Het is zaterdag, dus er mag weer gevoetbald worden. Deze keer thuis tegen een bekende tegenstander, de Meeuwen.

Han was onze leider van vandaag en bedacht de volgende opstelling: Nadia op het goal, in de verdediging van links naar rechts: Lisanne, Monique, Jacoline, Esmay. Op middenveld namen Marjelle, Eva Louwerse, Ilja en Amber plaats en Nicolette en Bo begonnen in de spits. Met de luxe van drie wissels; Lindy, Eva Dalebout en Ivana, begonnen we de wedstrijd. Het fluitje klonk en de Meeuwen trapte af. Al snel hadden wij de bal in ons bezit. Er werd goed overgespeeld, en zo kwamen we op de helft van de tegenstander. Eva Louwerse, die helemaal haar plek in het midden heeft gevonden, was goed bereikbaar en schoot de bal diep naar Marjelle. Marjelle speelde haar speelster voorbij met haar bekende kap-techniek en schoot op het doel. De keepster wilde de bal wegschieten maar schoot zo in de voeten van Nicolette. Ze greep haar kans en liet de bal mooi rollen in de hoek. Met het linkse been nog wel! De 1-0 was snel gemaakt, alleen er moest nog steeds gewerkt worden. De Meeuwen waren namelijk vaak te zien aan onze kant, maar dreigend was het niet. Nadia wilde meer spanning in de wedstrijd zien en bij haar uittrap schoot ze richting de spits van de Meeuwen. Zij kon deze kans natuurlijk niet laten liggen en schoot op het goal. Op het juiste moment dook Nadia ervoor en pakte ze de bal. Iedereen wist het nu, even een tandje bij. Met onze fris en fruitige wissels in het veld  was het nu onze beurt. Linksvoor speelde Nicolette haar tegenstanders voorbij en schoot in de korte hoek. Eva Louwerse moest natuurlijk ook nog even een goal maken en schoot vanuit een ingooi prachtig in de kruising. Met 3-0 gingen we de rust in, prima dus.

Met de tips van Han waren we van plan om weer een aantal doelpunten te maken de tweede helft. Helaas verliep dit anders. We gingen rommeliger spelen en weer kwamen de Meeuwen vaak op onze helft. Zij kwamen dicht bij het goal maar Nadia was er altijd om de ballen op te vangen. Bij ons werden er veel diepe ballen gegeven en Jacoline, die nu op het middenveld ging spelen, kon deze een aantal keer voorgeven. Helaas was de afwerking ver te zoeken want de bal kwam alleen maar in de handen van de keepster terecht. Met weer drie nieuwe wissels, hielden we de wedstrijd gaande. Spannend werd het niet meer en zo eindigden we de wedstrijd met 3-0. Wel weer 3 punten, alleen ons doelsaldo gaat zo niet snel omhoog. Volgende week maar weer proberen dan, tegen Walcheren.

Nog een leuke tip, kijk ons filmpje op de Facebookpagina: “Het ultieme juichmoment”. Zo winnen we misschien de titel “De leukste amateurclub van Nederland”.