Op zaterdag 2 november 2019 stond de 6e competitiewedstrijd voor het beloftenteam van de vv Serooskerke op het programma. Op bezoek bij de koploper Luctor Heinkenszand 2. Nog geen puntenverlies geleden door deze ploeg, dus een zware opgave voor de mannen van Peter Korshuize. Eén groot voordeel hadden we natuurlijk wel, want Peter wist als geen ander hoe de tactiek en speelstijl van deze ploeg was. Hij kende letterlijk alle hoekjes en gaatjes van deze club aangezien hij hier lang werkzaam is geweest. Zo startte de bespreking ook met een rondleiding en presentatie door het prachtige kleedkamercomplex van de club. Zonder Peter had men hier ook niet fatsoenlijk kunnen omkleden, omdat hij naar eigen zeggen voor 80% verantwoordelijk is geweest voor de voorbereiding en de bouw van het complex. Na de rondleiding door het complex besloot hij  een korte presentatie te houden in eigen kleedkamer waar de thema’s “groene verf” en “het stucwerk achter de tegels” centraal stonden. Iedereen laaiend enthousiast en de onder luid applaus en gejuich sloot hij de presentatie af met de opstelling van vandaag: Jos op de goal, verdediging van links naar rechts: Bernaar, Jan-Thijs, Wiljan en Bart. Op het middenveld: Steven Holebas, Merijn, Ma(r)cio en Boyd. In de aanval namen Roy de Visser en Bert plaats. Roy is weer aan het opklimmen binnen de club en kijkt er naar uit om zijn wedstrijden bij het 3e te gaan spelen de rest van het seizoen. Op de bank namen plaats: Raul, Kenneth en Robert-Jan Buijze.

Niet onbelangrijk om u ook even op de hoogte te brengen van de statistieken van het 3e, aangezien dit de eerste keer is dat we iets van ons laten horen. We wilden bewust wachten met persberichten en interviews totdat de koploper verslagen werd, omdat we onze unieke tactiek niet wilden prijsgeven. Uitslagen:

21 september: Oostkapelle 2 – Serooskerke 3: 5-0
28 september: Serooskerke 3 – FC Axel 2: 3-3
5 oktober: Serooskerke 3 – SSV’65 2: 2-0
12 oktober: Kloetinge 3 – Serooskerke 3: 3-1
19 oktober: VCK 2 – Serooskerke 3: 2-1 (beker)
26 oktober: Serooskerke 3 – SV Nieuwdorp 2: 1-3

Kortom: 4 punten uit 5 wedstrijden en een 13e plaats was niet om over naar huis te schrijven. En dat deden we dus ook niet. Tot vandaag!

1e helft:
Met flinke wind tegen begonnen we niet onaardig aan de 1e helft en vanuit de verdediging stonden we sterk. We hadden wel door dat we vandaag vanuit de verdediging moesten spelen en proberen te loeren op de counter met onze snelle en fitte spitsen. Luctor Heinkenszand was een goeie ploeg die lekker konden voetballen. Ze stonden niet voor niks zonder verliespunten stijf bovenaan in deze reserve 2e klasse. Wij waren hier en daar wat slordig in de eindpaas en verloren nog teveel duels, maar af en toe kwamen we eruit. Echt grote kansen creëerden we niet, maar de tegenstander kwam ook niet echt tot de goal. Een goeie redding van Jos weerhield ons nog wel van een tegengoal in de 1e helft. Ze scoorden nog via een kopbal, maar deze werd gelukkig afgekeurd omdat Boyd slim naar de grond ging na een tikje in de rug. Een aantal combinaties en sterk balbezit houden van Roy leverde nog wel wat kansjes op. Ook door de creativiteit van Merijn kwamen we er af en toe goed uit. Bert kon nog één keer een schot lossen, maar deze vloog rakelings over. Tot grote frustratie van Boyd legde Bert de bal niet af, maar hij wist niet dat we mét buitenspel deden. Volgens meerdere personen scheen hij zo een 3,5 meter buitenspel te lopen. Maargoed, we bleven knokken in de 1e helft om een tegengoal te voorkomen en door een goede organisatie lukte dit! 0-0 ruststand.

Rust:
Helaas bleek Merijn Korebloem wat ziekjes te zijn, wat inhield dat hij een noodgedwongen wissel aanvroeg bij de trainer die vervolgens zijn hele plan om moest gooien. Kenneth leverde de vlag in voor rugnummer 4 en ook Oulie kwam het veld in met nr. 3 om de plek van Wiljan over te nemen. Wiljan wilde zichzelf graag wisselen om zo het team beter te maken. De verdediging met Jan-Thijs van Dijk, en Bernaar en Bart als backs stond volgens hem als een huis en daarom maakte hij plaats voor Oulie om zo het team te versterken. Een meesterzet achter het tactische brein van deze alleskunner en teamplayer. Merijn en Wiljan kochten alvast wat bier om vanuit het clubhuis de wedstrijd verder te bekijken. Peter maakte de rust vol met een dialoog over het spel, de mogelijkheden en de peptalk die ons elke 2e helft beter maakt! Hieronder een foto van Jan-Thijs in actie:

2e helft:
De 2e helft vlogen wij uit de startblokken en met windje mee konden we er iets meer uitkomen. Helaas viel daar wel al vrij snel een tegengoal. Vanuit een vrije trap kon Jos de bal helaas niet klem pakken en een inlopende speler van Luctor kon de bal er zo in tikken. Volgens Bernaar liep Bert niet goed mee met zijn man en had het dus voorkomen kunnen worden. Dit resulteerde in een flinke ruzie, die pas later op de avond is opgelost. Wat een domper, maar we besloten om gelijk weer tekeer te gaan om het recht te zetten. Na zo een 20 minuten spelen kwam Boyd weer in actie op de linkerkant en besloten met buitenkantje rechts een steekbal om Bert te geven. Bert tikte de bal door en kon hem vanuit randje 16 zo in de verre hoek schuiven. 1-1! Dit gaf ons een boost en we gingen strijden om de wedstrijd af te sluiten met een punt, wat natuurlijk een prima uitslag zou zijn tegen de ongeslagen koploper. Intussen liep te tegenstander behoorlijk te zeiken op de scheids, wat alleen maar in ons voordeel was. Beide teams kregen nog wat mogelijkheden, maar een grote kans bleef uit. Luctor was wel de beter voetballende ploeg en wij probeerden door strijd en inzet de wedstrijd uit te  spelen en in ieder geval geen doelpunt meer tegen te krijgen. Met Kenneth, Oulie en de intussen ingevallen Robbert-Jan werd de zaak flink opgepept! Maar niet iedereen had het plan om tevreden te zijn met een puntje. In de 90e minuut was daar dan onze winnende treffer. Een prachtige corner van Boyd, die zijn 2e assist leverde kwam op het hoofd terecht van de hard inlopende Ma(r)cio Commelin die hem schitterend tegen de touwen kopte. Wat een speler! Iedereen door het dolle heen door dit winnende doelpunt. Met wat geschreeuw en ballen wegpoeieren speelden we de laatste minuten uit en toen was de overwinning binnen! En zo geschiedde het artikel: Seroos 3 legt koploper over de knie.

Deze heerlijke, misschien niet geheel terechte overwinning werd gevierd met veel bier en gezelligheid in het clubhuis van Seroos. Op naar volgende week waar Kapelle 2 met knikkende knietjes naar ons sportpark zal komen. Wederom een koploper op bezoek. Of hier weer een artikel over geschreven zal worden is nog niet duidelijk, maar wij als trotse 3e elftal proberen u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in dit seizoen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat de trainer zich nu wil richten op een periode titel. Hierover later meer.

Tot de volgende!

Sfeerfoto tijdens de wedstrijd Luctor Heinkenszand 2 – Serooskerke 3