Deze week zijn wij de ‘Club van de Week’ bij VoetbalJournaal. Gedurende de week worden er artikelen geplaatst over clubiconen, spelers en trainers van onze vereniging. Vandaag is het de beurt aan speler van het eerste elftal Jorden Louwerse.

Lees hieronder het artikel.

We sluiten de week af met kind van de club Jorden Louwerse. Al sinds de toenmalige F-jeugd speelt hij bij de dorpsclub en vormt daar momenteel al jarenlang het slot achter de deur in de defensie bij de Zeeuwse tweedeklasser. We spraken de 29-jarige verdediger over zijn liefde voor VV Serooskerke.

Alhoewel Louwerse opgroeide in Vrouwenpolder, koos hij toch op 5-jarige leeftijd voor het blauwwit van VV Serooskerke. In de jeugd bij de gezellige club mocht hij al vele mooie momenten meemaken. “Een kampioenschap bij de E-tjes kan ik me nog wel goed herinneren, fantastisch was dat toen.” Uiteindelijk doorliep de verdediger meerdere selectie-elftallen en mocht aanhaken bij het eerste elftal. Al moest hij op het begin wel even wennen aan het seniorenvoetbal. “Er was veel concurrentie en heb daarom veel minuten gemaakt bij het tweede elftal.” Een jaar later had Louwerse zijn plek in de defensie bij de hoofdmacht echter wel bemachtigd.

Bij VV Serooskerke zijn in het verleden al mooie ploegen op bezoek geweest, waaronder ADO Den Haag, FC Utrecht en NAC Breda. “Ik had wel pech, want toen we tegen FC Utrecht speelden was ik net op vakantie,” vertelt hij lachend. Echter liet hij het affiche in 2017 tegen de Hagenezen zeker niet schieten. “Toen kwam ik net ’s nachts terug van mijn vakantie.” De combinatie vakantie en voetbal is voor Louwerse sowieso al een bijzondere. Tijdens de oefenwedstrijd tegen RCS een paar jaar geleden mocht de sterke verdediger zijn naam op het scoreformulier schrijven, terwijl hij diezelfde wedstrijd ook zijn middenhandsbeentje brak. “Een dag later gingen we een weekendje weg naar Rome, ik kwam er pas een week later achter dat het gebroken was,” lacht Louwerse.

De wedstrijden tegen de profs zijn zeker hoogtepunten, maar ook de promotie naar de tweede klasse vergeet het kind van de club niet zo snel. “We werden toen kampioen uit bij Veere. Het was een groot feest en met de platte kar door het dorp, fantastisch.”

In september dit jaar mocht er gelukkig nog wel in competitieverband gevoetbald worden en voor de blauwwitte Zeeuwen verliep dit zeker niet slecht. “We draaiden bovenin mee.” Ook Louwerse zelf had graag meer uit de competitie gehaald. “We hadden een sterke en brede selectie. Ons doel was dan ook om de top drie te halen.” Ook voor het volgend seizoen heeft hij mooie ambities. “Het zou mooi zijn als we nog eens een keer hoge ogen kunnen gooien in de tweede klasse, middels een periodetitel of een kampioenschap.”

Inmiddels heeft Louwerse zeker wel een blauwwit gekleurd hart gekregen. “Het is echt een mooie dorpsvereniging. De sfeer binnen de club en de derde helft is er altijd fantastisch. Het maakt niet uit in welk elftal je speelt, iedereen kent elkaar.” De komende jaren zal hij daarom nog zeker blijven schitteren op de velden van Sportpark Noordhout. “Veel vrienden waar ik al vanaf de F-jes mee samen voetbal, daar voetbal ik nog steeds mee en ik hoop dat nog lang te mogen doen.” Maar ook na zijn voetbalcarrière zal Louwerse verbonden blijven bij VV Serooskerke. “Het is een geweldige dorpsvereniging en ik zal zeker in de toekomst ook mijn clubje trouw blijven.”