Opnieuw is er iemand van Serooskerke in het nieuws. Eerder werd Aron Wattel in de blog van Rudy Boogert geroemd, nu staat er zaterdag een interview met hoofdtrainer Cees Houtepen in de krant. Lees verder voor een preview.
MIDDELBURG – De naam van Cees Houtepen was jarenlang verbonden aan de Zeeuwse topclubs. De Middelburgse voetbaltrainer werkte zich omhoog in de amateurrangen met als doel om uiteindelijk trainer bij een profclub te worden. Maar dat gebeurde niet. ,,Die droom heb ik nu ook niet meer”, zegt hij.

Na zijn vertrek bij Kloetinge, halverwege het seizoen 2011/2012, deed Houtepen twee jaar helemaal niks in het voetbal. Een bewuste keuze, vertelt hij zaterdag in een uitgebreid interview met de PZC. Maar inmiddels is het vuurtje weer als een bosbrand aangewakkerd.

Proces

Bij derdeklasser Serooskerke is hij aan zijn tweede seizoen bezig. ,,Wij zijn twee jaar geleden aan een proces begonnen. We zijn samen iets aan het opbouwen. Dat is eigenlijk nieuw voor mij, verfrissend, want bij eerdere clubs stónd de spelersgroep er al. Tuurlijk is het tactisch en technisch wel ‘s wat minder, maar de trainingsarbeid is hetzelfde.”

Volwassener

Vorig seizoen strandde Serooskerke in de nacompetitie na een dubbele nederlaag tegen Nieuwenhoorn. ,,De ploeg is een stuk volwassener geworden in vergelijking met vorig seizoen. Iedereen levert de gewenste arbeid, we hebben scorend vermogen en we geven achterin weinig weg. Uit de A-junioren zijn Sil Riemens en Aron Wattel doorgekomen. Sil is een linkspoot en brengt creativiteit en jeugdig elan op het middenveld, Aron kan doelpunten maken. Alex Jobse is teruggekeerd van Kloetinge, is snel en kan óók scoren. Vorig jaar waren we voor doelpunten afhankelijk van Maikel Simonse. En hij moest ook de voorzetten nog geven…”

Na de 2-0-overwinning afgelopen zaterdag in de topper tegen Arnemuiden deelt Serooskerke met die tegenstander de eerste plaats in de derde klasse A. Zaterdag ontvangt Serooskerke op eigen veld hekkensluiter MZVC, dat in acht wedstrijden acht nederlagen heeft genoteerd.

Lees het uitgebreide interview met Cees Houtepen in de zaterdageditie van de PZC.