Serooskerke 2 is er in de thuiswedstrijd van  zaterdag 4 november 2017 tegen koploper Kapelle 2 niet in geslaagd de drie punten op Seroos te houden.

We begonnen de wedstrijd in de volgende opstelling. Op goal Jens. Ervoor spelen  Niels, Peter F, Arjen, Marijn, Jannick, Steven ©, Quinten, Aloys, Peter G en Tiemen. En op de bank namen plaats JanThoesoe, Jasper en Jordi.

Jacco Nelen had net als bij de vorige wedstrijd de weeromstandigheden goed bekeken, hij had weerman Jos Broeke gesproken om zo een manier van spelen te ontwikkelen die veel van pas kon gaan komen met o.a. een stevige mee of tegenwind. Na de bespreking werd het pas duidelijk dat het windstil was, en dat dit werk van onze trainer allemaal voor niks was geweest . Na een stevige warming-up en met als achtergrond muziek ‘’whatever you want’’ van Status Quo, kon het team van Jacco Nelen zich klaar maken voor de wedstrijd.

Serooskerke begon goed aan de wedstrijd, met hier en daar kansjes, maar de keeper van Kapelle stond zijn mannetje, en had goede ingrepen op een aantal schoten en  1 op 1. Nadat de scheids had gefloten voor een overtreding op Steven © die het uitschreeuwde van de pijn, waren Jannick en Quinten diegene die achter de bal gingen staan. Ze deden boter kaas en eieren, en Quinten won met 2-1  dus mocht de vrije trap nemen rond het 16meter gebied. Quinten nam een flinke aanloop en schoot links naast de 4mans muur in de hoek van de keeper, de keeper had moeite met de bal de verwerken en daar stond goaltjes dief Arjen die hem rustig in kon tikken.

2e helft was niet veel anders dan de 1e helft. Seroos wederom de betere partij, Kapelle kwam er niet aan te pas. Niels Sanderse,  die ondertussen wel 10 km in de benen had, speelde een dijk van een wedstrijd. Hij werd dan ook gewisseld voor Jasper. Onder luid applaus verliet  Sanderse het veld. Steven die in de eerste helft een ontiegelijke schop kreeg, werd toch maar even naar de kant gehaald. Hij werd later voor een onderzoek weggestuurd omdat het niet goed ging met onze captain. Voor hem kwam JanThoesoe in het veld. Geen misselijke voetballer. Ook later moest onze doeltreffende spitta gewisseld worden, met hier en daar wat  pijntjes. Hij wou niet in de lappenmand terecht komen net zoals onze andere spits Melvin. Want die ging twee weken terug onderuit  tijdens een middagwandeling op het werk. Tiemen werd ook nog gewisseld  voor de laatste tijd goed spelende Jordi.

Serooskerke kreeg de bal aan de Kapelle kant er maar niet in, en de klok tikte door. Tot dat in 94e(!) minuut een ietwat rare beslissing van de scheids plaats vond. Na een lange uitrap van de keeper kwam de bal in de hoek terecht waar Jasper en zijn tegenstander het duel uitmaakte, het duel werd  gewonnen door Jasper. Op het moment dat Jasper in gaat gooien, fluit de scheids ineens voor een overtreding die blijkbaar, zonder dat Jasper daar überhaupt bewust van was, gemaakt werd wegens duwen en trekken van onze links back.  Nadat alle spelers van Kapelle(inclusief de keeper) en Serooskerke zich verzameld hadden in de 16 meter van Serooskerke, werd de vrije trap in de 5 meter geschoten. Jens leek te bal te gaan pakken, maar daar was een speler van Kapelle die net voor onze doelman de bal via zijn kruin in het goal kopte.

Helaas was 1-1 de uitslag, die voelt als een nederlaag maar zeker kan worden gezien als goede wedstrijd van Seroos onder leiding van trainer Nelen. Serooskerke was eigenlijk vergeten om zich te belonen door in de 1e helft de kansen af  te maken wat eigenlijk ook geldt voor de 2e helft.

Komende zaterdag 11 november 2017 is er op ons mooie sportpark ‘ Noordhout’ een mooie en spannende voetbalhappening.  De  seniorenteams Dames en Serooskerke 1 t/m 5 spelen allemaal een thuiswedstrijd. Het 1e speelt de beker wedstrijd tegen Hoek 1. Serooskerke 2 speelt ook een bekerwedstrijd tegen Hoek 2. Hiervan zal Aloys verslag schrijven.