Afgelopen zaterdag stond de tweede poulewedstrijd van Serooskerke 1 op het programma. Ondanks de vele regenval, kon er worden afgetrapt op een zeer goede grasmat (zie foto). Tegenstander Excelsior ’20 uit Schiedam, dat uitkomt in de tweede klasse zondag, legde ruim 90 kilometer af om vervolgens om 17:00 uur te beginnen aan de wedstrijd.

Serooskerke begon goed aan de wedstrijd, maar het ontbrak in de eerste fase aan het creëren van kansen. Na een minuut of 15 kreeg Excelsior ’20 de eerste grote kans. De rechtsbuiten werd gevonden via een lange bal, nam deze aan en kreeg vervolgens de ruimte om verwoestend uit te halen in de verre hoek. De achterstand kwam enigszins uit het niets, maar was helaas toch de reden dat Seroos wat in paniek raakte. De gehele resterende eerste helft was voor Excelsior ’20, dat op zoek ging naar de 0-2. Na slecht uitverdedigen was het dan ook raak voor de gasten. Goed doorjagen van een middenvelder zorgde er voor dat hij voor open goal kon binnenschuiven. 0-2 ruststand.

Dat er in de tweede helft uit een ander vaatje moest worden getapt was duidelijk. Bjorn Francke voegde daad bij het woord en besloot 3 minuten na rust de score op 1-2 te zetten. Waar het in de eerste helft ontbrak aan overtuiging, ging Serooskerke nu wel op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg was in de tweede helft duidelijk de betere, maar een gelijkmaker bleef lang uit. De marge werd zelfs verhoogd met 2 door de club uit Schiedam. Na een uitbraak zette een aanvaller van Excelsior ’20 de 1-3 op het scorebord. Met nog een minuut of 20 te gaan ging Seroos opportunistischer spelen. Dit resulteerde al snel in een aansluitingstreffer. Derk van den Bosch kreeg de bal voor zijn linker na een redding van de keeper, faalde niet en legde de 2-3 in het mandje. Zodoende werd het nog een spannende slotfase. Verschillende vrije trappen werden verkregen rond het zestienmetergebied, die vaak gevaarlijk werden voorgegeven door Beaudoin Haeck. Helaas nog zonder resultaat. De aansluitingstreffer werd uiteindelijk weer gemaakt door Derk, die op de goede plek stond na een afgeslagen schot van Alex Jobse. Met nog een minuut of 5 op de klok zag Serooskerke kans op de overwinning. Beaudoin slingerde nog maar eens een vrije trap voor en dit keer met resultaat! Good old Roy Koole vond het net na intikken bij de tweede paal. De laatste minuten was het nog even tegenhouden, maar Seroos wint uiteindelijk met 4-3 van Excelsior ’20.

Samen met het verrassende gelijkspel tegen eersteklasser VV Brielle staat Serooskerke nu op 4 punten uit 2 wedstrijden. De volledige stand in bekerpoule 34 is als volgt:

1 Serooskerke 2 – 4
2 Zuidland 2 – 4
3 Brielle 2 – 2
4 Excelsior ’20 2 – 0

In deze poule, waar de nummers 1 en 2 doorgaan naar de volgende ronde, worden aanstaande zaterdag de laatste wedstrijden gespeeld:

14:30u Serooskerke – Zuidland
17:00u Excelsior’20 – Brielle

Aanstaande zaterdag komt tweedeklasser Zuidland dus op bezoek, dat vorig jaar nog acteerde in de eerste klasse. Bedankt voor de support van afgelopen zaterdag en tot volgende week!