Twee weken geleden schakelde Seroos 2 via strafschoppen Hoek 2 uit in het bekertoernooi. Deze zaterdag mochten de mannen van Seroos aantreden tegen het 3e elftal van Hoek. Hoek wist dit seizoen nog maar één keer te winnen en zou, zonder de drie punten aftrek van De Westhoek, onderaan staan. Seroos is op stoom en al weken (overtuigend) beter dan de tegenstander. Veel balbezit, veel kansen en nauwelijks tegendoelpunten. Door de valse start is er een kleine achterstand op de koppositie opgelopen. Deze zaterdag zouden de nummer één en twee (VCK 2 – Kapelle 2) ook tegen elkaar spelen. Bij een gunstige uitslag tussen deze ploegen en een overwinning van Seroos, zou de schade weer wat hersteld kunnen worden.

Seroos moest het vandaag zonder trainer Jacco doen, die zijn ouderlijke plicht vervulde met een onverwachts bezoek aan de gipsafdeling in het ziekenhuis. Henk nam het voortouw bij de bespreking en had daar weinig woorden voor nodig. Zoals hiervoor ook al gezegd loopt het goed de laatste weken. Het is vooral de kunst om dit vast te houden. Zonder de actuele data van het super-de-luxe weerstation van Jacco werd er ook maar geen voorspelling van de wind gedaan. Een foutieve aanname van de windrichting zou alleen  maar tot verwarring bij Jens kunnen leiden. Met een paar kleine wijzigingen in de selectie startte de volgende spelers: Jens, Jordi, Arjen, Jasper, Robbert-Jan, Jannick, Merijn, Aloys, Tiemen, Robbie en Dion. Op de bank namen Melvin en Jeroen plaats. Jeroen dacht nog even een paar doelpuntjes mee te kunnen pikken in Seroos 2 voor het topscorersspel. Toen hij hoorde dat alleen doelpunten in Seroos 4 meetelde voor zijn doel van 66, was zen motivatie ook gelijk weg. Dat is wel gebleken, want hij heeft dit seizoen zijn eerste wedstrijd afgerond zonder te scoren. Ondanks zijn tien minuten speeltijd, hadden we wel een doelpunt verwacht. Maar toch bedankt voor je aanwezigheid.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er nog wat commotie over de tape die wordt gebruikt om de scheenbeschermers op zijn plaats te houden. Vooral de spelers van de eerste selectie waren teleurgesteld in hun verzorger. Jos Tuns: je bent een gouden vent, maar voortaan iets minder lullen en ook de mannen die met Seroos 2 mee moeten voorzien van tape graag. Dan lopen ze op zaterdag niet zo te mopperen. Nadat ook alle shirtjes met de juiste maten waren verdeeld konden we starten.

Seroos nam gelijk het heft in handen met veel balbezit en druk naar voren. Dit leidde in de beginfase al tot een aantal kleine kansen. Hoek speelde vaak de lange  bal en loerde op de counter. Dit leverde na een kwartier een goede kans op. Na vermeend buitenspel kon een speler van Hoek vrij schieten. Jens kon met een katachtige reactie de bal uit de korte hoek halen. Goed redding. Over dat buitenspelgeval is nog even nagepraat. De bal werd vooruit gespeeld en kwam via een verdediger bij de spits die bij het spelen van de bal buitenspel stond. Hoewel onze grensrechter in het veld vlagde voor buitenspel, was hij er in de kantine (na uitleg van de scheids) toch van overtuigd dat het geen buitenspel was. Nu blijkt dat het centrale verdedigingsduo en onze eigen grensrechter nog niet helemaal op één lijn zitten, is er misschien nog wel wat huiswerk te doen voor zaterdag.

De wedstrijd kabbelde voort. Hoek stond, onder leiding van hun aanvoerder, positioneel aardig. Ze speelden verdedigend en compact en konden zo grote kansen van Seroos voorkomen. Er was een afstandsschot nodig om op voorsprong te komen. Tiemen dribbelde vanaf rechts naar binnen en schoot met links knap binnen. Een verdiende voorsprong. Seroos drong steeds meer aan en had verschillende kansen om de voorsprong uit te breiden. Het was vooral voetballen tegen een blok van verdedigers. Op slag van rust scoorde Seroos de 2-0. Tiemen gaf een voorzet op maat en Aloys kon vrij binnenkoppen.

De tweede helft was gezapig. Seroos aan de bal, Hoek tegenhouden. Hoek bleef compact spelen. Seroos viel aan tot het strafschopgebied, maar echt grote kansen werden niet gecreëerd. Wel had Seroos de volledige controle. Op een afstandsschot  en een paar terugspeelballen na heeft Jens niets te doen gehad. Hoek speelde ook niet met de intentie om nog te scoren en zo bloedde de wedstrijd een beetje dood. Een noemenswaardig moment was een trap van Dion. Als een Justin Kluiver trok hij naar binnen en wilde de bal in de rechterbovenhoek schieten. De bal belande echter zo over de ballenvanger op het parkeerterrein. Een vrije trap die ervoor door Jasper werd genomen viel daarbij in het niet. Vanaf een mooie positie schoot Jasper de bal ‘net’ over. Even oefenen op vrije trappen kan geen kwaad. Of het de volgende keer aan een ander over laten is nog beter misschien. Melvin kreeg nog een half uur speeltijd en Jeroen een minuut of tien.

Volgende week staat RCS 2 op het programma. Een belangrijke wedstrijd, aangezien zij één punt voor ons staan met een wedstrijd minder. We kunnen echter terug kijken op een goede reeks en reizen dan ook vol vertrouwen af naar Souburg. Het is Robbie die in deze wedstrijd eerst een paar doelpunten mag scoren en daar vervolgens een mooi verslag van mag schrijven.

Bekijk hier alle foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Jolien Wondergem.