Op een mooie en drukke voetbaldag op Seroos waar het 1e tot en met het 5e allemaal thuis speelden, nam Seroos 4 het op tegen MZVC 2. Wij waren niet helemaal ongeschonden uit de vorige strijd gekomen, waardoor we naast Tinus (de bekende pol), Arnold (6-dubbele kuitbreuk) en Jaan (enkel) ook Lex (verrekt elastiekje) moesten missen. JP was evenmin van de partij doordat hij nog onvoldoende hersteld van een griepje. Gelukkig waren Rens, Ruud, Denvy en Martin bereid ons elftal weer te completeren. Bedankt mannen! Al met al resulteerde dat in de volgende opstelling: Olivier, Toon, Renco, Ross, Martin, Do, JW, Denvi, Ruud, Kees en Marvin. De bank werd warm gehouden door Bas en Rens.

Het was zaterdag de 11e van de 11e en dat is voor de katholieken natuurlijk de start van het carnavalsseizoen. Voor zover bekend heeft Toon geen katholieke achtergrond, maar het leek wel of voor hem nu het voetbalseizoen ook echt is begonnen. Na afloop hoefden we dan ook niet lang te discussiëren over de man of the match. Hij beet zich als een terriër vast in zijn tegenstander en  met ontelbare rushes langs die rechterflank was hij een ware plaag voor de tegenstander. Maar daar bleef het niet bij. Ook verbaal was hij een belangrijke coach voor zijn ploeggenoten. Met zijn haviksogen had hij geconstateerd dat Martin op de linkerflank bij een van zijn rushes over links duidelijk te veel grond onder de schoenen had. “Martin, klop je schoenen eens schoon” galmde het luidkeelse commentaar over het gehele veld. Hij was zelfs op dit soort details scherp. Daarmee hebben we, op een kopbal van Renco op de lat na, wel zo’n beetje alle noemenswaardige feiten van de 1e helft te pakken. MZVC was duidelijk gekomen voor een “0-0 strategie” en voerde dat in de 1e helft ook keurig uit. Het lukte ons niet goed om daar doorheen te combineren en echt gevaarlijk te worden. Aan onze kant was onze sluitpost weer prima op dreef, waardoor er ook aan de kant van MZVC geen kansen ontstonden.

Voor ons dus zaak om er in de 2e helft een tandje bij te doen. Dat resulteerde binnen 5 minuten meteen in een 2-0 voorsprong. Eerst was het Kees die uit een voorzet van Do in 2x zijn 26e van het seizoen liet aantekenen, waarna Do zelf met een prachtig bedoelde voorzet de bal over de keeper in het netje zag belanden. Daarmee was het verzet van MZVC wel gebroken en werd duidelijk dat de 1e helft voor hen veel energie had gekost. Dat was voor Kees aanleiding om nog even een showtje weg te geven. De 3-0 was nog een schotje van rond de 16 over de keeper, nadat de bal door Rens was teruggelegd. De 4-0 was nog mooier. Met een diagonaal schot deponeerde hij de bal in het winkelhaakje. Na een carambole waar een gemiddelde biljarter jaloers op zou zijn roetsjte de bal langs het netje. Heerlijk! Zo lekker dat de tranen in de ogen van onze man of the match stonden. Het scheelde niet veel of hij had alles laten lopen.. Met een misschien wat makkelijk gegeven penalty zette Kees de eindstand van 5-0 op het bord en bracht zijn totaal daarmee op 29 voor dit seizoen.

Dat resulteert tot op heden nog altijd in de volle 18 punten uit 6 wedstrijden. Dat gecombineerd met een doelsaldo van +45 was voor Walcheren 4 reden om voor volgende week een baaldag op te nemen. Voor ons dus een weekje extra rust waarna we het over 14 dagen opnemen tegen VCK 4.