Voetbaljournaal schreef deze week een artikel over onze Dames 1. Mooi om te zien dat er ook voor onze dames aandacht is,  ze verdienen het ook zeker. Het artikel is hieronder te lezen. 

 

Bij Serooskerke speelt een vrouwenteam waar humor en sportiviteit hand in hand gaan. Het gaat hier om Serooskerke Dames 1. Het VoetbalJournaal sprak met de motor op het middenveld, Eva Dalebout.

Harde kern
Eva behoort samen met Esmay, Lisanne, Marjelle, Ilja en Lindy tot de ‘harde kern’ van het elftal. Na een schoolvoetbaltoernooi in groep 7 zijn deze meiden begonnen en 10 jaar later staan ze nog steeds samen op het veld. Het team, nu bestaande uit 16 spelers, heeft onlangs nog spelers aan het team toegevoegd van Zeelandia Vrouwen 2.

“Je bent nooit een verliezend rund als je met humor stunt”
Humor staat bij het meidenteam hoog in het vaandel en wordt gezien als één van de belangrijkste krachten van het team. Zo incasseerde het team meer dan 100 tegendoelpunten vorig seizoen, maar bleef het desondanks strijdbaar. Zo geeft Eva aan: “We kunnen op zo’n moment wel gaan janken, maar wat maakt het eigenlijk ook uit?” Relativeert Eva. “Zolang we maar plezier hebben toch? Toen hebben we ervoor gekozen om er maar een grap van te maken” Doelt Eva op de Facebook post, waarin ze met veel zelfspot hun 100e tegendoelpunt aankondigen. Eva vervolgt: “Achteraf gezien is het natuurlijk ook best hilarisch, meer dan 100 tegendoelpunten.”

Kracht van het team
Wanneer wordt gevraagd naar de andere krachten van het team, geeft Eva aan: “We zijn allemaal nuchtere meiden. Ons zal je aan het begin van de wedstrijd geen halve bus haarlak in ons haar zien spuiten en de mooiste en duurste schoenen zien dragen. We doen het echt voor ons plezier, en dat maakt de sfeer in ons team enorm goed. Natuurlijk worden we wel eens boos op elkaar in de wedstrijd, maar dat is na de wedstrijd ook meteen weer over. No hard feelings.”

Vrijwilligers
Een tekort aan vrijwilligers is een welbekend probleem binnen amateurverenigingen. Zo geeft Eva, wiens vader de vaste scheids is van het team, aan: “Dat is elk jaar wel weer een bevalling, maar uiteindelijk vinden we toch een gemotiveerde trainer of leider. Meestal zijn dit ouders van speelsters. Nu is Chris Momberger voor het 2e seizoen onze leider. Hij was al actief op onze club als trainer van een jongensteam, en is de uitdaging bij ons aangegaan, wat heel goed gaat”.

Verwachtingen komend seizoen
Op de verwachting voor het huidige seizoen reageert Eva vastberaden: “Dat we onder de 100 tegendoelpunten blijven natuurlijk.”

 

Bron: voetbaljournaal
http://www.voetbaljournaal.com/nieuws/bericht/serooskerke-dames-1-sportiviteit-ten-top-5302105