Beste vrienden van Serooskerke,

Hallo mijn naam is Lars Overweel, ik ben 19 jaar, woon in Vrouwenpolder en ik speel sinds dit seizoen bij de senioren. Af en toe speel ik bij het 2e maar meestal bij het 3e. Spelen bij het 3e vind ik eigenlijk ook wel het leuks omdat die spelers meestal heel lief tegen mij doen en mij heel erg helpen om een betere speler te worden. Veel van deze spelers speelden in het 1e toen ik nog klein was en ik heb onwijs veel respect voor deze meneren. We zijn in januari ook een weekend weg geweest en ook dat was heel erg tof. Er spelen veel oudere spelers bij het 3e maar het is leuk om in zo’n weekend te zien dat zij het nog zo goed doen bij de dames en ook super goed kunnen dansen. Dit was ook mijn 1e kennismaking met de meester Anthony Poppe, die man kan echt heel veel en is super stoer. Zo hoop ik later ook te worden.

We hebben dit seizoen al veel wedstrijden gewonnen en dankzij misschien wel mijn grote voorbeeld Arnold Schreij vorige week de koppositie gegrepen in de belangrijke wedstrijd tegen GPC. Ik schoot in de wedstrijd nog op de lat maar niemand was boos op mij, dat is zo fijn. Ik wil ook nog mijn excuses aanbieden aan Arnold; 2 weken geleden schreef ik in het verslag dat hij afwezig was omdat hij bij het 1e aan het kijken was. Dit was natuurlijk niet waar en niet netjes van mij. Ik denk dat het door mijn jeugdigheid kwam en ik net zo stoer probeerde over te komen als de meester. Dus hierbij mijn excuses Arnold.

Afgelopen zaterdag speelden we tegen Terneuzense Boys, de vorige keer kwamen we achter dus we wisten dat dit een lastige wedstrijd ging worden. Onze leider Adriaan had weer een ruime selectie tot zijn beschikking en kon JW Francke en Frank Rooze zelfs een weekendje vrijgeven. We begonnen in de volgende opstelling: Jacco G. op de goal, JTB rechtsback, Jeff en Renco in het centrum, Marinus linksback, Lex (terug van een blessure in de warming up bij het 1e) en Kees centraal, Jaan en ik op de vleugels en Arnold en Gijs in de spits. Op de bank vandaag Kenneth (na 90 minuten bij de A1), JP (waar ik vandaag van geleerd heb dat ik beter voor mijn lichaam moet zorgen zodat ik misschien net als hij op mijn 49e nog op dit niveau mee kan), Marvin en Bert.

We begonnen redelijk scherp aan de wedstrijd maar Terneuzense Boys had zich voorgenomen om massaal te verdedigen, het was dus lastig om er doorheen te komen ondanks dat we veel in balbezit waren. Ik probeerde door hard te werken en slim te lopen gaten te trekken aan de linkerkant en uiteindelijk kregen we de bal in de 16, via de kluts viel de bal voor Arnold zijn voeten en de 1-0 was een feit. We voetbalden geconcentreerd verder en kregen nog enkele mogelijkheden en achterin stond het redelijk goed. Na een goede actie van mij kregen we een corner. Er stond vandaag een verraderlijk windje dus ik ging achter de bal staan en krulde de bal in 1 keer over de keeper in de verre hoek. Inmiddels sta ik op 10 goals in mijn 1e jaar bij de senioren en daar ben ik erg trots op.

We gingen rusten met een degelijke voorsprong maar wisten dat we de 2e helft geconcentreerd moesten blijven spelen. Arnold en Kees werden vervangen door Bert en JP. Na rust kwam JTB goed door op rechts en plaatste de bal heerlijk op de kop van Bert, 3-0. Daarna ging Marvin warmlopen waardoor Gijs duidelijk geïrriteerd raakte en binnen enkele minuten de 4-0 binnen werkte. Als Marvin niet zo lang over zijn warming-up had gedaan dan was het bij dat goaltje gebleven maar dankzij Marvin zijn getreuzel kon Gijjs ook nog de 5-0 maken. Hierna kwamen Marvin en Kenneth in het veld voor Gijs en Renco. Jacco die vroeger net als Oscar Moens kon zweven kon helaas de nul niet houden na een matige vrije trap van Terneuzense Boys, 5-1. Het slotakkoord was voor Bert die die 6-1 binnen schoot, al had hij dit al eerder kunnen doen. Wederom dus een goede overwinning van het 3e. Na de wedstrijd hoorden we dat GPC niet was komen opdagen en RCS gestaakt was, we zijn nog in afwachting van de uitslagen hiervan. Maar wij hebben in ieder geval weer goede zaken gedaan. Volgende week de wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg 2. Voor ons altijd een lastige tegenstanders, vorig jaar toen ik nog in de A’s zat heb ik ook al meegedaan tegen hun. Maar we hebben zeker vertrouwen in een goede afloop. Het verslag van deze wedstrijd wordt geschreven door Gijs.

Ik hoop jullie snel weer te zien langs de lijn bij het 3e of op het terras bij uitspanning Oranjezon in Vrouwenpolder.

Liefs,

Lars