Op zaterdag 14 oktober stond de wedstrijd tegen FC Axel op het programma. Tot nu toe is het Serooskerke nog niet gelukt om 3 punten uit een wedstrijd te slepen. Vandaag was de missie om 3 punten af te snoepen van onze ex-trainer Cees Houtepen. 
Om 12 uur verzamelden de spelers en staf voor de bespreking, om een kwartier later te vertrekken naar de Overkant.

De opstelling:
JordY,
Roy, Lennart, Jorden, Jonathan,
Jeffrey, Bjorn, Beaudoin,
Maikel, Alex, Aron.

De spelers die plaats namen op de bank:
Jack, Aloys, Derk, Quinten.

Met een mooi weertje floot om 14.30 de scheidsrechter voor het startsignaal. We hadden moeite om de bal rond te laten gaan en een aanval op te zetten. Axel zette ons onder druk en gebruikte zijn snelle buitenspelers om via hen de spits te bereiken. Axel kreeg een grote kans op de 1-0 via de linksbuiten die helaas voor hen buitenspel stond. De bal zou de goal in zijn gerold maar omdat hij de bal erin tikte was het buitenspel. 
Berko kreeg nog een grote kans via een lage bal in de 16 meter, maar schoot deze op de lat. De bal was nog even in de kluts in de 16 meter maar werd daarna weggewerkt door Axel. 

De laatste 10 minuten van de eerste helft waren we sterker en konden we het achterin beter dicht houden. We konden Axel beter terugdringen op hun helft. Daaruit kwamen wat acties via Alex en Maikel. Op ongeveer 30 meter van de goal van Axel kreeg Maikel geen druk van de tegenstander en kon hij schieten, mooi schot maar de keeper kon hem stoppen.

De tweede helft. 
Serooskerke was deze helft aanzienlijk meer aan de bal dan in de eerste helft. 
We kregen een mooie kans via een voorzet op Maikel die de bal net naast kopte. 
Een speler van Axel beging nog een harde overtreding op Beaudoin. Had rood kunnen zijn maar de scheidsrechter vond een gele kaart voldoende. 
Axel was gevaarlijk in de counter en via de snelle buitenspelers. Door individuele acties naar binnen konden ze onze 16 meter binnen komen maar wisten niet de goal te maken.

Aloys, Derk en Quinten kwamen er in om nieuwe energie toe te voegen aan het team. 
Ondanks de vele kansen zijn we er niet in geslaagd om een doelpunt te maken, en eindigt dit duel wederom in een gelijkspel.

Aanstaande zaterdag speelt Serooskerke 1 in en tegen Terneuzen. Hier hopen wij de eerste 3 punten mee naar huis te nemen. Wij hopen jullie daar weer langs de lijn te zien!