Op 24 september was het dan zover. De eerste competitiewedstrijd van het “nieuwe” Seroos 3 stond op het programma. Wegens de ontwikkelingen binnen de VV Serooskerke staat er nagenoeg een compleet nieuw 3e elftal op papier dit seizoen. Vorig jaar is het 3e kampioen geworden en dus gepromoveerd naar de reserve 2e klasse. De oudere garde vond dit een niveau te hoog en besloot een stap terug te doen naar het 4e elftal. Dit betekent dat er ruimte vrijkwam voor de jongere garde van Seroos. Door de groei van de vereniging zijn er nu 6 elftallen en de 2e selectie vormt nu zowel het 2e als het 3e elftal. Dit betekent natuurlijk allemaal topfitte spelers! Wegens de degradatie van Seroos 2 speelt dit elftal nu ook in de reserve 2e klasse, wat betekent dat het 3e in de ‘Brabant’ klasse uitkomt. Dit is natuurlijk fantastisch, want dit zorgt voor hele leuke uitwedstrijden. De eerste wedstrijd was gelijk een mooie! Uit naar Bavel 2 om 15:15 uur. Er wordt druk gezocht naar een leider van deze jonge ambitieuze ploeg, maar voor nu nam Kees Joosse even de rol op zich. Kees zag het helaas niet zitten om mee te reizen naar Bavel dus werden er voor deze wedstrijd 2 leiders aangewezen, namelijk Niek Gideonse en Bert Francke. Deze spelers/leiders zouden deze dag de leiding nemen. Op naar Bavel!!

Op de vroege morgen nam Niek het voortouw om de busjes op te halen samen met Jordi van Schaik. Aangekomen op de voetbal dacht Niek zijn gratis bakje koffie als leider van het team te innen in de kantine, maar tevergeefs. De ontwikkelingen waren nog niet doorgekomen bij het barpersoneel van Seroos, dus Niek moest de volle mep betalen! Slecht begin dus. Ondanks dit besloot Niek buitenom de 12 spelers die geselecteerd waren nog wat extra versterking te zoeken op het sportpark. We zouden eerst met 13 man weggaan, maar helaas was Steven Hollemans ziek. Toen hij Hans van der Schoor zag hooghouden op veld 3 wist hij het meteen: die moeten we erbij hebben! En jahoor, Hans zei direct ja en stapte de bus in naar Bavel. Hiervoor enorm bedankt Hans. Niek pompte de ballen op in tegenstelling tot de week ervoor, toen we met lekke ballen weggingen. Iedereen ingeladen en we waren onderweg naar Bavel. De 4 Brabanders (Jeffry Koets, Wiljan Jobse, Gijs Zoutewelle en Bert Francke) die woonachtig zijn in Breda zagen het als een thuiswedstrijd en gingen hardlopend naar het sportpark van Bavel.  Ze waren er extra vroeg om het veld te verkennen. Helaas moest Bet later aansluiten wegens zijn werk. In de kleedkamer bij Bavel deed Niek zijn goed voorbereide toespraak van 25 minuten en volgde de opstelling: Jos op de Goal, verdediging van links naar rechts: Kenneth, Jeroen, Jeffry en Jan-Thijs. Op het middenveld stonden Wiljan, Jordi, Niek en Marcio. Gijs en Lars vormden de voorhoede. Bert en Hans begonnen als wissel. Onder leiding van Captain Niek werd er om 15:15 uur afgetrapt op het prachtige kunstgras. Dit beloofde veel goeds, want dit vlakke veld is goed voor het snelle combinatiespel van onze ploeg.

Seroos begon sterk aan de wedstrijd en het was snel duidelijk dat hier wel wat te halen was bij het 2e elftal van Bavel. Het stond goed bij Seroos en we speelden goed combinatiespel. Het was snel duidelijk dat er veel ruimte lag achter de verdediging bij Bavel en dit was natuurlijk perfect met de snelheid van Gijs en Lars in de spits. Dit zagen we direct als kans. De verdediging stond goed en op het middenveld werden de buitenspelers goed benut. Na wat goede aanvallen was het na een minuut of 20 dan raak. De bal werd van de rechterkant in de pot geslingerd en na een halve redding van de keeper was het Marcio die profiteerde en de bal binnenkopte. 0-1 voor Seroos! Het vertrouwen was enorm. Na de drinkpauze wisselden Hans zijn vlag om met Bert en we gingen verder. Het voetbal bleef goed en de kansen waren voor Seroos. Helaas bleef het doelpunt uit. Er ontstonden wat kansen voor Bavel, maar Jos wist zijn doel schoon te houden met wat mooie reddingen. Na een minuut of 38 was het centrale verdediger Jeffrey die een beetje gek ging doen. Omdat hij die avond ervoor nogal veel kebab had gegeten ging zijn maag opspelen. De kramp in zijn maag was niet te houden. Wat nu?! Nog enkele minuten volhouden bleek niet te gaan en zijn broekje begon al bruin te worden. Normaal gesproken zou er een wissel plaatsvinden in dit geval, maar mede door het advies van Jos besloot de leiding de laatste 7 minuten met 10 man te spelen. De leiding van Bavel wist niet wat ze zagen en lachten een beetje, maar wij zijn niet gek natuurlijk. Wiljan zakte een linie terug en Jeffrey sprintte met poep langs zijn benen naar de kleedkamer. Uiteindelijk een zeer tactische beslissing want de 1e helft werd rustig uitgespeeld en eindigde met een 0-1 voorsprong.

Na heel de rust op de WC te hebben gezeten was de goed spelende Jeffrey weer klaar voor de 2e helft. Wiljan keerde niet terug in het veld en werd gewisseld voor Bert. Niek nam de positie over op links van Wiljan en Bert kwam centraal op het middenveld. Hans mocht nog even op de bank zitten en Wiljan nam de vlag over. De 2e helft begon goed! Na enkele minuten werd Gijs diep gestuurd en kon een mooie voorzet afleveren. Deze werd net gemist door Bert, maar daar was Niek die hem snoeihard met links door het net heen schoot. 0-2! Enkele minuten later was het gelijk weer raak. Na goed combinatievoetbal werd Gijs door een een-tweetje met Lars weer weg gestuurd wist hem keurig langs de keeper te schieten. 0-3! Wat een prachtig begin voor de ploeg. Lars had het wel gezien en besloot het veld te verlaten voor Hans. Nu volhouden en de overwinning binnenslepen. Dit ging minder makkelijk dan verwacht, want de organisatie was de rest van de 2e helft ver te zoeken. Bavel creëerde een man meer op het middenveld en kwam er steeds vaker doorheen. Ze kregen ook steeds meer kansen. Mede door een aantal goeie reddingen en een showduik van Jos bleef de goal gelukkig uit. Seroos kreeg geen grip meer op de wedstrijd. Bavel werd steeds gevaarlijker en dit resulteerde dan ook in de 1-3. Met nog een kwartier te spelen moest het toch weer worden opgepakt, maar echt goed voetbal zat er niet meer in. Gijs werd een aantal keer goed diep gespeeld, maar hij bleek moe te zijn, want toen hij bij het doel kwam, kon hij de bal nog net een klein zetje geven. De keeper van Bavel vond dit grappig en lachte Gijs uit. Ook Jan-Thijs kwam nog een aantal keer goed op aan de rechterkant en was gevaarlijk, maar tot een doelpunt kwam het niet. 5 minuten voor tijd besloot Gijs na een goede bal vanuit het middenveld zijn laatste energie in de wedstijd te gooien en de sprint in te zetten. Met alles wat hij in zich had wist hij toch nog de keeper te passeren en daar was de 1-4! Heerlijk! De wedstrijd werd uit gevoetbald en daar was de eerste overwinning van het seizoen. Een mooi begin voor deze jonge ploeg en de sfeer was goed.

Na de wedstijd besloot Marcio het team te trakteren op heerlijke biertjes, want hij was jarig geweest. Het was erg gezellig bij Bavel. We hebben daar de overwinning gevierd op het zonovergoten terras bij de kantine. Het feestje ging nog even verder in de kleedkamer, maar de plaatselijke conciërge vond het op den duur mooi geweest en stuurde ons weg. De wekelijkse loting voor de was, werd gewonnen door Marcio, dus hij mocht de was meenemen en mag natuurlijk volgende week de loting verrichten. Iedereen de busjes in en terug naar Seroos. Kortom: een mooie middag en een mooi begin van het seizoen voor Seroos 3. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Groote Lindt 3. Iedereen hard trainen deze week en weer 3 punten pakken. De pen gaat naar onze kleinste man in de selectie die vandaag als ware leider zijn team op sleeptouw nam. Alvast bedankt Niek en allemaal tot volgende week!