Allereerst even terugkomend op het stukje dat Bert geschreven heeft, grandioos! Een prachtige top 3 als je het mij vraagt en inderdaad drie momenten waar ik deel van uit heb mogen maken. Het kampioenschap met de E1 en het weekendje Liverpool, geniaal om weer eens terug te lezen.  Goh… die bal tegen Arnemuiden, die staat nog steeds op mijn netvlies en ook ik ben één van jou vrienden (of zijn we toch meer vage kennissen van elkaar?!) die jou hier nog wel eens aan herinnert. Toch om toch nog even die veer in je reet te steken is het wel zo dat je tegenwoordig jou de bal maar hoeft te geven en je ziet een ware tovenaar verschijnen. Ik vergelijk je dan ook wel eens met een spits als Robert Lewandowski. Je geeft hem de bal en hij maakt hem wel af hoor… dat is Bert.

Oke, genoeg geslijmd… al wil ik nog wel even melden dat ik je dankbaar ben voor de pen. Ik kreeg van Bert onderstaande opgave:

Bert geeft de pen door aan..: “Voor de volgende top drie geef ik het stokje door aan m’n makker, waar ik alle drie de bovenstaande momenten mee heb mogen beleven. Maikel Simonse, beschrijf de drie mooiste momenten die jij in ons clubhuis op Seroos hebt meegemaakt.”

“Tja, het clubhuis. Wat kunnen we daar over zeggen. Heel veel in mijn ogen. Ik kan jullie vertellen dat ik ook al heel wat uren hier door gebracht heb denk ik sinds ik op mijn 5e bij Serooskerke ben komen voetballen. Onder leiding van Corrie Allaart bij de 5 jarigen lekker een Extran drinken en zakje snoep eten in het clubhuis, een heerlijk gevoel. Het gevoel van eenheid en blijdschap en dan nog extra blij zijn als je in je snoepzakje 2 banaantjes had zitten ipv 1. Gouden glorie en pure nostalgie de handgemaakte snoepzakjes ipv de standaard Haribo zakjes die je nu ziet.”

“Tegenwoordig wordt er weinig meer omgekeken naar de snoepzakjes. Tegenwoordig gaat het bij de meeste mensen die in ons clubhuis komen maar om één ding. Gezellig (ook niet altijd trouwens haha) napraten over de wedstrijd en elkaar vertellen wat we deze week in ons dagelijks leven weer hebben meegemaakt onder het genot van een lekker potje bier. In feite is het clubhuis een plek voor het sociale gebeuren. Niet alleen het voetbal staat hier centraal maar het hele samenkomen het socializen is hierin echt hetgeen waar we met zijn allen elke week weer naar uit kijken. Ondanks dat er vaak gefeest wordt en het vaak lang leve de lol is is de kantine ook een plek waar je met elkaar over de serieuze dingen kan praten. Er wordt van alles besproken.”

Ondanks dat ik vele mooie momenten heb gehad in het clubhuis moet ik nu gaan filteren. Mijn drie mooiste momenten die ik in het clubhuis mee heb gemaakt keren eigenlijk elk jaar in hoofdlijnen weer terug, behalve nummer 1.

 

  1. De Stroskerkse Sjoelkampioenschappen

“Elk jaar wordt er een sjoelavond georganiseerd in het clubhuis. De eerste keer dat dit vanuit de evenementencommissie geregeld werd door sommige mensen gedacht: Dit wordt helemaal niks. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik ook dacht dat het geen succes zou worden maar toch vele mensen deden mee. Schitterend. Dit seizoen was de vijfde editie van het Stroskerkse Sjoelkampioenschap en een recordaantal deelnemers deed mee. Maar liefst 96 deelnemers streden dit jaar om die felbegeerde beker.”

“Het allermooiste vind ik dat je met zijn allen gewoon mee doet. Lekker biertjes drinken in de kantine en ondertussen een potje sjoelen. Jong, oud, groot, klein… iedereen doet mee en niet iedereen is  even talentvol maar toch is het super gezellig. Vooraf vindt altijd de loting plaats en doen we met zijn allen een hapje eten in de kantine. Sommigen krijgen zelfs hun eten bijna niet weg vanwege de druk die op hen schouders ligt. Dit jaar kwam Omroep Zeeland zelfs langs om een stukje te maken voor de rubriek ‘Evenement van de week’. Kun je nagaan, we waren zelfs het evenement van de week dat weekend! Bovendien werd deze 5e editie gewonnen door Christiaan Francke.”

“Ik kan eigenlijk beter zeggen, zie onderstaand filmpje en je snapt waarom dit jaarlijks terugkerende evenement bij mij op nummer 3 staat.”

https://www.omroepzeeland.nl/tv/programma/370059804/Evenement-van-de-week/aflevering/370208329/Open-Stroskerkse-sjoelkampioenschap

 

  1. De slotavonden

“Dit is in mijn ogen werkelijk waar het mooiste feestje wat elk jaar terug keert. Elk jaar sluiten we met de gehele vereniging het voetbaljaar af met de welbekende slotavond. ’s Middags een onderling toernooi spelen, ’s avonds bbqen en daarna nog 1x een enorme knalfuif houden met z’n allen. Al jaren denk ik één van de mooiste dagen van het hele voetbalseizoen. Elke keer wordt de kantine weer op z’n kop gezet. Hoeveel fusten bier er doorheen gaan is bizar. De tapkranen stromen deze avond op volle toeren. Het ene na het andere blad bier komt voorbij, maar boven dat is het gewoon super gezellig en gaat het dak er af! Nog een keer met zijn allen volle bak en hierna genieten van een welverdiende zomerstop.”

 

  1. Kampioenschap Seroos 1 & Seroos 4

“Dit is een clubhuis moment die ik nooit meer zal vergeten. Dit is helaas geen jaarlijks terugkerend evenement (dat zou iets te mooi zijn) maar kampioen worden is denk ik één van de mooiste dingen die er is en die je als voetballer mee wilt maken. Niemand kan mij meer afnemen dat ik deel uit mocht maken van het kampioenschap in de 3e Klasse A seizoen 2015/2016 onder leiding van Cees Houtepen. We moesten onze laatste wedstrijd uit voetballen bij Veere en moesten deze wedstrijd winnen om kampioen te worden. Ik denk dat ik zelden zo nerveus ben geweest voor een wedstrijd. In onderstaand filmpje zie je die nervositeit deels terug denk ik want ik mis een enorme wereldkans op de 0-1 (na een minuut of 5 voetballen). Ik kan hier over liegen maar ik baal hier nog steeds wel eens van. Wat had ik graag die 0-1 daar willen maken. Ik heb het moment net zelf weer terug zitten kijken en krijg een beetje hetzelfde gevoel zoals velen van jullie (net als ik trouwens) zullen hebben als ze het moment terugzien waarop Arjen Robben de kans op de 0-1 mist tegen Spanje in de WK finale van 2010.”

“Gelukkig wonnen we de wedstrijd uiteindelijk met 1-2 door doelpunten van Alex Jobse en Roy Koole. We waren kampioen!!!! Iets wat ik nooit meer zal vergeten en waar ik nog steeds trots op ben.”

“Niet alleen wij konden kampioen worden die dag maar ook Seroos 4 had de titel binnen handbereik. Daar waar de champagne al ontkurkt was in Veere was het op sportpark Noordhout nog rete spannend. Uiteindelijk won Seroos 4 door blijkbaar een wereldgoal van Martin Wisse (waar hij nog steeds dagelijks over droomt) aan het einde van de wedstrijd en zo werd ook het vierde kampioen. Twee seniorenteams op dezelfde dag kampioen, een droom voor Hans van den Broeke, bestuur en elke Seroos speler/supporter die werkelijkheid werd.”

“Na het rondje op de kar door het dorp is het feest losgebarsten in de kantine. Het clubhuis stond werkelijk waar op stelten. Muziek, feest, bier, rookbommen, vuurwerk… Alles er op en er aan. Ik had wel eens een feestje mee gemaakt maar dit was er eentje voor in de boeken. Het bier was niet aan te slepen. Ik heb de kantine denk ik nog nooit zo vol zien staan als die avond. Iedereen die ook maar een beetje betrokken was bij Seroos wilde hierbij zijn. Ik denk dat velen van ons nog vaak aan dit moment terug denken. Bovendien denk ik ook dat veel mensen die dag erna hoofdpijn gehad hebben. Ik kan niets anders zeggen dan dat dit het mooiste feestje is geweest wat ik ooit mee heb gemaakt in ons clubhuis en daarom staat deze dag/avond met stipt op 1.”

Hieronder een samenvatting van de kampioenswedstrijd.

“Al met al hoop ik dat we snel weer eens bijeen kunnen komen in het clubhuis. Naast het voetballen mis ik de kantine ook echt. Even gezellig de zaterdagmiddag afsluiten. Wat nog mooier is, is dat er echt een eenheid is binnen ons clubhuis en er geen groepjesvorming aanwezig is. Daar waar bij andere verenigingen soms groepjes ontstaan is het bij ons 1 team in het clubhuis. Het maakt niet uit of jij in het eerste, het zesde of in de jeugd speelt of supporter, vrijwilliger of bestuurslid bent. Seroos is ook in het clubhuis 1 team en dit is mijn ogen echt iets waar we met zijn allen trots op mogen zijn.”

Maikel ter afsluiting: “Graag draag ik de pen over aan een goede sjoelvriend van me en een behoorlijk bekend gezicht is in onze kantine, namelijk Rene Geschiere. Tevens is Rene onze consul. Ik wil graag weten welke drie dingen van essentieel belang zijn om de beste veld consul te worden die een vereniging zich maar kan wensen. Succes Rene!”