Speelronde 4 bracht ons weer 18 nieuwe doelpunten en 15 punten uit 7 wedstrijden. Een prima score qua punten, met ruim 2 punten per wedstrijden. En met ruim 2,5 goal per wedstrijd mogen we natuurlijk ook niet klagen.

Seroos 1 speelde tegen SKNWK. Het veldspel was de eerste helft goed op orde, maar tot echte kansen kwamen ze nauwelijks. De tweede helft werd het steeds minder en ook tegen 10 man wisten ze geen goal te maken.

Seroos 2 speelde tegen Arnemuiden 2. Seroos kende een totale off day en dat zorgde ervoor dat ze na een uur met 0-5 achterstonden. Uiteindelijk wist Thomas de eer nog te redden en zijn eerste van het seizoen te maken.

Seroos 3 speelde uit tegen Veere 2. Lang hadden ze heel veel balbezit, maar ze kwamen nauwelijks tot kansen. Tot Ramon Dekker besloot mee naar voren te trekken en de bal (wonderwel) beheerst vanaf 20 meter binnen te schieten. Uiteindelijk moeten Veere gaan aanvallen en daarvan kon Jestin nog profiteren in de counter en zijn eerste van het seizoen maken.

Seroos 4 speelde tegen het eerste elftal van Colijnsplaatse Boys, die ongeslagen bovenaan stonden. Een zware dobber dus voor de ploeg die nog niet won dit seizoen. Maar leiders Simon en Robert Jan hadden een goed strijdplan verzonnen, want het 4e won zijn eerste wedstrijd van dit seizoen!

Jeffry Poppe wist zijn eerste van dit seizoen te maken, terwijl spits Justin alweer zijn 3e maakte en zich in de top van de lijst meldt.

Seroos 5 speelde uit tegen Arnemuiden 4. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om aansluiting te houden bovenin. Rens is dit seizoen in topvorm, opende de score en maakte alweer zijn 4e van het seizoen. Dat is een verdubbeling van zijn aantal van vorig seizoen. Daarna was het de beurt aan Marijn en Niels om hun 2e en 3e van het seizoen te maken.

Daarna was het tijd voor de rentree van sterspeler David. Nu de koeien weer op stal staan maakte hij ook weer zijn eerste minuten van het seizoen. En dat je voetballen niet verleerd bewees hij, want met zijn allereerste balcontact scoorde hij direct.

Aan het einde van de wedstrijd kreeg Seroos 5 nog een penalty. Tim ging achter de bal staan om zijn 2e plek in het klassement te behouden, maar leider Jelle duwde hem weg en eiste de penalty op. En één ding mag je niet doen als je een bal opeist, en dat is missen. En dat deed Jelle helaas wel.

In Middelburg trad Seroos 6 aan tegen MZVC 5. En daar ontspon zich een waar schouwspel voor de neutrale toeschouwers (als die er waren geweest). Ze zagen Gijs zijn topvorm doortrekken en drie keer scoren. Na een doelpunt met zijn linker- en rechterbeen was hij op zoek naar de gouden hattrick, maar een goal met het hoofd zat er niet in.  Wel schoot hij nog een bal van 20 meter het kruis in.

Tot nu toe natuurlijk niets bijzonders. Toch waren er wel bijzonderheden. Want Maarten viel uit in de warming up en werd vervangen door Anthony. En die was getuige van de mooiste goal van de dag. Wilko wilde de bal terugspelen naar Anthony, maar hij schoot de bal prachtig over hem heen en strak onder de lat in zijn eigen goal. En dan zie je dat voetbal verbroedert, want beide teams lagen hierna gezamenlijk op de grond van het lachen. Seroos lachte wel het laatst, want ze wisten de wedstrijd te winnen. Overigens behaalde Anthony ook nog een mijlpaal deze wedstrijd, het was de eerste keer dat hij 90 minuten op het veld stond sinds 2011.

De Dames speelden tegen ST Zaamslag/Vogelwaarde VR1, een tegenstander die vlak onder ze stond op de ranglijst. Maar de Dames zijn in vorm en wisten deze wedstrijd met 5-2 te winnen. Lotte bleef in het spoor van haar broer en scoorde ook haar 2e, Mellanie maakte haar 2e goal en Kyra haar 4e goal. De andere twee goals voor Seroos werden gemaakt door Zaamslag/Vogelwaarde, die daarmee de Dames mede naar de koppositie schoten.

En dan missen we nog één speler. En die speelde mee in de meest spectaculaire wedstrijd van deze speelronde. Daar waren veel hoogtepunten, maar eentje hebben we dus achtergehouden. Deze speler heeft jarenlang niet gevoetbald, maar is vorig seizoen weer begonnen. Toen scoorde hij 1 goal, op 14 oktober 2023. Afgelopen zaterdag speelde hij voor het eerst dit seizoen mee, op 12 oktober 2024. En deze periode lijkt hem te liggen. Want hij mocht maar 5 minuten meedoen, maar dat was ook direct voldoende voor zijn eerste goal van dit seizoen.

En een verdediger die na 5 minuten speeltijd op 1 goal staat, verdient het om wat extra aandacht te krijgen. Want wat een week had hij. Zaterdag maakte hij een goal en twee dagen terug mocht hij zijn Ad diploma Ondernemerschap & Retail Management cum laude in ontvangst nemen. Na zo een week kunnen we niemand anders dan Tom Breedijk kronen tot speler van de week!

In de top van de lijst komt Gijs na 4 speelrondes al in de dubbele cijfers. Hij wordt achtervolgd door Tim op plek twee en Ruben, Kyra en Rens die de derde plek delen. Hierna volgen vijf spelers met 3 goals (waaronder Peter Gideonse, het vermelden waard!).

Morgen 5 wedstrijden, want de wedstrijden van Seroos 4 en 6 gaan niet door doordat de tegenstanders niet voldoende spelers hebben. Veel succes allen!