Zaterdag 28 oktober mochten we aantreden tegen Zeeland Sport 2. Gezien de resultaten van de Vlissingers en het feit dat we niet over een geheel fitte en volledige selectie konden beschikken, leek het een ietwat lastigere wedstrijd te gaan worden. Daarnaast werd in de voorbespreking door leider Jaan nog aangehaald dat we het eigenlijk nooit makkelijk hebben in Vlissingen.

We begonnen vandaag in de volgende opstelling: Oliver Kahn in het doel; Tokker , Renco, Ross en Tinus in de verdediging; Rens (met een zeer verdienstelijk debuut in Seroos 4), Lex, Bas en dappere Dodo op het Middelveld; topscorer Kees en onnavolgbare Marvin in de voorhoede. Op de bank nam Ruben Dekker plaats. Jaan hanteerde wegens een blessure de vlag en Arnold werd wegens een kleine vormcrisis buiten de wedstrijdselectie gehouden, maar hij was wel zeer sportief en zonder wanklanken aanwezig bij de wedstrijd.

We startten de eerste helft met wind mee en dit was ook goed te zien aan het spelbeeld. Zeeland Sport zakte met 11 man in tot ver op de eigen helft. Seroos probeerde vroeg druk te zetten en via vlotte combinaties de muur van 020-gekleurde shirts te slechten. Veel ruimte was er voor onze linkerkant. Tinus wist hier natuurlijk goed gebruik van te maken en al na een minuut spelen schoot hij zeer bewust a la Van Bronckhorst met een streep  de bal op het doel, helaas niet in de kruising maar op de lat. De 2e grote kans was voor good old Marvin, maar zijn doelpunt werd teruggefloten wegens vermeend buitenspel. Na de eerste kansjes duurde het gelukkig niet lang voor het eerste doelpunt van de wedstrijd gescoord werd. Kees stond zoals vaker deze competitie op de goede plek en kon zo de 0-1 op het scorebord zetten. Kort hierna volgden de 0-2 en 0-3 via Bas. Zeker zijn tweede doelpunt was er eentje om in te lijsten. Bij onze sportieve tegenstander zakte de moed al in de schoenen. Na de 0-3 kroop Zeeland Sport wel wat meer uit haar schulp, maar behalve een paar afstandsschoten waren er weinig gevaarlijke momenten te noemen. Wel werd Tokker nog een keer helemaal het bos ingestuurd waarbij hij als een pudding in elkaar zakte. Naar eigen zeggen werd hij geraakt door zijn tegenstander, maar hier ging de scheidsrechter uiteraard niet op in.

Toen was het tijd voor het hoogtepunt van de eerste helft. Marvin schoot eerst de bal 20 meter de lucht in, nam de bal aan met een subtiele voetbeweging, draaide als een sambadanser zeer kort om zijn as en dook vervolgens met een snoekduik over de benen van een Zeeland Sport –verdediger. De hieruit volgende strafschop werd onhoudbaar binnengeschoten door Kees. Vlak voor rust werd het ook nog 0-5 via Lex en 0-6 via Do en kwamen de dubbel cijfers weer in zicht.

In de rust kwam Dekker in de ploeg voor Rens. Tijdens de rust had Dekker een weddenschap afgesloten met Arnold en deze luidde als volgt: Als je 2 keer de bal vanaf de middenlijn over de eigen achterlijn speelt, dan mag je binnenkort een hele wedstrijd meedoen bij Seroos 4. Binnenkort kunnen we Dekker dus begroeten als basisspeler binnen de lijnen van Seroos 4, want dit was voor hem een koud kunstje.

De 2e helft begon voortvarend en Kees kon al binnen enkele minuten zijn 3e van de middag maken.  Ook de 0-8 viel al vrij snel via wederom Kees die zo zijn seizoentotaal al op 18 (!) doelpunten bracht. In het vervolg van de wedstrijd werden er tal van kansen gemist. Bas en Do probeerden elkaar na te doen en struikelden beiden in het zicht van de haven, paal en lat werden geraakt en enkele schoten misten kracht om het de keeper lastig te maken. De grootste kansen waren er wel voor onze linkshalf van de 2e helft, echter heeft deze speler een rechterbeen alleen maar om op te staan. Verder dan 0-8 kwamen we dan ook niet. Maar uiteraard mogen we niet klagen met deze grote overwinning en een doelsaldo na 4 wedstrijden van 33 voor en 1 tegen!

We bedanken bij deze Ruben en Rens voor hun bijdrage. En we feliciteren Marvin met zijn eerste hele wedstrijd als basisspeler in een seniorenteam van VV Serooskerke. Volgende week hebben we een thuiswedstrijd tegen Domburg 2. Tot dan!