Zaterdag 25 maart ’17 stond er een belangrijke wedstrijd tegen Terneuzense Boys op het programma.  Om een beetje afstand te nemen van de laatste plek, moet er dan ook echt gewonnen worden. Naar aanleiding van onze vorige wedstrijd tegen Heerjansdam, hadden we alle vertrouwen in deze wedstrijd en waren we van plan om de 3 punten mee naar Serooskerke te nemen.

10:00

Nadat iedereen zich verzameld had in de bestuurskamer, heeft Jacco N de volgende namen op het bord genoteerd. Jens op doel, in de verdediging: Niels, Robert-Jan, Wiljan, Leon en Boyd. Op het middenveld: Merijn, Steven, Peter en Jannick. En in de spits: Melvin. Op de bank namen plaats: Robbie, Dion, Roy en Bert. Deze spelers zijn allemaal, uit onze eigen jeugd gekweekte, top talenten. Er zat een flink kapitaal op het reservebankje.

Jacco Nelen duidde ons erop om strijd te tonen, het voor elkaar op te nemen om deze wedstrijd te winnen. Steven hoorde het aan maar kon z’n dadendrang in de bestuurskamer al niet in bedwang  houden. Sloeg zo hard op tafel, dat er dus een stuk uit de tafel klapte. Bennet Multimate moest hierdoor overuren draaien om vervolgens een stukje bij te laten maken van steigerhout. Nogmaals dank hiervoor.

Dan in de auto richting Terneuzen, eerst een bezoekje aan Checkpoint en Jan-Thijs afgezet bij Dick Buijze haarmode voor een nieuw kapsel, opskeertje met lijntje. Vervolgens goed aangekomen op het sportveld in Terneuzen, waar om 12uur het spektakel begon. Met alle blauw witte een stevige warming-up  op een perfect gemaaide grasmat. Dit beloofde een goede wedstrijd te worden.

11:59

Onze scheidsrechter was een man van ruim de middelbare leeftijd. Maakt niet uit, we moeten blij zijn dat we een scheidsrechter hebben. Deze leidsman staat bekend als een goede hardloper die in 1955 op het NK goud pakte op de 10 km van Assen. Want hij beschikte over een prima conditie, en dat liet hij meteen al zien door een sprintje te maken naar een van de doelen, om daar het net te repareren met een strotouwtje. Schitterend!

12:10

De scheidsrechter kon met zo’n conditie natuurlijk een scherpe toon uit z’n  scheidsrechterfluitje krijgen, en de wedstrijd was los. Seroos begon best goed aan de wedstrijd, en dit met een forse tegen wind. Na een half uur spelen komt Terneuzense Boys toch op voorsprong, door een snelle aanval over rechts die eindigde op links, en werd doormiddel van een steekpass in één keer binnengeschoten 1-0.  Seroos kreeg dankzij  af en toe goed spel een verdiend doelpunt, door een mooie goal van Niels Sanderse (onthoudt deze naam) Met een 1-1 stand, gingen we de rust in. Wat verdiend was.

2e helft begonnen we slecht. Terneuzense Boys was ook diegene die de blauw-witte formatie onder druk zette en zodoende tot een paar mogelijkheden en kansen kwam. Seroos komt nog terug met een hele grote kans maar die wordt helaas niet benut. In de 87e minuut is het toch Terneuzen die voor een mogelijkheid staat om de wedstrijd naar zich te toe te trekken. En die benutten ze door een 1 op 1 netjes af te ronden.

Met een beetje meer geluk had een gelijkspel best mogelijk geweest, maar helaas konden wij deze verliespartij niet voorkomen.

Volgende week staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma,  dan komt de koploper op bezoek. Groote Lindt is onze tegenstander. Van deze wedstrijd zal Jan-Thijs Buijze verslag doen. Als hij verhinderd is zal Melvin verslag uit brengen.

Jolkien Wondergem was bij de wedstrijd aanwezig en maakte foto’s