Het voetbal ligt weer even stil, maar gelukkig is Jos nooit te beroerd om ons in de tussentijd weer wat te leren. Speciaal voor deze lockdownperiode schreef hij weer een column, die ook nog eens belangrijk is in deze periode. Want als je af en toe traint of straks na wekenlang niks doen weer begint, liggen blessures op de loer. Deze keer dus kledingtips voor preventie en een tip om snel te herstellen. 

Compressiekleding om blessure te voorkomen

Knapman compressiekleding is van hoogwaardige kwaliteit en al ongeveer een jaar of 10 op de markt. Deze kleding zorgt voor een figuur- en houding corrigerende werking en bieden extra spierstabiliteit.

Dit zorgt voor minder blessures en klachten (rug- en schouderklachten en lies- en hamstringblessures), sneller herstel en meer kracht en uithoudingsvermogen.

Fysiotherapeuten en sportartsen raden deze kleding aan.

✔    Wetenschappelijk Bewezen Werking

✔    Ultieme compressie

✔    Minder blessures

✔    Sneller herstel

 

CHOCOMEL ALS HERSTELDRANK

 

Niet na iedere inspanning is het nodig om een hersteldrank te nemen. Het is afhankelijk van de duur en intensiteit. Pak als regel een half uur inspanning, dan heeft het nut om een hersteldrank te nemen.

Een hersteldrank moet koolhydraten zitten, om de energie voorraat in het lichaam aan te vullen. Eiwitten zijn ook nodig om zo snel mogelijk te kunnen herstellen. Melk eiwitten in chocolademelk kunnen een sterke prikkel leveren aan de eiwitaanmaak.

Halfvolle chocolademelk, lijkt het meest op de andere hersteldranken.

Voor de vermoeide sporter die snel weer wil presteren en een glas halfvolle chocolademelk wel ziet zitten, is het een win-win situatie: lekker en nog goed voor het herstel ook

 

Jos Tuns Sportmasseur.