Maandag 16 november, rond de klok van half elf, kwam er een bericht via Facebook binnen. Een aantal mensen van Seroos 5 waren getagt door onze aanvoerder van vorige week. Of die band hem naar het hoofd gestegen was of dat hij ineens verantwoordelijkheidsgevoel kreeg weten we niet, maar hij wilde ons een video laten zien van een ander voetbalteam dat de HAKA uitvoert. Of wij dit niet ook moesten doen voor de wedstrijd tegen de Meeuwen 4. Deze video is in de bijgevoegde link terug te vinden op 16 november. https://www.facebook.com/amateurgoals/

Er kwam geen reactie op en de tijd tikte voort.

 

Donderdag 19 november, onze grote kale leider stuurde in paniek een app. Er stonden 17 spelers op de lijst. Wat een luxe! Toch werd er dringend verzocht of er een aantal spelers zich vrijwillig wilde afmelden, omdat er anders geen plaats meer was voor iedereen op de bank. Ron, Marinus en de bree(kbare) waren bereidt genoeg om hun plek af te staan. Waarvoor dank.

 

Met 14 man zouden we de meeuwen 4 gaan bestrijden. Zouden ja, want op het sportpark bleek dat er op het laatste moment zich nog iemand had afgemeld. KP voelde zich niet fit genoeg. Nog steeds hebben wij onze bedenkingen hierover, want hij was die ochtend behoorlijk scherp in de groepsapp en niets leek uit zijn reacties dat hij er niet bij zou zijn. Waarschijnlijk zag hij letterlijk de bui al hangen.

 

Vorig seizoen waren we overduidelijk sterker dan de meeuwen. Rooney scoorde toen met een prachtige omhaal en Rechtse Fred nam met zonnebril op beheerst een penalty. Enkel dit jaar voetballen we tegen het 4e elftal en vorig seizoen was het tegen het 5e. We wisten dan ook dat we flink aan de bak mochten.

 

Het weer op zaterdag 21 november was niet om over naar huis te schrijven. Regen, hagel, een lage temperatuur en heel veel wind. De vaseline zou later op de dag door menigeen worden aangesproken om de edele delen en andere gevoelige plekken te beschermen. Er waren tot op het laatste moment nog twijfels of de wedstrijd wel door zou gaan. Dat ging het uiteindelijk wel en de koers werd richting Zoutelande ingezet. In de kantine van de meeuwen werd duidelijk dat ook onze tegenstander niet helemaal stond te springen om de wei in te gaan. Er werd nog in een achteraf kamer gesproken om een dealtje te sluiten, waarbij het team dat als eerst een kratje bier leeg had gedronken de wedstrijd zou winnen. Dit laatste ging niet door, want ons standbeeld (die alle weertypes kan doorstaan) spoorde ons aan dat we niet zo mietig moesten doen en daarbij kwam dat onze trouwe verslaglezer Dénis Pelle de moeite had genomen om naar Zoutelande te komen. Waar hij gebleven was weten we niet, maar het feit is wel dat we hem geen moment langs de lijn hebben zien staan.

 

Dan de wedstrijd. De elf die het in de eerste helft moesten gaan doen waren: Rechtse fred; Paus, Nol den Aerepol, Paulus en Good old Wannes; Ivo, Rooney, (domme toch) Poort en Pinkel; Standbeeld Koop en Luc. Sjaak (net terug van warm Curacao) nam de vlag ter hand en Beatie mocht uiteindelijk in zijn 1-tje de bank warmhouden, waar dit ook met zijn vijven had kunnen zijn. De eerste helft was vooral éénrichtingsverkeer. Niet naar een van de doelen, maar vooral naar de zijkant van het veld. Wannes en Pinkel hadden behoorlijk wat werk te doen. Het spel verplaatsen naar de rechterkant waar de Paus en Ivo stonden ging moeizaam. Tegen het einde van de eerste helft ging dit wel steeds beter. De grotere kansen waren voor Seroos. Maar als je denkt om een voorzet te geven dan vloog de bal weer hard aan het doel voorbij. De grootste kans in de eerste helft kwam op naam van Koop die 1 op 1 met de keeper kwam, maar zijn schot zag stuiten op de keeper. Luc die in eerste instantie de spitspositie mocht invullen, werd hierbij over het hoofd gezien. Dit was niet de eerste keer deze competitie dat zoiets gebeurd (hè Beatie?). Ook de meeuwen kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit, maar na 45 minuten gingen we met een 0-0 stand rusten.

 

De tweede helft een heel ander spelbeeld. De meeuwen kwamen goed uit de rust en hadden direct de overhand. Zij hadden in de eerste helft vooral gezien hoe het anders moest en hier maakte ze goed gebruik van. Er werd veel druk naar voren gezet en Seroos kwam er niet meer goed uit. Uit een afgeketste corner werd de 1-0 gemaakt. Dit schot had zoveel snelheid dat Sjaak (erin gekomen voor Paul) de haarplukken van hoofd zag vallen. Niet veel later viel de 2-0 uit een goed uitgespeelde actie. De 3-0 viel wederom uit een corner, waarbij een speler de bal tussen drie spelers van Seroos in het doel kon koppen. De strijd was gestreden. Uit een spaarzame kans schoot Koop nog op de paal, maar verder kwamen we niet. Toen tussen de 80e en 85e minuut, de eerste echte grote bui naar beneden kwam (wat een wonder mag heten, dat het er niet meer waren), vonden we het allemaal wel welletjes en floot de scheidsrechter af. Iedereen was zo bezig met het snel naar binnen gaan, dat de meeste de scheids zijn vergeten te bedanken voor het fluiten van een sportieve wedstrijd.

 

De 3e helft mochten we weer genieten van een biertje en de mooie verhalen tijdens het kleedkamermoment. We weten nu ook dat Pinkel ‘Dubai-proof’ is. De vrouwen zullen waarschijnlijk niet van hem af te slaan zijn. Pinkel en ook Sjaak een hele fijne vakantie toegewenst in Dubai en Abu Dhabi. Rooney had 2 opvallend witte vingers na de wedstrijd. Of dat kwam door de kou of dat deze de laatste tijd te weinig spieractiviteit hebben, daar liet hij zich niet over uit.

 

Na deze nederlaag vinden we onszelf terug op de 8e plaats met 3 punten minder als vorige week. Domburg is uit de competitie gehaald, waar wij de wedstrijd van hadden gewonnen. Helaas weg 3 punten en een positief doelsaldo.

 

Namens Seroos 5 wil ik Seroos 1 feliciteren met het behalen van de volgende ronde van de beker.  Na een spannend slot hebben jullie de eer hoog weten te houden tegen de meeuwen.

Rest mij nog om de pen bij rechtse fred erin te steken. Vanaf zijn positie kan hij alles goed aanschouwen, waarbij er vast en zeker een mooi voetbalverslag uit komt rollen.