Vandaag speelden zowel Dauwendaele2 alsmede Serooskerke2 hun laatste wedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd die voor beide ploegen van weinig waarde was (Seroos kampioen en Dauwendaele veilig en kansloos voor een periode) wat wellicht een opmaat zou zijn voor een gezapig potje. Niks bleek minder waar.

Op één van de andere velden aan de Kruitmolenlaan stond wel een belangrijke wedstrijd gepland. Seroos 4 wilde hun titelaspiraties levendig houden en moesten winnen van Dauwendaele 4 die ongeveer een kratje de man beloofd waren door de directe concurrent als Seroos 4 niet zou winnen. Uiteraard was het aan ons als tweede de taak om Seroos 4 aan te moedigen.

Na hun eerste helft volgde bij ons de wedstrijdbespreking wat resulteerde in het volgende basisteam: Jens, Jordi , Arjen, Sil, Niels; Jannick, Aloys, Merijn, Peter; Dion en Steven.

Roy de Visser ging vlaggen.

Seroos voetbalde aardig en kreeg een aantal kansen. Maar waar vorige week met scherp geschoten werd stokte de afwerking. Aan de andere kant liet Jens zien een prima keeper te zijn door twee keer weergaloos te redden op inzetten van  de Dauwendaele spitsen.

De drinkpauze bracht echter een kentering teweeg. De spitsen (vooral Steven) stopten wat meer energie in de wedstrijd wat resulteerde in een 0-2 voorsprong bij rust door doelpunten van Dion Riemens en Peter Gideonse. Vooral het doelpunt van Peter mocht geen verrassing zijn, waar hij voor de winterstop niet scoorde heeft er na de winterstop al 5 in liggen met de laatste weken een gemiddelde van 1 op 1. Ook mag de assist van Pi-air Aarnoutse niet onvermeld blijven

Tevens waren we blij in de rust te horen dat het 4e zijn wedstrijd gewonnen had

Waar één ieder dacht dat dit het wedstrijdbeeld zou veranderen kwam van een koude kermis thuis. Swingend en onder aanvoering van onze keeper Jens in de spits voelde het alsof er sambavoetbal gespeeld werd. Hakjes, stitjes, 1-2tjes, alles lukte. Ook onze keeper Peter deelde mee en wist met wat platte Zuid Amerikaanse keepersbuiklandingen zijn doel schoon te houden. Via Jens ( die eerst na een schitterende aanname in de 16 meter op de paal volleerde) scoorden we de 0-3 en 0-4. Doelpunten waarbij een neusje voor de goal zeker aanwezig was en hij twee keer op de juiste plek stond om de bal in het doel te schieten.

Vlak voor de drinkpauze kregen we nog een penalty maar die werd gemist…

Er volgde een drinkpauze waarin werd aangehaald dat de trainer het wellicht al die jaren verkeerd heeft gezien getuige het hoge spelniveau. Hij antwoordde met de wijze woorden:” Dan hadden jullie maar niet moeten luisteren”.

Na de drinkpauze veranderde het spelbeeld echter aanzienlijk. Dauwendaele ging met man en macht op zoek naar de eretreffer en die kwam er vrij snel, op een kopbal van één van de vrijstaande Dauwendaele spelers was Peter volstrekt kansloos. 1-4

Wat er daarna gebeurde was ongekend. Het doelpunt van Dauwendaele gaf heb vleugels, ze gingen met 6 aanvallers spelen tegen de 4 geknutselde verdedigers van ons en binnen no time was het 3-4 waarbij onze gelegenheidsdoelman (mede door zijn eigen positiekiezen) volstrekt kansloos was. Alle jens aan dek!

Op het moment dat de scheidsrechter zoals afgesproken aangaf dat het nog één minuut te spelen was kreeg man van de wedstrijd Jens een publiekswissel. Voor hem kwam niemand het veld in.

Drie minuten na deze laatste minuut (?) kreeg Dauwendaele loon naar werken en werkte zij de 4-4 achter onze verbouwereerde doelman waarna de leidsman de wedstrijd beëindigde.

Zo kwam er een einde aan een, na een valse start, zeer succesvol seizoen. Dion Riemens heeft mooie en interessante statistieken gemaakt van de competitiewedstrijden die hier terug te vinden zijn.

Ook wil ik het 3e elftal feliciteren met de handhaving in de reserve 2e klasse. Een puike prestatie gezien het feit dat dit elftal vaak het kind van de rekening was v.w.b.  de onderbezetting. Veel succes volgend seizoen in de Zeeuwse reserve 2e klasse!

Namens mijzelf en ik denk ook de spelersgroep en begeleiding wil ik iedereen bedanken voor zijn of haar steun en aanmoedigingen. Tevens een woord van dank aan de spelers die niet in de 1e of 2e selectie zitten maar wel één of meerdere keren hebben meegespeeld bij het 2e dan wel 3e elftal.

Ook een speciaal woord van dank aan de leiders Henk en Rens die op welke manier dan ook klaarstonden voor zowel mij als de spelersgroep. Ook Ronnie en de andere vlaggenisten van dit seizoen heel erg bedankt!

Voor mijzelf komt er een einde aan een mooie tijd bij de VV Serooskerke waarin ik heel veel geleerd heb en vele mooie momenten heb beleefd binnen alle geledingen van de club waarvoor mijn dank. Ik heb fijn mogen samenwerken met de gezellige en leuke spelersgroep. Serooskerke is een mooie vereniging.

Veel succes volgend seizoen in de reserve 1ste klasse, een niveau waarop Serooskerke2 thuis hoort!