Op deze zonnige zaterdagmorgen stond een thuiswedstrijd tegen Philippine VR2 op het programma. Deze ploeg staat onder ons in het klassement maar toch hadden we wel wat te vrezen. Zoals onze Chris vandaag nog niet vaak genoeg aangaf: verliezen is onderaan in het klassement. Dat wilden we niet laten gebeuren.

Nog steeds hebben we geen vaste keeper in ons midden, dus Lindy R begon de eerste helft in het doel. In de verdediging stonden dit keer Marjelle, Ivana, Jacoline en Dena. Op middenveld namen Kyra (wiens naam in de topscorelijst op wonderbaarlijke manier veranderd is in Karen?), Sifra en Lisanne plaats. En de aanvallers waren Ilja, Shanice en Demi. Op de bank namen plaats; Loise en Esmay.

Met nog steeds de regel van Chris in ons achterhoofd, begonnen we de wedstijd. Nog niet iedereen was aan zijn positie gewend want de nummer  11 van de tegenstander liep onze middenvelders en verdedigers voorbij, om zo de 0-1 binnen te tikken. Ivana hield hierna de achterste linie goed in de gaten. Laat die meiden maar buitenspel lopen. En de tegenstanders deed dit een aantal keer achter elkaar. Weer ging de vlag omhoog tot grote frustratie van de trainer van Philippine. Na een ophef van de trainer tegen de scheids van 5 minuten, konden we de wedstrijd vervolgen. De dames van Philippine waren erg fanatiek en door het enthousiaste babbeltje van de trainer schoten ze de 0-2 binnen. Gelijk werd er door Chris actie ondernomen. Binnen 15 minuten achter, dat liet hij niet zomaar gebeuren. Loise en Esmay kwamen in het veld. Iedereen was weer wakker geschud; nu onze beurt.
De een-tweetjes waren nu vaker te zien en er kwamen grote kansen. Door een voorzet van Ilja resulteerde één van die kansen tot een doelpunt van Shanice. Shanice had de smaak te pakken en door een prachtige dieptebal van Sifra, kon Shanice de gelijkmaker binnenschieten. Met 1 punt naar huis waren we niet van plan, er moest nog een bal in. De verdediging stond als een huis en de flanken werden goed gebruikt om uiteindelijk mooie voorzetten te geven. Een van die voorzetten resulteerde in de 3-2. Door niemand anders dan onze topscoorder; Ilja. Met een geweldig gevoel gingen we de rust in. Even een oppeppertje door Chris en een aantal wisselingen in de posities en we konden er weer tegen aan.

Ook de meiden van Philippine wilden met 3 punten naar huis en braken een aantal keer goed door. Onze keepster van de helft; Dena, hield de ballen goed tegen. Het overspel en het vrijlopen ging weer uitstekend maar doelpunten maken kwam er niet van. Zoals elke zaterdag is onze tweede helft belabberd, ging dit deze wedstrijd ook gebeuren? Na een aantal minuten verliet Esmay het veld door een enkel blessure. We hoeven niet te vertellen op welke manier… Loise nam haar plek in en kon deze plek gebruiken om mooie voorzetten te geven. Maar ook deze voorzetten resulteerde in geen doelpunten. De scheids floot af en met EINDELIJK weer eens 3 punten konden we naar huis.