Nadat vorige week Jong Ambon 2 onze eerste wedstrijd van het seizoen had gecanceld, werd het vandaag te tijd om de leren kicksen uit de kast te pakken voor een pot tegen Nieuwland 2.

Voordat ik hier over begin even een toelichting van onze selectie. Zoals iedereen weet is vorig jaar het derde kampioen geworden in de reserve derde klas. Nu bestaat de derde selectie uit allemaal jonge knapen die enorm goed kunnen voetballen. Zoals Reinco sprak: “De jonge jongens die vorig jaar het meeste loopwerk deden hebben we nu niet meer, dus we moeten slimmer voetballen.” Dus het overgrote deel van de derde selectie van vorig seizoen, voor dit seizoen doorgeschoven naar Seroos 4. Dat brengt met zich mee dat we een klasse lager voetballen. Twee aanvullingen in de selectie zijn Jasper Wilderom vanuit de eerste selectie en Olivier Eshuis die als keeper zijn eerste jaar in de senioren mag spelen. Jacco Gideonse heeft zijn loopbaan vervolg als interim-keeper, Coach van Jo19 en voor deze wedstrijd als interim-scheidsrechter. We waren dus genoodzaakt goed op onze woorden te letten.

De wedstrijd,

We begonnen in de volgende opstelling:

Kees, Arnold

Do, JW (C), Alex, Jaan

Tinus, Ross, Reinco, Thony

Olivier

Op de bank van links naar rechts: Bas, Marvin, Jasper

Als snel was het wedstrijd beeld duidelijk. Seroos voetbalt, Nieuwland houdt tegen. Vrijwel iedere voorzet werd een kop kans. Na een paar minuten stond het al 1-0 door een kopbal van Do, met een assist van Jaan. Een paar minuten later stond het al 2-0 met een kopbal van Kees, met een assist van Jaan. Een paar minuten later stond het 3-0 met een kopbal van Arnold, met een assist van Jaan. Dit werd eentonig dus begon Arnold maar eens op doel te schieten. Zijn schot werd geblokt, maar door het effect vloog de bal over de keeper heen: 4-0, Echt een prachtig doelpunt. Nieuwland daarin tegen kon af en toe gevaarlijk worden in de omschakeling. Met name op de flanken konden ze aardig rennen, wat leidde tot 3 kansen vanaf de zijkant. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam door een solo van Anthony, behendig als die is kwam hij in de 16 in een lastige scoringspositie. Het stiftje op buitenkant paal had een beter lot verdient. Een ander hoogtepunt was een fraai staaltje tiki-taka, waardoor cappie JW 1 op 1 kwam. Goede voetballer daar niet van, maar deze had er wel in gemogen. We sloten de eerste helft af met een schot van de opgestormde Tinus, waarvan de rebound werd binnen getikt door Kees. 5-0.

Do, Reinco en Visje maakten plaats voor Marvin, Bas en Jasper

De tweede helft ging met hetzelfde spelbeeld verder, Door een water lager baltempo creëerden we minder kansen dan in de eerste helft. Maar na dik 10 minuten bediende Marvin Arnold voor de 6-0. Een leuk feitje over Marvin is dat hij na de wedstrijd doucht met AXE Dark Temptation waardoor hij naar chocola ruikt. Nieuwland zakte wat meer in en had vrij weinig in te brengen. Een flinke pegel van ik weet niet wie kwam tegen de arm van een verdediger van Nieuwland. Onze arbiter legde de bal terecht op de stip, waardoor Kees de 7-0 kon binnen schuiven. Niet veel later profiteerde dezelfde Kees van een blunder achterin bij Nieuwland: 8-0. De wedstrijd werd op aangeven van Jaan in het slot gegooid door de man 5 doelpunten in een wedstrijd, ook wel Kees.

Een gemakkelijke overwinning dus voor het vierde. Volgende week treden we aan tegen onze buren  op sportpark Duinhelm.