Zaterdag 14 maart stond voor de mannen van Seroos de inhaalwedstrijd in en tegen Yerseke gepland. Bij winst van Seroos en puntverlies van Nieuwdorp, die uit tegen Walcheren speelde, kon de periode gepakt worden. Yerseke bezet momenteel de vijfde plek op de ranglijst, en vooraf was het duidelijk dat het een lastige middag zou worden. Trainer Cees Houtepen zei dan ook in de bespreking dat een gelijkspel goed zou zijn en een overwinning uitstekend. De opstelling was gewijzigd ten opzichte van vorige week omdat Bjorn ziek was, Jasper was op wintersport en Jordi vond het ondanks de grote belangen van deze dag toch nodig om met vrienden naar Duitsland te gaan.

Dit leidde tot de volgende opstelling: Jacco op de goal, achterin van links naar rechts Peter F, Lennart, Jorden en Jonathan. Kort daarvoor Jeffry en als wat diepere middenvelders Alex en Jannick. Gijs, Maikel en Roy K vormden de voorhoede. Op de bank namen Arjen, Jan-Thijs en Jotam plaats. De wedstrijd werd begeleid door de heer Nagtegaal, onder toeziend oog van Danny Makkelie.

Serooskerke begon verdedigend aan de wedstrijd, Jeffry zakte terug tussen Jorden en Lennart omdat Yerseke met twee spitsen speelde. De bedoeling was om Yerseke wat ruimte te geven in de opbouw en om vervolgens van hun fouten te profiteren, maar dit pakte anders uit en Serooskerke kwam al vroeg onder druk te staan. Desondanks was de eerste grote kans voor Gijs, die de bal met zijn linkervoet tegen de lat schoot. Kort daarna was het weer Gijs met zijn linkerbeen maar ditmaal trof hij de keeper. Ook Yerseke kreeg wat mogelijkheden en kwam dichtbij de 1-0 door een schot op de paal. Gelukkig voor Seroos ging deze er niet in, waardoor de ruststand 0-0 was.

De tweede helft begon en het spelbeeld was een beetje hetzelfde als in de eerste helft. Het was voornamelijk Yerseke die het initiatief nam. Dit leidde echter niet tot grote kansen. Na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft kwam de bal via Peter F bij Roy K terecht die optimaal profiteerde van het feit dat Yerseke even met 10 man in het veld stond vanwege een blessure: 0-1. Ongeveer zeven minuten later was het de centrale verdediger van Yerseke die de bal tegen Gijs op schoot. Gijs onderschepte de bal en hij ging op de goal af: met een stift zorgde hij voor de 0-2. Door compact te blijven spelen en weinig weg te geven werd Yerseke ondanks de druk die ze uitoefenden niet echt gevaarlijk. Wel kwam er nog een bal op de paal die door het hobbelige veld gemist werd, maar voor de rest waren er weinig kansen voor Yerseke. Hierdoor won Serooskerke de wedstrijd met 0-2. Gezien het spelbeeld misschien niet helemaal terecht, maar het belangrijkste was dat de drie punten binnen waren.

Omdat Walcheren-Nieuwdorp een half uur later was begonnen, was het nog even afwachten of de periode binnen zou zijn gehaald. Toen kwam het nieuws dat Walcheren-Nieuwdorp 1-1 was geworden, en dit betekende dat Serooskerke de tweede periode had gepakt! Hiermee is de nacompetitie dus een feit. Serooskerke 2 bleek ook de tweede periode gepakt te hebben na een keurige 1-3 overwinning bij Oostkapelle, en dus besloten de eerste en tweede selectie om gezellig te gaan eten bij de molen in Seroos.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen koploper Axel op het programma. Hopelijk kunnen we Axel het eerste puntverlies bezorgen. Het verslag van deze wedstrijd zal geschreven worden door Roy Koole.

Met dank aan Jolien Wondergem zijn er ook foto’s van de wedstrijd gemaakt.