Zaterdag stond onze tweede wedstrijd van deze competitie op het programma. Na de eerste ruime overwinning tegen Nieuwland 2 mochten we dit keer aantreden tegen Oostkapelle 4. Deze vereniging staat er om bekend dat ze er tegen Serooskerke graag een fysieke strijd van maken om ons uit ons spel te halen. Dit keer waren wij ze echter te slim af en haalden wij alles uit de kast om hún uit het spel te halen. Zo werd de wedstrijd later begonnen omdat wij zogenaamd het tenue waren vergeten.

Overigens bleek Renco zijn fanatisme nog niet verloren te zijn. Voordat hij vrijdag ging slapen had hij nog even de selectie van Oostkapelle doorgenomen. Conclusie; letterlijk en figuurlijk een kleine versterking uit Oostkapelle 2, een collega en tevens inwoner van Serooskerke en voor de rest weinig bekende namen.

Om 14:45 uur begon de wedstrijd zoals gezegd iets later. Het begin van de wedstrijd was rommelig. In ons enthousiasme liepen er soms te veel mensen voor de bal, wat na balverlies op het middenveld, twee grote kansen voor Oostkapelle opleverde. Olivier redde echter keurig waardoor we niet op achterstand kwamen. Langzaam kwamen wij beter in ons spel en na een minuut of 15 opende JW dan ook de score met een voor hem zeldzaam doelpunt (schijnt de eerste in twee jaar te zijn) 0-1. Even later zorgde Alex uit de kluts voor 0-2 en zo leek het dan toch weer een eenvoudige middag te worden. Dit was overigens met name te danken aan Dhr Poppe welke in de eerste helft onvermoeibaar leek. Hoogte punt van deze middag was dan ook zijn prachtige assist op Kees die met een kopbal voor de 0-3 zorgde. Met deze stand zochten we de kleedkamer op voor een kopje thee.

De tweede helft een paar wijzigingen: JP voor JW en Jasper binnen de lijnen welke de blessuregevoelige Marinus inmiddels was komen vervangen. Daarnaast leek het of we met 10 man stonden aangezien Toon de eerste helft enigszins overmoedig bleek te zijn geweest. Toon is altijd in voor een leuke discussie tijdens de wedstrijd, zo ook vandaag, maar van zijn plek is hij in Oostkapelle niet meer gekomen.

JP stond koud in het veld toen hij na een mooie voorzet van Jaan gelijk de 0-4 tegen de touwen kopte. Het verzet van Oostkapelle was definitief gebroken en het kwaliteitsverschil was bij vlagen schrijnend om te zien. Kees voerde de score met twee mooie goals op naar 0-6. Daarna deed ook Lex nog een duit in het zakje door de 0-7 aan te tekenen na een mooie assist van de net ingevallen Marvin. Het langs de lijn staan gaat Marvin overigens ook niet in de koude kleren zitten en vandaar dat hij dan ook nog maar max. 20-30 minuten kan spelen.

In het laatste kwartier zorgde Kees met zijn vierde, vijfde en zesde doelpunt van de middag voor de 0-8, 0-9 en de 0-10. Oostkapelle deed weinig tot niets meer terug. In de tweede helft zijn ze nog één keer nog in de buurt van Olivier gekomen na een te korte terugspeelbal. Olivier kwam echter goed uit zijn doel en zo verdween dit schot in het zijnet. Het slot akkoord was voor Lex die met een mooi afstandsschot de keeper verschalkte en voor de 11e van deze middag zorgde 0-11. Als men zich afvraagt of Kees alleen van voren stond…..nee ook Arnold stond in de spits.

Na twee wedstrijden hebben we 6 punten en het prachtige doelsaldo van 20 voor en 0 tegen. Volgende week wacht Noormannen  2 en gaan we kijken of ook deze ploeg te pakken is.