Zaterdag 21 oktober stond onze derde competitiewedstijd op het programma tegen Noormannen 2.We begonnen in de volgende opstelling vlnr; Olivier op de goal, JP, Ross, Renco en Tokker; Tinus, JW, Visje en Do; Arnie en Kees.

Onder winderige omstandigheden starten we de wedstrijd en vanaf het begin was het slordig en vrij slap. Noormannen liet zien over aardig fitte spelers te beschikken en zat overal kort op en zette druk tot onze keeper Olivier. Toen was al duidelijk dat we deze wedstrijd niet met 10-0 gingen winnen, zoals we gewend waren geraakt. We hadden een fellere tegenstander en weten elkaar moeilijk te vinden wat resulteert in veel passes die niet aankomen. Een bal die wel goed was, is de voorzet van JP die op het hoofd van Kees beland, zijn koptechniek zorgt ervoor dat de bal met een mooie krul over de keeper in het doel beland. 1-0 voor. Noormannen weet echter langszij te komen als er vanuit de kluts in ons strafschopgebied de bal voor een aanvaller valt. Hij schuift het eerste tegendoelpunt langs Olivier, die dit lang uitgestelt heeft deze competitie. Even hierna krijgt Noormannen nog een goede kans door een vrije trap binnen de zestien te mogen nemen, na een vermeende terugspeelbal. Deze wordt tot twee keer toe op de doellijn gepareerd. Richting de rust valt er nog een bal over onze verdediging waardoor de fysiek sterke spits van Noormannen 2 alleen op Olivier af kan gaan, door goed uitkomen moet de aanvaller een lob proberen, die naast gaat. Vrijwel uit de tegenaanval speelt Tinus Kees aan, die de 2-1 maakt, wat tevens de ruststand is. Tijdens de rust concluderen we dat we de beste tegenstand hebben tot nu toe, maar ook dat we zelf te kort schieten in elkaar helpen, o.a. door niet door te bewegen na inspelen en ruimtes kleiner te maken bij balverlies. We besluiten om de 2e helft veel druk vooruit te geven, zeker ook gezien we nu harde wind mee hebben.

Binnen een paar minuten in de 2e helft komen we op 3-1 doordat Bernado een bal afpakt en alleen voor de doelman geen fout maakt. Noormannen heeft in de 1e helft met zijn krachten gesmeten en kan dit de 2e helft niet volhouden. We krijgen meer ruimte en met middenvelders als JW en Visje is het dan heerlijk voetballen. Visje maakt de 4-1 en dit blijft het lang omdat we vandaag niet de echte zuiverheid hebben om veel doelpunten te maken. We hebben wel veel meer kwaliteit als de tegenstander waardoor we volledig controleren. Bernado gaat er verscheidene keren vandoor met zijn snelheid en schiet nog een bal op de paal vanaf de achterlijn, waarbij Arnold te laat is om binnen te tikken, Arnold was de hele wedstrijd een stapje te laat, maar is een aardige jongen. Jaan maakt een invalbeurt en Tokker neemt de vlag over, dit deed hij prima en had daarnaast vermakelijke verhalen. Devin Koets kwam ons helpen vanuit JO-19 en valt nog 20 minuten in. We missen nog een paar kansen en Noormannen krijgt nog een mogelijkheid die Olivier onschadelijk maakt. Via de laatste balcontacten wordt het nog 5-1 die ontstaat als Jaan op Visje voorgeeft, die hem breed legt op Kees, die zijn 14e maakt in drie wedstrijden. Zo hebben we spitsen in vorm en uit vorm. De laatste treffer had een buitenspelluchtje, maar was enkel voor de statistieken.

Zo boeken we een wat minder makkelijke overwinning met de credits voor De Noormannen.