Nadat we vrijdag avond bijna met ze allen een soort van lekker warm (ook de V.V.S denkt aan de gasrekening) in de kantine zaten om het Nederlands elftal te zien verliezen. En het niet echt een pot was om over naar huis te schrijven. Ontstonden er gekke ideeën zo werd er besloten om; om half 2 op de foto te gaan met niemand minder dan Jacco Pantalic Pleune oftewel de Sponsor(Schoenmode Sinke) van de nieuwe inloop shirts! Jacco, namens de selectie Bedankt. Voor de nieuwe sponsors; volg je Seroos al een tijdje en denk je dat wil ik ook, zou ik zeggen uitstekend plan! MAAR meld je in de zomer. is het een stuk lekkerder weer en een veel beter moment om foto’s te schieten.

Zo gingen we nog even lekker warm terug de kleedkamer in. En werd er nog het een en ander besproken. Zo werd ons nog een rooie lap voor de ogen gehouden door Nicky Holmes die had zijn eigen zoon Jesse mee genomen in zijn NOORMANNEN TRAININGSPAK die vertelde dat de Noormannen gingen winnen. Dus met onze neus op de feiten gedrukt gingen de manschappen van Cees naar buiten. Om de kou te trotseren.

Na een lekker buitje in de warming up gingen we ons klaar maken voor de wedstrijd tegen de Noormannen. We zouden vandaag hele goeie zaken kunnen doen door zelf te winnen en hopen dat naaste belager Dauwendaele punten laat liggen tegen Zeelandia.

In de opstelling zaten weinig verassingen, zoals altijd spelen we 3-5-2. helaas Bjorn niet in de basis omdat zijn lichaam dat niet meer aan kan. Dit zal ook de laatste wedstrijd van Bjorn worden omdat zijn fysiek hem in de steek laat. Dus het befaamde shirt nummer 10 komt helaas vrij. En nu dat shirt vrij komt hebben we ook al weer een oud gediende in beeld om dat shirt is aan te komen trekken. Hij voetbalt tegenwoordig in het 4de zijn doppen zouden er lekker in uit komen met deze kou! Ja mensen we hebben het over Jasper WILDEROM! Tegenwoordig als echte nummer 10 in het 4de uit alle hoeken en standen scoort hij. En geeft assist aan de lopende band. Het 4de floreert weer, het is terug van weg geweest. Cees, je hebt een hele winterstop om dit te regelen.

Nou daar zijn we dan 14:30 de trompettist van vandaag H. Koster uit het zon overgoten Vrouwenpolder.

Nadat de pupil van de week het had voor gedaan aan de mannen hoe je moet scoren. Werd er door de Noormannen afgetrapt. Vanaf dit moment speelde Seroos agressief om de bal in de ploeg te krijgen en kansen te gaan creëren. Wat gelijk in de 5de minuut al een kans voor Kaj oplevert van randje 16. De keeper haalt de bal knap uit de goal. Het spel word veel gespeeld op de helft van de Noormannen af en toe komen ze er met een lange bal uit. Wat een corner op levert voor de mannen uit Westkapelle. Ze hebben best wat lengte in de ploeg en de corner wordt goed terug gekopt bij de 2de paal waarna de centrale verdediger van de Noormannen wilt overschiet.

Hierna pakt Seroos het spel weer op wat resulteert in een grote rondo rond de 16 van de Noormannen, Aron wordt vrij gespeeld rond de 16 en schiet waarop de keeper reageert en loslaat helaas schiet Sil de bal in het zijnet.

29ste minuut een corner voor Seroos de bal wordt voor gebracht. Noormannen werken weg alleen niet goed, waardoor Jeffry de bal voor die gouden linker van hem krijgt en schiet de bal richting de kruising. Iedereen telt hem al maar de keeper van de Noormannen komt met een wereld redding. Hij verwerkt de bal tot een corner. Uit die corner wordt er gescoord door Seroos, Ruben tikt de bal binnen voor de mensen die er bij waren weten waar de bal kwam. Voor de lezer die wat informatie komt scoren om Seroos te bestrijden dit wordt 1 groot verhaal met waardeloze informatie.

37ste minuut je zal je ondertussen afvragen of hij nog wel op Seroos voetbalt omdat die nog niet in het stuk is voor gekomen. Maar daar is die dan eindelijk Alex Jobse legt naar een goeie actie aan voor zijn eerste schot van de wedstrijd alleen de bal stuitert op en de bal vliegt huizen hoog over. Alex kijkt gelijk naar het veld en kijk diep bedroeft. en denkt bij zich zelf het ligt toch echt niet aan veld. Met dit in zijn achterhoofd houdend maakt Alex in de 41ste minuut een actie waarna hij Ruben vrij ziet staan die de bal in de korte hoek raak schiet.  2-0 voor Seroos.

Noormannen trapt af waarop Seroos direct de bal verovert, en Robbie diep stuurt en de achterlijn haalt en hij zijn Tandem maat Alex voor de goal ziet staan maar het scenario herhaalt zich Alex heeft wederom zijn vizier niet scherp en de bal beland naast de goal. In de 44ste minuut krijgen Alex en Sil nog kans op de 3-0 maar ze missen beiden waarop we met een 2-0 stand de rust in gaan.

2de helft

Nadat wij zelf aftrappen proberen we de Noormannen uit de tent te lokken we zakken ver in en gaan de lange bal hanteren. Zo stekkerd  Wessel achter een bal aan die diep geschoten wordt. Die daarop Sil inspeelt, die Aron vrij ziet staan en Aron met een fantastisch bekeken bal in de kruising de keeper kansloos laat 3-0 Seroos

55ste minuut we staan met onze rug tegen de muur we combineren naar voren toe waarop Ruben alleen voor de keeper komt, hij krijgt hierbij zoveel tijd van de Noormannen dat die gaat na denken en niet weet wat die moet doen en de bal recht op de keeper schiet.

Hieruit komt een corner die wederom slecht wordt verwerkt door de Noormannen en de bal blijft liggen in hun eigen 16 meter. De bal die een prooi vormt voor de inlopende Ruben schiet de bal dicht langs de paal binnen. De eerste hattrick is te noteren voor Ruben hij was ook verplicht een antwoord te geven na zijn slechte spel tegen GPC. Af en toe moet Ruben een beetje gekieteld worden. Om het beste in hem naar boven te krijgen.

60ste minuut Seroos komt er weer uit met een goede counter, een paar splijtende passes over het veld zorgt ervoor dat Sil alleen voor de keeper komt te staan en die hem beheerst binnen schuift.

In de 67ste minuut loopt Seroos wat te Schutteren met voorop in de strijd Peter die de bal zwaar beroerd raakt. en zo de spits van de Noormannen 1 op 1 laat komen met Jordi die de bal goed pareert. Maar de ander spits die mee gelopen is kan de bal zo binnen schuiven Peter bedankt.

In de 73ste minuut komt Bjorn zijn laatste minuten maken op het veld. onder luid applaus betreed hij het veld. Hij komt er in voor Ruben die de band afstaat aan Bjorn.

83ste minuut Alex heeft een goeie loopactie en kan zo naar de goal en schuift de bal beheerst binnen. Helaas denkt de vlagger van de Noormannen daar anders over. Doelpunt afgekeurd BUITENSPEL!

In de 84ste minuut wordt Bjarne nog een keer goed weg gestoken die 1 op 1 met de keeper komt maar helaas tegen de keeper aanschiet.

87ste minuut het slot akkoord komt van de man hem zelf BJORN FRANCKE de man die gemist gaat worden niet alleen om zijn spel! Maar ook zijn persoon; lekker zich zelf, Altijd in voor een dolletje, Realistisch, een gangmaker en vooral gewoon een enorme goeie Idioot met zijn hartje op de goede plek. Hij kom vanaf de zijkant naar binnen gesneden en schiet de bal met zijn links in de verre hoek.

Eindstand 6-1.

Seroos is Herbstmeister waar het 2 punten heeft laten liggen tegen de directe concurrent Dauwendaele zijn voor de rest alle punten in de tas gegaan, wie dit had gedacht aan het begin van het seizoen had volgens sommige mensen een beetje groot spraak. We zijn er nog lang niet maar het is in ieder geval een lekkere start van de competitie. Na de winterstop komen er een paar moeilijke potten aan op een volgend: Zeelandia-Luctor-bevelanders-patrijzen en nog een beetje verder vooruit kijkend als we na 28 maart nog staan waar we nu staan, kan het een heel mooi seizoen worden. Wat belangrijk is dat iedereen heel blijft, en fit de winterstop uit komt, alle neuzen de zelfde kant op blijven staan en we voor elkaar blijven strijden.

Iedereen die Seroos heeft gesupporterd de eerste seizoenshelft allemaal bedankt namens de selectie. We hopen jullie na de winterstop weer te zien. Iedereen fijne dagen gewenst en een goede gezondheid.

Foto’s van de wedstrijd, gemaakt door Irene Overbeeke, zijn hier te bekijken.