Na de moeizame competitiestart met verliezen tegen Arnemuiden en Tholense Boys werd er door Seroos 2 een stijgende lijn ingezet door te winnen van GPC en VCK. Tegen de Westhoek was het zaak om deze stijgende lijn door te trekken met een overwinning.

Zoals bij elke thuiswedstrijd werd er om kwart over één verzameld op sportpark Noordhout. Robbie was wederom op tijd en Merijn kwam zoals gebruikelijk een minuutje van tevoren aan. Tijdens de bespreking bleek dat de opstelling vrijwel niet afweek van die van vorige week. Peter Francke ging toch maar weer eens kijken hoe het bij het 1e eraan toegaat dus kon Jasper in de basis starten. De opstelling bestond uit: Jens, Merijn, Arjen, Jasper, Niels, Jannick, Peter G, Sil, Robbie, Melvin en Tiemen. Bert en Jeroen namen plaats op de bank. Het leek een bespreking zoals alle andere bespreking te worden. Totdat Jacco het onderwerp wind aansneed. En de wind deed nogal wat stof op waaien in de bestuurskamer. Het ging er met name over waar de wind vandaan kwam en welke richting er dan op gevoetbald moest worden. Jacco stelde hierover een vraag aan Jens en toen brak de onduidelijkheid los. Jacco had net de Anemometer PCE-WL 1 (zie onderstaande afbeelding) voor slechts 466 eurootjes op de kop getikt.

Met dit nieuwe staaltje techniek kon Jacco de windrichting en kracht perfect meten. Uit de metingen van Jacco kwam dat de wind vanaf de zijkant op het veld zou worden geblazen. Toen hij daarom vroeg aan Jens wie hij moest inspelen in verband met de windrichting gaf Jens het antwoord rechtsback. Hier was Jacco het niet mee eens dus stelde hij de vraag opnieuw. Waarop Jens zei ik speel hem naar degene die de meeste ruimte heeft. Wederom was Jacco het er nog niet mee eens en wilde de discussie weer starten. Waarop Arjen zei dat de wind helemaal niet van de zijkant zou komen maar juist vanachter de goal. Want hij had op de fiets naar de voetbal een lekker briesje in de rug gevoeld. De conclusie was dus dat Jacco zijn metingen totaal niet klopten en er dus voor niks een discussie van 25 minuten over de wind was gevoerd. Hierdoor hadden we weinig tijd om te verkleden en daar raakte met name aanvoerder Arjen een beetje van in paniek. Uiteindelijk waren we op tijd op het veld en volgde er de gewoonlijke warming-up.

Toen de wedstrijd was begonnen werd al snel duidelijk dat we veel balbezit zouden hebben op de helft van de Westhoek. Het was dus zaak om de bal snel rond te spelen en te wachten op een opening in de verdediging van de Westhoek. Er vormde zich constante druk van onze kant en met goed positiespel en veel beweging op het middenveld kwamen er de eerste helft een aantal aanvallen tot stand. Melvin en Robbie kregen daar de beste kansen uit. Helaas schoot de Mel over en had de keeper een goede redding op de inzet van dichtbij van Robbie in huis. Jasper scoorde een doelpunt uit een corner, maar deze werd om onduidelijke redenen afgekeurd door de scheidsrechter. Sil wist de lat nog te raken met een schot van afstand en was met nog wat meer afstandsschoten gevaarlijk. In de eerste helft wist Robbie met een droge knal van buiten de 16 de score te openen en gingen we met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

In het eerste kwartier na rust vlogen de goals als warme broodjes over de toonbank. Het ging zelfs zo snel dat de volgorde van deze goals me eventjes is ontschoten. Het was overigens niet gek dat de goals de tweede helft zo makkelijk vielen. De tweede helft werd er namelijk gevoetbald richting de TinQ. Ook wel het mooiste benzinestation van Zuid-West Nederland genoemd. De TinQ weet de mannen van Seroos 2 altijd net dat beetje extra energie te geven en dat is erg mooi om te zien. De goals na rust vielen uit een voorzet van Sil die werd binnengekopt door een speler van de Westhoek, een voorzet van Tiemen die door Melvin vogelvrij kon worden ingeschoten en een voorzet van Peter die keurig in werd geschoten door Robbie. Zo was het een kwartier na rust al 4-0. Bert kwam er na een uur in voor Sil die nog altijd terugkomt van een blessure. Arjen schoot curieus raak uit een corner van Jannick voordat hij werd gewisseld voor Jeroen. Jeroen kon met zijn eerste balcontact een doelpunt maken, maar schoot helaas over. Scoren met het eerste balcontact is iets wat Arjen wel lukte op veld 2 waar hij nog was ingevallen bij Seroos 3. Seroos 2 was te sterk voor de Westhoek en leverde een prima prestatie af door met 6-0 te winnen. De 6e goal werd gemaakt door Jannick die de bal na goed terugleggen van Robbie in de verre hoek schoot. Het was voetballend gezien een goede wedstrijd van Seroos 2 en er is eigenlijk geen echte kans weggegeven waardoor Jens een saaie middag had.

Na afloop van de wedstrijd mochten we dan ook de complimenten in ontvangst nemen van de scheidsrechter die aangaf dat hij Seroos 2 een hele mooie ploeg vond met een aantal mooie spelers erin. Kortom we beginnen op de goede weg te raken en komen langzaamaan op stoom deze competitie. We wensen de Westhoek succes in het verdere verloop van de competitie en maken ons op voor de uitwedstrijd tegen Yerseke. Het verslag van deze wedstrijd wordt u aangeboden door Dhr. P. Gideonse.