Zaterdag stond alweer de 6e competitiewedstrijd voor Serooskerke 5 op het programma. Helaas is het seizoen wat wisselvalliger dan het voorgaande seizoen. De prestaties van Robert vader zijn vorig jaar niet onopgemerkt gebleven en helaas heeft Serooskerke 4 onze topscorer dan ook gejat. En wat voor ons ook niet meehelpt is dat Tjeerd weer is hersteld van zijn knieblessure en er nu weer wekelijks bij is. Het gemis van Robert Vader is groot want daar waar vorig jaar rond deze tijd de volle buit nog was binnengehaald hebben de helden van Serooskerke 5 nu van de 15 te behalen punten er slechts 5 behaald. Namelijk door middel van 1 overwinning (Domburg), 2 gelijke spelen (Oostkapelle en Veere) en 2 nederlagen (MZVC en Colijnsplaatse Gays).  Het werd dus wel weer eens tijd voor een overwinning en zaterdag 24 oktober werd ons deze mogelijkheid geboden door Voetbal Combinatie Koudekerke. Wij werden namelijk om 12.45 verwacht op Sportpark de Stoofweie om daar aan te treden tegen de nummer 2, VCK 4.

We werden daar verwelkomd door verrader Dénis Onderdijk, voorheen beter bekend als Dénis Pelle, maar met zijn nieuwe coupe is hij nu veranderd in Dénis Bravo (vernoemd naar ladiesman Johnny Bravo). Ook is duidelijk dat hij VCK al volledig in het hart heeft gesloten aangezien zijn lokken zwart met een beetje wit zijn. Mondjesmaats kwam het team binnengedruppeld, de helft kwam rechtstreeks en de andere helft had zich verzameld op Seroos. Wellicht getuigt dit niet van de juiste teamspirit maar vergis u niet, eenmaal in de kleedkamer gaat het er heel intiem aan toe. Ook onze moeders worden daar gewoon genoemd bij hun koosnaampjes, zo passeerden Kale C. en Snoksnol S. (onder intimi beter bekend als Triple S) de revu. Vreemdgenoeg heeft de moeder van Rudolfje nog geen intieme bijnaam maar ik zat zelf te denken aan Rimmende R., het is wel te hopen dit dan niet bij Rudolfje zelf gebeurt aangezien deze behaarde beste man tijdens het douchen regelmatig een tarrel tussen zijn billetjes vandaan haalt, chocovlokken zijn er niks bij.

Genoeg onzin, zoals ook in de kleedkamer verleggen we onze aandacht op den duur naar waar het echt om gaat, het voetbal. Met maar liefst 15 man hadden we weer eens een grote selectie. In de basiself startten Fre, Sjaak, Paul, Tjeerd, de Bree, Rooney, Jack, Harinck, Luc, Tramper en topspits van weleer Kopie. De reservebank loog er ook niet om, met Ivo, Maus, Nol en Navy S.E.A.L. Wannes.

Met de wetenschap dat VCK 2e stond en wij zelf nog maar 1 keer hadden gewonnen hadden we een pittige pot verwacht, maar eigenlijk liep de eerste helft gesmeerd. Er werden aardig wat kansen gecreëerd en VCK kon daar weinig tegenoverstellen. Het was wachten op een doelpunt en na een kwartiertje viel deze dan ook. Luc ging goed door en 1 op 1 tegen de VCK goalie prikte hij hem vanaf een moeilijke hoek in het zijnet. Niet veel later ging heethoofd Jack op avontuur, hij passeerde een paar man, drong het zestienmetergebied binnen en schoot heel beheerst de 0-2 binnen, wel een erg comfortabele voorsprong tegen de nummer 2. Het zou zelfs nog mooier worden want 10 minuten voor tijd werd Bas diep gestuurd, in de 1 op 1 situatie die ontstond met de keeper schoot hij in eerste instantie op de keeper, maar in de rebound schoot hij de verdiende 0-3 binnen waardoor hij zijn zetel als topscorer maar weer eens verder verstevigde. Met deze 0-3 werd er gerust en zoiets zouden we natuurlijk nooit meer mogen weggeven.

Helaas werd de tweede helft toch wat spannender als we hadden gehoopt. Na een goed kwartier spelen viel een diepe bal net over onze verdediging en de ingevallen VCK spits maakte daar dankbaar gebruik van. Niet veel later werd het ook nog eens 2-3. Normaal zit Nol alleen na wat te veel drank aan zaken waar hij eigenlijk niet aan mag zitten, maar vandaag begon hij er vroeg mee want in de zestien maakte hij hands. Een penalty voor VCK, en deze werd ook weer door dezelfde spits ingeschoten. Fre zat er dichtbij maar het netje bolde toch. Met nog ruim 20 minuten te spelen was het toch weer opeens gemeen spannend geworden.

Het spel golfde op en neer en het kwartje kon beide kanten opvallen. Gelukkig viel hij voor ons de goede kant op en speelden we niet voor de 3e keer dit seizoen gelijk. Luc speelde in het strafschopgebied Kopie aan, en hij liet de bal precies in de winkelhaak verdwijnen. Gezien het feit dat zijn goal tegen Colijn een voorzet was, die pas na twee eerdere mislukte pogingen, in het doel waaide neem ik aan dat hij deze keer de bal ook helemaal verkeerd raakte. Maar het was wel een prachtige en een bevrijdende treffer. De overwinning zou ook niet meer in gevaar komen.

Eindelijk weer een overwinning voor Serooskerke 5 en hopelijk kunnen we deze lijn een poosje doortrekken.

Supporter van de week was overduidelijk KPG, die doodleuk om 14.30 aan kwam kakken omdat hij dacht dat we dan pas moesten spelen, alhoewel in de app toch duidelijk een andere tijd wordt vermeld.

Tot slot wil ik de scheidsrechter nog een enorm compliment geven. Zelden heb ik in een uitwedstrijd zo een goeie scheidsrechter meegemaakt.

Aangezien hij over een paar weken zijn handen vol heeft aan een nieuwe kleine man, steek ik de pen in de hol van Rooney!

Hierbij het verslag van VCK 4, inclusief foto’s!