En we zijn weer los, eindelijk mochten we weer allemaal het veld op voor een competitieduel. Alhoewel, Seroos 2 en de dames kwamen dit weekend niet in actie. De resterende 5 ploegen stonden op het veld en behaalden 5 punten en maakten 10 doelpunten, mooie ronde gemiddeldes dus.

Seroos 1speelde een prima wedstrijd tegen Walcheren en kwam zelfs op voorsprong dankzij Robbert, die zijn basisdebuut bekroonde met een goal. Helaas verloren ze in de slotfase nog ongelukkig, maar er waren genoeg positieve punten om de komende weken op door te bouwen.

Seroos 3 speelde een prima wedstrijd maar verzuimde vooral de kansen te benutten, maar liefst 7 grote kansen werden om zeep geholpen waardoor er geen toevoegingen waren voor de lijst. Melvin wist nog wel te scoren, maar de grensrechter was vastbesloten om de 0 te houden en kreeg zijn zin. Gelukkig hielden ze nog wel een punt aan de wedstrijd over.

Bij Seroos 4 troffen we een getergde spits. De avond ervoor had Gijs gelezen dat Mellanie hem had bijgehaald en nog voor rust had hij al twee keer gescoord. Na de rust werd die voorsprong gestaag uitgebouwd, mede door een goal van Bernado, tot 5-1. Daarna wisten ze in 10 minuten 3 goals tegen te krijgen waardoor het nog behoorlijk spannend werd, maar uiteindelijk werden de drie punten over de streep getrokken. Een tweede helft waar het (zowaar aanwezige) publiek zich volop kon vermaken.

Seroos 5 ging op bezoek bij koploper Veere 4. In een spannende wedstrijd wisten ze een punt uit het vuur te slepen door 2-2 te spelen. Uiteraard scoorde Joost weer zijn goal, maar er was ook een mijlpaal. Niels Snoep scoorde namelijk zijn allereerste goal in de senioren nadat hij deze zomer een transfer maakte van Bevelanders. Hopelijk is hij nu helemaal los.

Ook Seroos 6 speelde een spannende pot, maar zij trokken aan het kortste eind en verloren met 3-2. De doelpuntenmakers vielen wel op. De eerste was van Sjoerd. Een spits die al meermaals in de top-3 in de eindstand is geëindigd, niks bijzonders zal je denken. Maar zijn laatste goal was in oktober 2020 voor Seroos 4, dus het werd weer weleens tijd. De tweede goal was van Anthony Poppe en dat zien we minder vaak. Onze Tokker zit tegenwoordig al meer in de dug-out dan dat hij op het veld staat en scoren doet hij nog minder. We moesten diep de archieven in en belandden bij de 2e speelronde van het jaar 2014, op 20 september om precies te zijn. Toen maakte Tokker in dienst van Seroos 3 zijn laatste goal.

Eén speler verdiend deze week wat extra aandacht. Deze leider/begeleider/speler zorgt doordeweeks dat de selectie op orde is en bestrijkt op zaterdag de gehele linkerflank van Seroos 4. Het is ook de man van de winnende goal in de promotiewedstrijd van Seroos 4 jaren terug (met rechts!). Adje wist deze week 2 keer te scoren en is met recht de speler van de week!

In de top van het klassement pakt Gijs weer alleen de leiding, Joost komt door zijn goal nu op een gedeelde 2e plek met Mellanie. Daarna volgen de geblesseerde Jur en Kyra. De subtop daaronder staat al een tijdje droog en daarin vinden we ook nog eens 2 controlerende middenvelders terug. Oftewel: tijd dat de spitsen en aanvallende middenvelders wat meer op die goal gaan schieten.

Morgen 6 wedstrijden omdat Seroos 1 is afgelast, doe je best en veel plezier!