Na 3 nederlagen op rij werd het voor de mannen van Seroos 3 weer eens tijd om wat vertrouwen te tanken. Afgelopen zaterdag (25-11) stond de thuiswedstrijd tegen v.v. Baronie 2 op het programma. Voordeeltje voor ons was wel dat een deel van onze selectie door de weeks bivakkeert om en nabij Breda. Deze heren waren de afgelopen weken dan ook regelmatig wezen scouten op Sportpark ‘’De Blauwe Kei’’.

Na de nodige potjes tafeltennis, toiletbezoeken en gesprekken over de afgelopen werkweek riep Peterrrrrrr Korsuize zijn mannen om exact kwart voor 2 naar binnen voor wederom één van zijn befaamde wedstrijdbesprekingen ‘ja’. Hij had zijn vrouw afgelopen week weer naar de supermarkt gestuurd om een lekkernij voor ‘zijn jongens’. En dit keer was er wel degelijk over nagedacht wat voor zoetigheid er mee werd genomen. Er lag namelijk een lekkere zak ‘geruite’ spekjes klaar. Toen even op het bord werd gekeken werd al snel duidelijk dat er met een ‘spek’ op het middenveld werd gespeeld. Deze term wordt alleen gebruikt door de grote internationale trainers. De namen die op het wedstrijdformulier waren gezet door captain, gezagvoerder, kopman, leider en opperhoofd Bert Francke waren de volgende: Jos (met baard) op de goal. In de verdediging stonden Kenneth, Jeffrey, Jeroen & opmerkelijk genoeg ook Boyd Riemens. Wie afgelopen donderdag de training had gezien zou hebben gedacht dat Boyd in aanmerking zou komen voor een basisplek in een hoger elftal. Daarvoor  stonden Steven, Willian, Marciano & Bert ©, Gijs en Lars ‘’de tovenaar’’ Overweel. Op de bank namen de door Korsuize bestempelde ‘’ouwe rotten’’ plaats. Namelijk ReMco, Bernado & Niek G. Boyd vond het nog nodig om duidelijk te maken dat bij Niek voornamelijk het woord ‘rot’ van toepassing was. Hierdoor was Niek enorm getergd. Hierover later meer. De vlaggenman van vanmiddag was Jaan (hiervoor dank!!).

Peter liep na de bespreking naar buiten om de warming-up uit te zetten en in de kleedkamer werden nog een aantal oppeppende liedjes opgezet. Na een fel positiespel kwam iedereen nog even de kleedkamer in om alles op scherp te zetten en zijn wedstrijdshirt aan te trekken. Hier ging het echter mis. Wiljan was furieus. Wekelijks draagt hij hetzelfde nummer, maar Peter had besloten Wiljan dit keer een ander nummer te geven. Maar zoals we Wiljan kennen bleef hij rustig en hield hij wijselijk zijn mond als altijd.

Iets na half 3 werd er afgetrapt op veld 2 van Sportpark Noordhout. Het was even zoeken voor beide partijen, maar het was Seroos dat als eerste een aantal mogelijkheden kreeg via Gijs. Maar na een minuut of 20 was het Baronie wat de score opende. Een van richting veranderd schot werd nog gepareerd door Jos, maar doordat de bal bij de goal bleef hangen kon de rebound eenvoudig worden binnengetikt door een groen-witte. 0-1. Tijd voor Seroos om er een schepje bovenop te doen. Dit leverde een ongekend aantal hoekschoppen op die telkens gevaarlijk waren. Na een schot wat Jeffrey dat van de lijn werd gehaald was het de hoekschop daarna wel raak. Via een aantal spelers kwam de bal voor de voeten van Gijs en hij wist de bal wel in het net te krijgen. 1-1. Niet veel later kreeg Gijs opnieuw een goede mogelijkheid. Helaas wist de keeper deze 1 vs. 1 situatie te winnen en gingen we aan de thee met een gelijke stand.

In de rust werd er maar liefst 3 keer gewisseld. ReMco kwam in de plaats van Jeffrey. Bernado in de plaats van Wiljan en de getergde Niek op de plaats van Lars. Peter opperde nog om Niek op de nr. 10 positie te zetten vanwege zijn inzicht, weergaloze steekpassjes en enorme trainingsarbeid van de afgelopen weken. Maar het overgrote deel van de spelersgroep vond dat Niek gewoon in de spits moest plaatsnemen.

Weer op het veld aangekomen stond ReMco klaar om nog wat laatste aanwijzingen te geven aan menig speler en iedereen nogmaals op scherp te zetten. Wat volgende waren 20 werkelijk weergaloze minuten van v.v. Serooskerke 3. Na 2 minuten in helft 2 was het al raak. Na een sublieme panna van Bernado met zijn eerste balcontact (!) in het vijandige zestienmetergebied werd de bal teruggelegd naar Bert. Hij twijfelde niet en met een geplaatst, maar hard schot met binnenkant voet vanaf een meter of 19 schoot hij de bal in het kruis. Een werkelijk fantastische goal!
Dit bleek het moment voor Seroos om aan te zetten op zoek ta gaan naar meer goals. In minuut 50 was het wederom raak. Weer was het Bernado die goed doorkwam aan de linkerkant. Hij legde de bal panklaar voor Gijs en deze wist zijn 2e van de middag binnen te werken. 3-1. Toen was het de beurt aan onze Niek. Uit een hoekschop verlengde Bert de bal met zijn enorme haardos en met een uitstekende achteruit kopbal werkte Niek de bal tegen de touwen. Er waren op dat moment nog geen 10 minuten gespeeld in het tweede bedrijf. En bij de 5-1 werden de vele trainingsuren van Steven en Marcio uitbetaald. Waar ze elkaar op het trainen de afgelopen weken steeds vaker vonden was het nu dan ook raak in een wedstrijd. Een steekpass vanuit het middenveld van Steven zette Marcio voor het doel en vanaf de rechterkant van de zestien schoot hij de baal zeer beheerst langs de kansloze doelman van Baronie. En nog was de honger van Seroos 3 niet gestild. Niek wilde het ongelijk van de trainer bewijzen en laten zien dat hij absoluut niet op de bank hoorde te zitten. Maar door de vele mediatraining die Niek in zijn imposante loopbaan heeft gehad vertelde hij na de wedstrijd netjes tegen de pers: ”De trainer maakt keuzes en ik heb me daarbij neer te leggen. Ik zal het op het veld moeten laten zien”. Marcio was inmiddels helemaal los en brommerde langs de rechterkant. Hij gaf de bal voor op Gijs. Hij behield het overzicht en besloot de bal breed te leggen naar Niek. Deze schoof de bal binnen en zo stond er na een minuut of 64 een stand van 6-1 op het scorebord. Ook de laatste goal aan Seroos zijde was er eentje om in te lijsten. Een aanval over vele schijven belandde via de rechterkant voor de goal. Met een uiterste krachtsinspanning gleed Bert de bal binnen en zo tekende hij voor zijn tweede van de middag. 7-1 na 68 minuten. Niek ging duidelijk op zoek naar zijn hattrick. Met een geweldige kopbal leek hij dan ook op weg naar deze goal. Menig speler was al omgedraaid richting de middenlijn, maar met een katachtige redding wist de keeper van Baronie de hattrick van Niek te voorkomen. Waar bij iedereen langzaam de tank wat leeg begon te raken ging Niek enthousiast door met alles en iedereen af te jagen. Met 35 km/h stormde Niek op de doelman af, maar deze bleek daar niet van onder de indruk en zette Niek met een akkapanna van zich af. Na deze teleurstelling was ook bij Niek de energie wat verdwenen. Wat volgde waren nog 15 minuten met een aantal kleine mogelijkheden. Er zou nog één goal vallen. De groen witten uit Breda schoten in de 88e minuut de 7-2 nog binnen. Dit was tevens de uitslag.

Een wedstrijd waar op kan worden voortgeborduurd door de mannen van Peter Korsuize. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Rijsoord op het programma. Van deze wedstrijd zal Kenneth verslag uitbrengen.

Enkele foto’s van deze wedstrijd, gemaakt door Jolien Wondergem, zijn hier te vinden.