Nog de slaap uit onze ogen wrijvend, stapten we zaterdagochtend om half tien het veld op. Half tien, wat een tijd. We hadden een goede opstelling gemaakt, ondanks dat het sprintkanon van ons team Jacoline, er niet bij was. Wat zenuwachtig maar vol goede moed trapten we af op het nog nevelige veld tegen FC de Westhoek. Een team waarvan we wisten dat ook zij alles zouden geven om te winnen. Meteen namen wij de leiding en kregen we een aantal kansen. Één kans werd verstoord door een tackel op onze spits Ilja. De strafschop die daarop volgde werd mooi binnengetikt door Marjelle: 1-0.

We kennen inmiddels het gevaar van de snelle spits van FC de Westhoek. Maar door twee andere goede speelsters uit de wedstrijd te houden, kreeg de spits maar heel weinig ballen aangespeelt. En als de tegenstander niet scoort, dan scoren wij wel. Onze linkshalf Esmay tikte behendig de 2-0 binnen. Daarna kregen we veel kansen, waarvan Amber er een benutte. Het derde doelpunt was gezet. Het ging steeds beter en er werd mooi overgespeeld. Onze middenvelder Eva Louwerse was opweg naar de 4-0 toen ze bruut werd getackeld door een verdediger. Gelukkig geen gebroken benen voor Eva en wel een pentalty voor ons. Amber kreeg de eer om deze te nemen, maar schoot recht op de keeper. De bal stuiterde terug en Amber kreeg het toch nog voor elkaar de bal in het net te krijgen.

Net voor de rust schoot de snelle spits van FC de Westhoek de 4-1 binnen. We realiseerden ons dat dit de tegenstander een mentale boost gaf, en daarom gingen we vol erin de tweede helft. Ilja werd meerdere keren enkele meters verderop geduwd door haar tegenstander, wat een keer leidde tot een vrije trap. Eva Louwerse leek zonder enige moeite de bal richting het net te krullen. Niemand raakte hem, en ook de keeper niet, waardoor de bal via de lat in het net belandde. Het vijfde doelpunt was gezet. Tussendoor scoorde De Westhoek nog een keer, maar daar hadden we verder niet veel last van. Ilja kreeg nog een paar flinke beuken en moest daarom het veld verlaten. Tien minuten voor tijd zette Esmay het zesde en het laatste doelpunt. Ondanks de vroegte was het een goede wedstrijd met een leuke tegenstander.