de eindstand was, een stunt van formaat van onze dames!

Dan de speler die eruit sprong deze week, letterlijk met een sprong. Hij bereidde eerst de 1-0 voor op karakteristieke wijze; een mengeling van techniek en doorzettingsvermogen, gevolgd door grote blijdschap. Even later was die vreugde nog groter nadat hij op prachtige wijze zijn krullenkop tegen een hoge voorzet van Robbie zette en de bal half duikend stijlvol binnenkopte. We hebben het natuurlijk over Sil Riemens, die zijn 1e van het seizoen maakte.

In de top van het klassement neemt Gijs door zijn 2 treffers weer wat afstand, terwijl Sjoerd nu op een gedeelde 2e plek komt met Bert. Dennis zijn goede vorm zorgt ervoor dat hij zich op de gedeelde 5e plek meld en nu samen met Alex topscorer van Seroos 1 is.

Morgen nog 3 wedstrijden, Seroos 1, 2 en de dames komen nog in actie. Weinig wedstrijden, dus meer kans op eeuwige roem; ga ervoor!