De Seroos-senioren beginnen op stoom te komen. Afgelopen weekend werd er volop gescoord wat resulteerde in 22 goals en ook 12 punten. Met een gemiddelde van ruim 3 goals per wedstrijd kunnen we tevreden zijn. En dat levert deze week ook nog eens 12 nieuwe namen op in de lijst waaronder twee debutanten!

Seroos 1 speelde een heel sterke wedstrijd tegen Vlissingen. Het werd vooraf de eerste echte test genoemd, daarvoor slaagden ze met glans qua voetbal. Alleen vergaten ze zichzelf te belonen. Kansen creëren lukt wel, maar ze afmaken wat minder. Zelfs een penalty bleek niet besteed aan Alex.  Misschien is het een optie om Andre Brouwer (shotter voor intimi) in te huren als spitsentrainer. Zaterdag was hij aandachtig toeschouwer en als oud-winnaar van deze lijst weet hij wat scoren is.

Uiteindelijk opende Ruben de score na een prachtige voorzet van Wessel en wist Aron in de 2e helft, geblesseerd en wel, de 2-0 knap binnen te schieten. Helaas moest hij er daarna echt af, maar zijn doorzetten ondanks een hamstringblessure bleek heel belangrijk, want door zijn goal behaalde Seroos een dik verdiende 2-1 zege.

Seroos 2 mocht op bezoek bij de buren. In een, naar zeggen, gelijk opgaande wedstrijd kwam Seroos 2 keer op voorsprong. En twee keer was Ruud de man die de goal maakte. In de 82e minuut ging hij naar eigen zeggen ‘uit zijn plaat’ bij de 2-1. Maar het bleek helaas niet genoeg, want de buren kwamen nog langszij en hielden de punten op eigen sportpark.

Het 3e mocht aantreden tegen Noormannen 2. Een elftal dat kan worden samengesteld uit een selectie van maar liefst 26 man, met de zoon van onze Adrie van Belzen in de gelederen. Uiteraard speelde hij op 6, de man die de defensieve balans bewaakt. Dat ging Noormannen ook een helft goed af. Pas de 2e helft werd Seroos gevaarlijker en kreeg het echt kansen.

Uiteindelijk werd de ban gebroken in de 76e minuut door Bennet. Voor de wedstrijd werd nog gelachen dat hij mee mocht met corners, maar uiteindelijk was hij het die de (zoveelste goede) corner met de knie (per ongeluk?) binnen werkte.

Dat gelach vooraf is niet geheel onterecht leren de statistieken ons. In zijn jaar bij Seroos 5 (2017—2018) wist Bennet 6 keer te scoren, zijn laatste op 12 mei 2018 (ook al even geleden). Maar zijn laatste goal in een prestatief elftal dateert van 25 april 2015 toen hij scoorde voor Seroos 2.

Eindelijk wist ook Hans van der Schoor zijn 1e van dit seizoen te maken na een goede assist van Jannick en in blessuretijd viel de mooiste goal van de voet van Dion, die met een stift alweer zijn 3e goal van dit seizoen liet aantekenen.

Bij Seroos 4 is vooruitgang te zien. Ze stonden met rust voor én ze hebben meer dan 1 keer gescoord! Daarna maakte leider RJB een tactische fout, onder andere door zichzelf in te brengen. Al was het vooral een ongelukkig verlies, aangezien ze vlak voor tijd een penalty tegen kregen na een schwalbe. Positief was wel het eerste doelpunt van dit seizoen van topschutter Gijs (het werd tijd), hopelijk kan hij zijn vorm van de laatste jaren weer snel hervinden en het 4e naar punten schieten. En het hoogtepunt van de wedstrijd was natuurlijk de allereerste goal van Jonas Jansen! Hij schoot raak na een corner (???) en wist zijn allereerste goal ooit te maken in de senioren.

Dan Seroos 5. Die zijn bezig aan een heuse opleving aan de hand van interim-coach Joost. Deze week werd Arnemuiden 5 overtuigend verslagen. En je ziet ook spelers groeien. Zo wist Rens Dieleman 2 keer te scoren. En dat voor een speler die tot nu toe nog maar 3 seniorengoals achter zijn naam had en nog nooit meer dan 2 keer scoorde in een seizoen. Ook Jur is eindelijk wakker geworden. Dit jaar wil hij topscorer worden, maar volgens het verslag van Seroos 5 raakte hij al zenuwachtig en was hij bang om niet meer te scoren dit jaar. Laten we hopen dat voor hem ook de ketchupfles-theorie geldt.

De andere 2 goals werden gemaakt door topschutter Candy, die helemaal los is. Zo zorgt Joost ervoor dat de druk op leiders Jelle en Olivier wegebt. De ironie hiervan werd zaterdag met ons gedeeld, aangezien Olivier zelf degene is geweest die op trainen met een wilde actie Joost blesseerde. Soms vallen de puzzelstukjes opeens op hun plek zullen we maar zeggen.

Seroos 6 dan. Zij hebben niet het makkelijkste schema om te beginnen, want na Nieuwland 2 moesten ze nu aantreden tegen de nummer 2 van de ranglijst, VCK 4. Al snel verloren ze spits Arnold. Hij kreeg een voorzet en wilde springen en koppen, maar die inspanning kan zijn kuit niet meer aan.

Uiteindelijk wist VCK de wedstrijd nipt te winnen ondanks dat Seroos 6 zich goed verweerde. Frank Rooze wist zijn eerste goal te maken van dit seizoen en de wedstrijd leverde ook nog een debutant in de lijst op. Sam Boone (jaja, de zoon van Jos) maakte zijn allereerste seniorengoal.

De Dames zijn de laatste weken ook goed bezig. Maar afgelopen week week was er toch lichte paniek, want Mellanie was geblesseerd aan haar bovenbeen. En dat is toch een belangrijke schakel als topscorer. Gelukkig hebben wij wonderdokter Jos op de vereniging, en na grondige beoordeling bleek een halve meter blauwe kineso-tape de oplossing. Mellanie was nog wat sceptisch over dit oordeel, maar uiteindelijk stond ze zaterdag gewoon op het veld en scoorde ze. Sterker, ze scoorde met een afstandsschot van grote afstand over de keeper heen. Met dank aan onze Jos.

Wie ook scoorde was Kyra. De afgelopen seizoenen heeft ze bewezen een neusje voor de goal te hebben (vorig jaar werd ze 6e  in de lijst) en deze week wist ze ook twee keer te scoren. Met twee van zulke spitsen kun je het iedere tegenstander lastig maken.

Dan missen we nog 1 speler. En heel toepasselijk is het een speler die vaak niet opvalt. Meestal speelt ze namelijk in dienst van haar topscorers door assists te geven. Maar ieder team wil wel een buitenspeler die snel, sterk en gespierd is, een type Shanice van de Sanden (aldus een insider).

Maar deze week trok ze ook zelf de aandacht, want ze scoorde twee keer en heeft nu al de helft van haar volledige productie van vorig jaar bereikt. We hebben het natuurlijk over Irene Etman, normaal degene die de spitsen laat schitteren, nu zelf speelster van de week!

In de top van het klassement komt Niels gelijk met Mellanie. Aron en Dion volgen met een kleine achterstand en daarachter ligt het nog helemaal open. Al is het verstandig om de achterstand niet te groot te laten worden, want Niels en Mellanie zitten niet stil.

Morgen twee wedstrijden. Seroos 5 speelt uit tegen Veere 3 terwijl Seroos 6 op bezoek gaat bij RCS 4. Een uitgelezen kans om speler van de week te worden, dus vroeg naar bed zorgen dat je scoort morgen!