Op zaterdag 12 december hadden wij onze laatste wedstrijd voor de winterstop. Die datum gaan we niet snel vergeten want wat was het een gedoe. Met dezelfde tegenstander als vorige week, Wolphaartsdijk, was onze insteek om deze wedstrijd te gaan winnen. Helaas konden vele speelsters uit het team niet aanwezig zijn (we zullen hierbij ook maar de schuld geven aan het tijdstip waarop we moeten voetballen #verslapen). Dus een half uur van te voren iedereen wakker bellen die ons kon komen versterken. En ja gelukkig konden we gaan voetballen met 11 speelsters.

De opstelling zag er dan als volgt uit; Nadia in het doel, in de verdediging stonden Lindy, Jacoline, Ivana en Lisanne. Op het middenveld stonden Marjelle, Eva & Eva en Esmay. In de spits; onze versterkers van vandaag: Noor en Demy.

Om 10.00 uur, ja echt 10.00 uur, klonk het fluitje. Met nu nog 10 tegen 11 spelers ging het verassend goed. We speelden netjes over en waren vaak te zien op de helft van de tegenstander. Door Marjelle en Esmay werd er veel gerend op de flanken. Maar met daaropvolgende goede voorzetten werd er nog steeds niet gescoord. Demy kon gelukkig na 10 minuten een klein beetje uitrusten want Noor, met haar boterham nog tussen haar kiezen, kwam haar versterken. Nu 11 tegen 11. Bij iedereen was de rust al weer wat teruggekeerd en goede een-twee’tjes kwamen voor. Een aantal ballen van de tegenstander kwamen door, en met hun goede spits werd het wat spannender. Gelukkig was hier onze verdediging die tegenstander geen kans gaf. En Nadia hield de ballen tegen die op haar af kwamen. Niks te vrezen dus. Bij de tegenstander was dit hetzelfde. Geen bal van ons kwam in het doel van de tegenstander. Zo gingen we met 0-0 de rust in.

Met drie man sterk; Wim, Leo en Han, gaven ze ons de tips die we nodig hadden. We liepen het veld weer op met als doel: Scoren.

Na een aantal verschuivingen bij de tegenstander, was er nog steeds weinig kans om voor zowel ons als de tegenstander tot scoren te komen. Iedereen stond goed bij zijn vrouwtje en een aantal doorbraken van ons was de juiste motivatie om te scoren. En 1 daarvan kwam via een mooie voorzet, bij Noor, naar Demy en het laatste tikje gaf Esmay. De bal zat in het doel! De vlag ging omhoog en het feest ging niet door. Dan maar de kans bij een vrije trap. Een prachtige plek voor Eva L om de bal in de het doel te knallen. Helaas belandde de bal over de lat. De keepster schoot uit en zo kwam de bal bij de goede spits van Wolphaarstdijk terecht. Ze tikte langs onze verdediging zo in het doel. 1-0 achter, dat lieten we niet gebeuren. De volgende bal ging via Eva D, naar Marjelle en met weer een goede voorzet kon Esmay de bal in de kruising schieten. Geen vlag omhoog en het was 1-1. Op naar nog een doelpunt. In de laatste vijf minuten werd er door de tegenstander goed overgespeeld en glipte langs de vingertoppen van Nadia in het doel. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd verloren.

Gelukkig was er nog iets wat ons op kon vrolijken. De door ons gewonnen tafelvoetbaltafel is geleverd in de kantine. Voor die foto’s; bekijk onze FB-pagina!