Het is al een tijd geleden dat Vrouwen 1 zich vertegenwoordigde op de website van Seroos. Maar niet getreurd: nog elke zaterdag rossen we op het voetbalveld. En dit seizoen doen we dit samen met Zeelandia VR2. Door het niveau van de tegenstanders en de nieuwe samenstelling van ons team, hebben we enkele nederlagen voor onze kiezen gehad.

Na elke week geteisterd te worden door mailtjes van Voetbal.nl met de boodschap: ‘Wie was ondanks de nederlaag de uitblinker van de wedstrijd’, staan we toch elke zaterdagmiddag vol goede moed op het veld.

Deze zaterdag trapten we af tegen DwO’15 uut Overzande. Pats, pats, de eentweetjes vlogen in het rond. Al na 15 minuten resulteerde dit in een eentweetje met middenvelder Eva en rechtshalf Esmay. Met haar rechtsbuiten schoot Eva vervolgens de bal in de rechterhoek, waardoor Esmay met een prachtig schot de bal langs de keeper schoot. Een enorm euforisch moment volgde. Helaas gingen we met 1-1 de rust in.

Onze verdediging kende zijn taak, en voerde deze perfect uit. Zo had keeper Demi enkele mooie reddingen, en ook voorstopper Jacoline ging bont en blauw naar huis. En ook al speelden we een uitstekende wedstrijd, de tegenstander rook de overwinning. Gelukkig schoot spits Ilja, zoals we van haar gewend zijn, de bal de rechterhoek in na een sterkte aanval. De moed die we hierna hadden, werd bruut gestolen door de drie tegendoelpunten die hierop volgden. Maar we troostten onszelf met de twee prachtige doelpunten en de gezelligheid van twee teams die bij elkaar komt. Op naar volgende week!