Beste voetbal vrienden,

Dit seizoen heeft het team JO-17-1 besloten om niet tot het einde van het voetbaljaar te wachten met het jaarlijkse team uitje. De maand december staat in het teken van diverse feestelijkheden, dus daarom is besloten om dat voorbeeld te volgen. Om in winterse sferen te blijven, hebben we besloten om een ijshockey-clinic te volgen. Hiervoor zijn we op zaterdag 16 december met het complete team, afgereisd naar Dordrecht alwaar in het Optisport Schaatscentrum, deze clinic gevolgd zou worden.

 

Bij aanvang zijn we in een half ijshockey tenue gehesen, waarbij de essentiële val bescherming aangetrokken diende te worden.  Beenkappen met knie bescherming, elleboog beschermers, echte ijshockeyhandschoenen, een helm en uiteraard ijshockey schaatsen. Voor uitzonderingen zelfs beschikbaar in maat 48.5! Hierna mochten we het ijs op om even op te warmen en kregen we een stick. Hier bleek dat we over een veelzijdig team beschikken, want al snel vlogen de spelers over het ijs en lieten diverse schaats kunsten zien. Wát een talent.

 

Een instructeur heeft ons daarna wat basis oefeningen en technieken laten trainen zoals vooruit/achteruit schaatsen, remmen, vallen/opstaan, en wat afrondings oefeningen op het doel, hoewel dit eigenlijk niet nodig was natuurlijk! Omdat er vaardigheid in overvloed aanwezig was, werd er al snel besloten om een partijvorm te gaan  spelen. Er werden 3 teams gevormd die om en om tegen elkaar speelden. Hierbij ging het aardig los en de spelers spaarden elkaar niet, snelle aanvallen en veel doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. Voor het team dat wissel zat, was er op het speelveld naast ons een wedstrijd van jeugd teams bezig (ik schat jo-11) waar we de kunst een beetje konden afkijken. Na een aantal potjes gespeeld te hebben werd er afgefloten en mochten we naar de kleedkamer om de uitrusting af te gooien en te douchen. Helaas zat het er alweer op, maar niet voordat we de Burger King bij Roosendaal nog even hebben aangetikt alwaar de opgebouwde trek teniet werd gedaan.

 

Al met al een geslaagde dag geweest, klaar voor de tweede seizoenshelft, waarin we hoge ambities hebben!

Allen groeten van JO-17!