Speelronde 3 zit erop, en deze was iets minder spectaculair dan de eerste twee rondes. Toch werd er nog 18 keer gescoord en werden er in 6 wedstrijden 8 punten behaald. En we hebben deze week weer eens een heuse debutant in de lijst!

Seroos 1 trad aan tegen het Arendskerke van Gerrit Petersen. Nadat de eerste helft een achterstand had opgeleverd, werd Seroos de 2e helft steeds sterker. Al waren de beste kansen in het begin nog wel voor Arendskerke, maar die wisten Tygo niet te passeren. Uiteindelijk was het Sil die de dik verdiende gelijkmaker binnenschoot. Jordy leek in blessuretijd nog de winnende binnen te schieten, maar deze goal werd afgevlagd.

Seroos 2 trad aan in Alblasserdam tegen de Alblas. Na een heel slechte eerste helft stond het 3-0. Daarna richtte Seroos 2 zich op door de 3e treffer van dit seizoen van Peter, die ook de eerste speler is dit seizoen die scoort voor twee verschillende elftallen. Even later kreeg Seroos 2 een penalty, en dat was lastiger. Want de laatste jaren zijn bijna alle penalty’s gemist. En dat zorgt ervoor dat niemand meer een penalty durft te nemen. Nadat Adrie had geloot in de dug out wees hij Jordi aan als nemer. En zowaar, hij maakte de eerste penalty in jaren voor Seroos 2. En ook zijn eerste sinds 30 oktober 2021. Seroos kwam daarna net tekort om nog een gelijkmaker binnen te schieten.

Seroos 3 trad aan tegen het ervaren Zeelandia Middelburg 3. Altijd lastige wedstrijden voor het 3e. Maar dit keer bleek de wedstrijd op donderdagavond al beslist. Toen werd Bert namelijk toegewezen aan het 3e, en deze sluwe ervaren vos liet zaterdag zien dat hij nog altijd makkelijk scoort. Hij scoorde beide goals voor Seroos 3 en toen ze door blessures met 10 man kwamen te staan, posteerde hij zich voor de verdediging en verdedigde de nul.

Bij Seroos 4 loopt het de eerste weken van het seizoen niet zo soepel en ook zaterdag werd er niet gewonnen. Noormannen bleek met 5-2 te sterk voor de mannen van RJB en Simon. Laatstgenoemde zorgde wel voor het hoogtepunt van de wedstrijd door met een vlammend schot te scoren. Goals van Simon zien we niet zo vaak, zijn laatste goal dateerde van 1 februari 2020. Het andere doelpunt van het 4e werd gemaakt door Hans.

Het 5e was al vroeg op de voetbal voor de teamfoto. Het hele team stond daardoor om 11:30 uur al omgekleed klaar terwijl ze pas om 13:00 uur moesten aftrappen. Normaal zou je zeggen dat zoiets geen fijne voorbereiding is, maar het 5e raden we aan dit vaker te doen. Want ze liepen over MZVC 4 heen.

Vedette Ruben begint warm te draaien en maakte drie goals. In wedstrijden waar het 5e dominant is, blinkt ook Rens altijd uit. Die scoorde dan ook twee keer. Uiteraard pakte Niels zijn goaltje mee, maar het hoogtepunt van de wedstrijd werd verzorgd door iemand die zelden scoort. Het was namelijk Olivier die een corner in één moeite door de goal in schoot.

De Dames zijn nog ongeslagen, maar hadden een moeilijke middag tegen SVO/DKS’17 VR2. In een wedstrijd met niet al te veel kansen wisten beide teams eenmaal te scoren. Maar die doelpuntenmaker was wel een bijzondere; Angelina maakte namelijk haar allereerste goal voor de senioren van Serooskerke!

En dan is er één speler nog niet genoemd. En dat is een speler die bij het 5e ervoor zorgde dat de wedstrijd uiteindelijk in 10-0 eindigde en daarmee zijn geweldige start van het seizoen nog meer kleur geeft. En dat hadden er meer kunnen zijn, als coach Jelle niet had besloten hem na zijn hattrick direct te wisselen in de rust. Weinig spelers wisselen een speler in die vorm, maar volgens bronnen was coach Jelle jaloers op zijn goals.

Maar door deze drie goals staat hij al op 6 goals, nu al een verbetering van zijn vorige seizoen. We hebben het dan over de man die bekend staat als ‘de draver van ’t Vuufde’, Tim Nieuwenhuis!

Gijs blijft natuurlijk aan kop van de lijst staan, maar Tim is hem nu genaderd tot 2 goals. Teamgenoot Ruben sluit aan in de top-3 en lijkt te willen bevestigen dat de vele goals van vorig seizoen geen toeval waren.

Morgen zeven seniorenwedstrijden op het programma, volle bak. Veel succes allemaal!