Vandaag stond de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Om 12.45 begon de wedstrijd tegen de dames uit Nieuwdorp. Helaas hadden we een aantal  blessures binnen ons team. We hadden nog 11 speelsters over, waarvan een paar nog wat last hadden van carnaval. Maar vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd.

Om kwart voor één begon de wedstrijd en we waren vanaf het begin fel. We speelden vooral op de helft van de tegenstander, maar Nieuwdorp kwam af en toe ook goed door. Monique kon vaak doorschuiven van de voorstopper positie naar het middenveld, zodat Eva Dalebout vaak mee kon helpen in de aanval. Er werden mooie combinaties gemaakt. Ivana die alle ruimte had op de linkerflank maakte hier goed gebruik van. Ze liep goed op de lange ballen en gaf ze voor aan onze spitsen, Nicolette en Ilja. Helaas werden veel voorzetten en aanvallen onderschept door de verdediging van de tegenstander. In de eerste helft waren beide teams gelijk aan elkaar en moesten wij in de verdediging ook hard werken om de dames van Nieuwdorp tegen te houden. Marjelle, die op de rechterflank stond, moest hard werken en liep veel om zowel aanvallend als verdedigend te voetballen. Helaas leverden het harde werk van ons team geen doelpunt op. En gingen we de rust in met een 0-0 stand.

Na een zware eerste helft, begonnen we aan de tweede helft. We begonnen de eerste paar minuten slap, maar herpakte onszelf snel. Al snel kwam er een aanval waarbij Nicolette en Ilja betrokken waren, helaas liep dit niet goed af voor Ilja, want zij werd onderuitgehaald door de tegenstander. Met een dikke enkel werd ze het veld afgevoerd en voetbalden wij met maar 10 spelers door. Jacoline, onze voorstopper kreeg de spits van de tegenstander, zodat de aanval druk kon blijven uitoefenen op de verdediging van Nieuwdorp. Ondanks dat we met 1 speler minder waren, bleven we goede combinaties maken en speelden we nog steeds het meest op de helft van de tegenstander. Esmay speelde over de rechterflank en ontving veel ballen die ze voor kon geven. Het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg bijna iedereen last van de moeheid en werd er niet meer goed gevoetbald. Toch bleven we doorgaan om sowieso een tegendoelpunt tegen te gaan. Lisanne en Marjelle die rechts- en linksachter stonden werkten hard om zowel op het middenveld als in de verdediging mee te werken. In de blessuretijd van de wedstrijd hadden we eigenlijk allemaal al vrede met een eindstand van 0-0. De laatste actie kwam van Marjelle en Monique. Marjelle kaatste de bal naar Monique op de middellijn, die gaf vanaf daar een harde trap richting het doel. Daar stond een verdediger van Nieuwdorp die de bal wilde wegschoppen, maar via haar been in hun eigen doel bellande. Dit was dus 1-0 voor Serooskerke en de slotfase.

Eindelijk konden we weer een overwinningsselfie maken. Volgende week staat er een uitwedstrijd tegen de Westhoek op het programma. We hopen het deze keer minder spannend te houden.