Het seizoen 2023/2024 is al een tijdje voorbij. Sterker nog, Seroos 1 is al gestart met de voorbereiding op het seizoen 2024/2025. Vandaag werden de eerste doelpunten zelfs al gescoord tegen v.v. de Markiezaten (3-0 winst, 3 goals van Alex Jobse).  

Toch moeten we nog even terug naar vorig seizoen, want we werden er fijntjes op gewezen dat er geen laatste update van de topscorerslijst was geweest. Dat wilden we doen na de wedstrijd van het 6e die het seizoen afsloten. Maar toen was het vizier al gericht op Dikke Buuken. En toen kwam de tour, het Grieps toernooi, de Olympische spelen etc. En dan is het opeens augustus.

Maar belofte maakt schuld, dus we gaan alsnog terugkomen op de laatste speelronde en de lijst afsluiten.

Seroos 1 speelde tegen WHS en wist eenvoudig te winnen met 3-1. Alex scoorde een penalty (wat hij vorig seizoen overigens ook deed in de laatste speelronde), vervolgens wisten Aron en Bjarne de score verder uit te breiden.

Seroos 2 was al veilig en haalde de laatste wedstrijd tegen Luctor-Heinkenszand nog uit, het werd maar liefst 6-1. Verdediger Luuk maakte zijn 3e goal van het seizoen en even later deed ook middenvelder Sam dat. Thomas wilde ze graag voorblijven in de lijst en maakte zijn 4e van het seizoen. Grote uitblinker was echter Maikel, die maar liefst 3 keer scoorde deze wedstrijd en zijn sterke 2e seizoenshelft zo bekroonde.

Seroos 4 sloot af tegen Zeelandia Middelburg 5 met een 1-1 gelijkspel. Hoogtepunt van de wedstrijd was het doelpunt van Robert Jan Buijze. Hij gaf zichzelf daarmee een mooi verjaardagscadeau.

Seroos 6 had er nog zin in de laatste wedstrijd. Of het kwam door het goede weer of omdat de slotavond wachtte is niet bekend, maar ze maakten er samen met Arnemuiden een spektakel van. Uiteindelijk konden de supporters genieten van 10 goals, waar Seroos er 7 van maakte.

Wilko maakte zijn 13e van het seizoen, Adje scoorde zijn 4e terwijl Bas en Frank hun 3e van het seizoen maakten. Good old JP pakte ook zijn goaltje mee en eindigt het seizoen daarmee op 2 goals. Uiteindelijk wist Gijs ook nog twee goals te maken, die voor hem bijzonder belangrijk waren. Hierover later meer.

Ook de dames kwamen nog in actie. Zij wonnen met 2-0 van Hoek VR1 door een doelpunt van Lotte en een goal van Mellanie. Zo sluiten ze een bijzonder productief seizoen goed af.

Want de Dames scoorden dit seizoen bizar veel, zelfs nog 19 keer meer dan vorig seizoen. In totaal scoorden ze maar liefst 83 keer in 22 wedstrijden. Ze hebben daarmee ook veruit het beste doelsaldo met +42.

Ook Seroos 5 kende een goed seizoen eindigden met een doelsaldo van +32. Maar zij bereikten dit door een ijzeren defensie (inclusief geweldige keeper), door slechts 17 goals tegen te krijgen. Overigens hadden ze vorig jaar ook al een doelsaldo van +29, maar dat bereikten ze vooral door de goals van Niels die 23 keer scoorde. Maar door het betonvoetbal dat het 5e nu speelt komt hij minder tot zijn recht getuige de 11 goals van dit seizoen.

Seroos 3 heeft ook een keurig doelsaldo neergezet na 20 wedstrijden. Zij maakten op 1 ploeg na de meeste goals in de competitie en kregen op 1 ploeg na de minste goals tegen. Dat klinkt als een titelkandidaat zou je zeggen, toch werden ze 6e. In de wedstrijden dat ze compleet waren, konden ze ook iedereen partij bieden en werden er soms grote uitslagen neergezet. Maar in de maanden dat het zoeken naar spelers was, werden er ook veel punten verloren. Toch bleef de verdediging altijd stabiel, wat zeker een compliment waard is.

Seroos 2 sloot ook af met positieve cijfers. In een knotsgekke competitie waar iedereen van elkaar kon winnen en de verschillen klein waren, is het niet zo gek dat het doelsaldo van Seroos 2 ook vrij gelijkwaardig is. Waarbij de laatste wedstrijd dus nog een positieve zet gaf.

Seroos 6 speelt voor het publiek en de goals vliegen er aan twee kanten dus volop in. Niet voor niets dat ze uiteindelijk op een saldo van +7 eindigen. Wat meer is dan Seroos 4, die op +4 eindigden. Maar aangezien ze vorig jaar het enige team waren met een negatief doelsaldo is dit een prima prestatie.

Seroos 1 eindigde als enige met een negatief doelsaldo. Dat is natuurlijk niet gek gezien de degradatie. Dat komt volgend seizoen vast goed.

 

Team Goals voor Goals tegen Saldo
Serooskerke 1 30 59 -29
Serooskerke 2 51 43 8
Serooskerke 3 56 28 28
Serooskerke 4 44 40 4
Serooskerke 5 49 17 32
Serooskerke 6 52 45 7
Serooskerke VR1 82 40 42

 

Dan weer terug naar de lijst. En wel naar de top-3. In de winterstop schreven we nog dat het enorm spannend was, maar toen kwam Mellanie op stoom. Binnen de kortste keren schoot ze de concurrentie op grote achterstand.

Uiteindelijk wint ze voor het 2e jaar op rij de lijst, een prachtige prestatie. Door haar goal in de laatste wedstrijd eindigde ze op het mooie aantal van 30 goals. Drie goals minder dan vorig seizoen, maar 30 keer scoren is en blijft een geweldige prestatie.

Tweede werd een speler die al vele jaren boven in de lijst meedoet. Vorig seizoen eindigde hij net buiten de top-3, maar dit seizoen deed hij er op zijn oude dag een schepje bovenop en zo wist Dion een prachtige 2e plek te behalen met 17 goals voor Seroos 3.

De strijd om plek 3 was nog enorm spannend. Richting de laatste speeldag stonden Gijs en Ruben daar op een gelijke score met 13 goals. Ruben was toen al klaar omdat het 5e niet meer hoefde te spelen, maar uit de achterhoede kwam Maikel door zijn 3 goals ook op gelijke hoogte. De week erop kwam Seroos 6 nog in actie en na de goal van Wilko stonden er 4 spelers gezamenlijk op de 3e plek. Maar toen pakte Gijs zijn moment en scoorde nog twee keer in diezelfde wedstrijd. En zo pakt de viervoudig winnaar van de lijst een mooie 3e plek op het podium.

Maar ook de andere teams kenden natuurlijk hun uitblinkers als het gaat om goals. Maikel wist zich met de 3 goals in de laatste wedstrijd zich namelijk ook voorbij Bert te schieten en werd met 11 goals topscorer van Seroos 2. En dat is zelfs 1 goal meer dan hij vorig jaar maakte.

Hij prolongeerde zijn titel als topscorer van zijn team dus. En dat deden meer spelers. Bijvoorbeeld Aron. Hij kon pas in november zijn rentree maken na blessureleed, maar al snel wist hij het net weer te vinden. Uiteindelijk maakte hij nog 11 goals, meer dan 1/3 van het totaal van Seroos 1. Een prima prestatie dus.

Melvin Poppe ging dit jaar een elftal lager spelen om zijn enkels wat meer te sparen. Maar ondanks dat hij zichzelf daar ook weleens op het middenveld terugvond, wist hij toch nog topscorer van het 4e te worden na een spannende strijd met Jestin.

Bij Seroos 5 stond een nieuwe vedette op. Ruben begon weer met voetballen, en waar hij vroeger vooral verdedigend speelde kreeg hij bij Seroos 5 een aanvallendere rol. Hij liet al snel zien dat je techniek niet verliest, gezien zijn machtige dribbels. En hij bleek dus ook nog eens te kunnen scoren, pas op de laatste speeldag verloor hij zijn podiumplek aan Gijs. Maar hij kan zich wel kronen tot de meest scorende middenvelder.

Het aantal goals in de lijst kan trouwens afwijken van het totaal aantal goals in onderstaand overzicht, zo maakte Maikel bijvoorbeeld ook nog twee goals voor Seroos 3. Die tellen wel mee voor het totaal, maar niet voor de topscorer per team. Daarvoor gelden alleen goals die gemaakt zijn in dat betreffende team.

 

Team Topscorer
Serooskerke 1 Aron Wattel (11)*
Serooskerke 2 Maikel Simonse (11)*
Serooskerke 3 Dion Riemens (15)*
Serooskerke 4 Melvin Poppe (10)
Serooskerke 5 Ruben van de Broeke (12)
 Serooskerke 6 Gijs Zoutewelle  (15)
Serooskerke VR1 Mellanie Paauwe (30)*

* Vorig jaar ook topscorer van het team

Traditioneel eindigen we met de winnaar van de Marvin Etsburg trofee. De prijs voor een speler die voldoet aan de volgende eisen: hij is vals snel, slim, belangrijk voor het team en heeft inzicht. Kortom, een speler die iedere trainer er wel bij wil hebben en die een grote waarde heeft voor het elftal. Maar wel een spelers die akelig veel moeite heeft met scoren.

Dit jaar was dat een lastige keuze. Met name bij Seroos 1 waren er wel enkele spitsen die het net moeilijk vonden. Maar zoals zo vaak draagt de oplossing zich vanzelf aan. We kregen namelijk ook vanuit de teams al inzendingen voor deze prijs. Jelle probeerde zichzelf eerst weer aan te dragen, maar met 2 goals is zijn prestatie vergelijkbaar met die van Mellanie. Dan verdien je deze prijs niet. Daarna probeerde hij Jur de prijs te bezorgen, maar die heeft toch echt teveel gescoord.

Uit de inzendingen die we kregen kozen we degene die het meest op Marvin lijkt als persoon. Hij is wel erg vals snel, is er ook niet altijd, maar is iemand die je er wel heel graag bij hebt. Niet alleen op het veld, maar zeker erbuiten. Marvin heeft namelijk ook een gouden karakter en zorgt altijd voor een goede sfeer en dat komt 100% overeen met deze speler.  

Want laten we eerlijk zijn. In de lagere elftallen is een sfeermaker net zo belangrijk als een vedette. Deze man zorgt altijd voor wat reuring en heeft de lach altijd op zijn gezicht. Hij mag dan wel niet zoveel scoren, maar hij zorgt altijd voor plezier en heeft bovendien de mooiste mancave van de hele vereniging.

De winnaar van de Marvin Etsburg Trofee dit jaar is niemand minder dan Yorick Lauret! De man die in het veld af en toe scoort, maar in de kleedkamer en kantine nog veel succesvoller is.

 

Nu de laatste speler in het zonnetje is gezet rest ons niets anders dan alle leiders (en spelers) weer te bedanken. Wekelijks werden de doelpunten doorgegeven, meestal voorzien van prachtige anekdotes. Nog meer dan om de doelpunten, draait het natuurlijk om de verhalen. En niet in de laatste plaats om de verhalen van de elftallen die velen van ons zelden zien spelen. Het is prachtig om hun belevenissen ook mee te krijgen en erover te mogen schrijven, want ook op veld 3 worden de meest memorabele goals gemaakt.  Ook dank aan alle lezers voor de vele mooie reacties en aanvullingen.

 

Eind september zijn we terug met een nieuwe lijst en in oktober zal er weer een prijsuitreiking zijn. Tot die tijd adviseren we iedereen om deze hele voorbereiding e oefenen op afwerken en weer te gaan vlammen in het nieuwe seizoen!

We sluiten af met enkele hoogtepunten:

 

Oudste doelpuntenmaker:                    Jan Peter van de Putte

Jongste doelpuntenmaker:                   Mylo Geuze

Meest scorende verdedigers:               Frank Rooze, Luuk Geldof

Meest scorende middenvelder:            Ruben van de Broeke

Meest scorende team:                           Seroos VR1

Minst scorende team:                            Seroos 1

Beste doelsaldo:                                     Seroos VR1                   

Gescoord in 3 teams:                             Bert Francke, Jestin Mesu

Marvin Etsburg trofee:                           Yorick Lauret (2 goals)

Bijzondere goal 1:                                   Jelle maakt zijn 1e goal in de senioren!  

Bijzondere goals 2:                                 De doeltreffende voorzetten van Meijer tegen Noormannen

Bijzondere goal 3:                                   Teun tegen Wolphaartsdijk (filmpje)

Eigen goals:                                             Björn Francke, Eric Zwemer, Roy de Visser, Peter Francke (1)     

Bewuste eigen goal:                               Aron Wattel (1) (vanaf 3:35)

Wedstrijd van het jaar:                            Seroos 5 – Wolphaartsdijk 3

https://www.facebook.com/fenlvanpagee/videos/299561633002383

https://www.pzc.nl/amateurvoetbal/kelderelftal-van-serooskerke-pakt-voor-een-keer-uit-voorpret-was-in-elk-geval-al-mooi~ab64dec5/

Afstandsschot(en):                                 Jur Dekker

Grote doorbraak:                                     Ruben van de Broeke, Femke van de Putte

Afscheid:                                                  Finn en Kaj van de Rafelaar, Niels Sanderse

 

Topscorerslijst VV Serooskerke t/m 25-05-2024

Na 22 speelrondes

         
  Naam Elftal Deze week Totaal
1 Mellanie Paauwe VR1 1 30
2 Dion Riemens 3e/6e   17
3 Gijs Zoutewelle 6e 2 15
4 Ruben van de Broeke 3e/5e   13
5 Wilko Louwerse 6e 1 13
6 Maikel Simonse 2e/3e 3 13
7 Femke van de Putte VR1   11
8 Niels Snoep 5e   11
9 Melvin Poppe 3e/4e   11
10 Aron Wattel 1e 1 11
11 Xaviera Denevers VR1   10
12 Bert Francke 2e/5e/6e   10
13 Jannick Wondergem 2e/3e   10
14 Kyra van het Westende VR1   10
15 Jestin Mesu 3e/4e/6e   9
16 Oktaj Hasanov 2e/3e   8
17 Sjoerd Slotman 4e   6
18 Alex de Visser 6e   6
19 Joost Dingemanse 5e   6
20 Tim Nieuwenhuis 5e   6
21 Judith Poppe VR1   6
22 Lotte van der Ven VR1 1 6
23 Alex Jobse 1e 1 6
24 Jasper Wilderom 3e/4e   5
25 Ruud Aarnoutse 2e/3e   5
26 Robbert Luijk 2e/3e   5
27 Hans van der Schoor 3e/4e   4
28 Jordy Sinke 1e   4
29 Peter Gideonse 2e   4
30 Niels Sanderse 3e   4
31 Thomas Wattel 2e/3e 1 4
32 Martin Wisse 6e 1 4
33 Robert-Jan Buijze 4e 1 4
34 Patrick van de Putte 6e   3
35 Eazan 3e/4e   3
36 Steven Aarnoutse 2e   3
37 Sam Boone 2e/3e   3
38 Maurice Joosse 5e   3
39 Jur Dekker 3e/5e   3
40 Frank Rooze 6e 1 3
41 Bas Tramper 6e 1 3
42 Luuk Geldof 2e 1 3
43 Marinus Stroo 6e   2
44 Rens Dieleman 5e   2
45 Mathijs Fincke 3e/6e   2
46 Irene Etman VR1   2
47 Marijn Riemens 5e   2
48 Ramon Meijer 3e   2
49 Jelle van Peene 5e   2
50 Yorick Lauret 4e   2
51 David Wouters 5e   2
52 Wessel Overbeeke 1e   2
53 Roy de Visser 2e   2
54 Justin Bostelaar 3e/4e   2
55 Arnold Schreij 6e   2
56 Teun Dingemanse 5e   2
57 Marijn van der Ven 5e   2
58 Beaudoin Haeck 1e   2
59 Jan Peter van de Putte 6e 1 2
60 Sam Boone 2e 1 2
61 Bjarne Murre 1e 1 2
62 Sylvano Wondergem 5e   1
63 Finn van de Rafelaar 1e   1
64 Rick Verhage 2e   1
65 Tom Breedijk 6e   1
66 Mylo Geuze 3e   1
67 Marijn Koole 4e   1
68 Robbert Jan Zweedijk 6e   1
69 Kaj Louws 5e   1
70 Olivier Eshuis 5e   1
71 Ivo Besuijen 6e   1
72 Tjeerd Maljaars 6e   1
73 Bennet Passenier 4e   1
74 Niek Gideonse 4e   1
75 Sabine Reijnierse VR1   1
76 Esmay van Kerkvoort VR1   1
77 Wiljan Jobse 4e   1
78 Lotte Provoost VR1   1
79 Ramon Dekker 3e   1
80 Lars Overweel 1e   1
81 Marcio Commelin 4e   1
82 Kaj Cevaal 3e   1
83 Eigen doelpunt tegenstander VR1/3e/4e/1e   8
  Totaal:   19 381
         
  Voorgaande winnaars:
  2005/2006; Eric Koopmans (35)
  2006/2007: Andre Brouwer
  2007/2008: Robin Vos (24)
  2011/2012: Gertjan Gideonse/Melvin Poppe (21)
  2012/2013: Aron Koster (19)
  2013/2014: Melissa Sipma (30)
  2014/2015: Adriaan Wattel (19)
  2015/2016: Aron Wattel (23)
  2016/2017: Gijs Zoutewelle (23)
  2017/2018: Jeroen Geerse (55)
  2018/2019: Gijs Zoutewelle (24)
  2019/2020: Gijs Zoutewelle (17)*
  2021/2022: Gijs Zoutewelle (28)
  2022/2023: Mellanie Paauwe (33)      
  2023/2024: Mellanie Paauwe (30)