Na enkele weken vrijheid was het weer eens tijd voor een wedstrijd van ‘t vuufde. De website van VV Serooskerke schijnt nog nooit zo weinig bezocht te zijn. Ter compensatie kreeg u een verslag van de geweldige overwinning van het eerste tegen Oostkappel. Dit werd in Seroos met veel plezier gelezen, alleen vonden de fans van SVOD en één inwoner van RMU dit iets minder leuk. Ook bereikte ons deze week het bericht dat een trainer van een tegenstander van het vijfde op het matje was geroepen door het bestuur van zijn vereniging, omdat er in het verslag geklaagd was over het gedrag van zijn spelers. Onze leider reageerde hierop dat onze verslagen vooral grappig bedoeld zijn en dat we dit soort dingen over iedereen schrijven. En daar heeft hij gelijk in. Ik heb even research gepleegd. Het blijkt dat ik me dit seizoen in de verslagen negatief heb uitgelaten over de volgende zaken:

Komt ‘ie:

Jong Ambon, SVOD, Heinenoord, de warming up van ZSC, kunstgras, die met dat irritante hoofd van Oostkapelle, de KNVB, onze keepers, de thee in Scharendijke, de keeper van Terneuzen, Jelle, Peter z’n voetballende en verdedigende kwaliteiten, de thee in Zierikzee, de douches in Zierikzee, Simon, de vedette, Joost z’n tactische besprekingen, David (te laat), Eric, het gevoel voor buitenspel van onze spitsen, de prijzen bij de verloting, het eerste, het uittenue, de Meultiplyer, Chef Alex, Yazzie, jubileumbier, de familie Jobse, Brasserie de Olmen, konijnenshows, de kibbeling van de Chinees, Peter Gillis, ringrijders, Bacardi Razz, de kantinecommissie, de stad Vlissingen en haar bewoners, beukmuziek, treinreizigers, de trainer van Bevelanders, Jan Biggel, de Reutel, de lezers van onze verslagen, de frietkar van Corbijn, GroenLinks, de spelers, trainer en fans van MZC, veld 1, Dick Advocaat, Jacco P., het gronddepot in Kamperland, Eric, broodje loempia, Klaas, agressieve kinderen bij de Chinees, rokers, Duitse toeristen, de gebroeders fris, fruit, kale mensen, de PVDA, dat ene nummer van Volbeat, ingooien, bamiblokken, Sky Radio, de jeugd, de voorzitter, Die Lange, Woonboulevard Poortvliet, dolfijnen, de lammen, de blinden, Hans Nijland, Sinterklaas, de dorpsapp, André Pronk, skiwasser, Frans Timmermans, klimaatactivisten, Johnny Lonsdale, voetbal, Raymond van Barneveld, een dwerg, bosschages, Vitesse, Roy Otters, een chihuahua, het weer, de sorbet van de Oranjeboom, wethouder Tuk, de Top 2000, gele badkamertegels, DJ X-Fade, zure mof, de hond van Robbie H. en het visserijverbod in de Voordelta. Ik wil bij deze mijn excuses aanbieden aan jullie allemaal.

Wat een negativiteit. Je zou bijna vergeten dat we een gezellig vriendenteam zijn en een geweldig seizoen draaien. We kunnen zelfs kampioen worden! Afgelopen zaterdag stonden we nog tweede, maar een paar dagen later weer bovenaan, zonder dat iemand een wedstrijd speelde. GPC was zeer terecht uit de competitie gegooid na een flink aantal wedstrijden op papier af te doen vanwege een gebrek aan spelers. Hierdoor raakte titelconcurrent Arendskerke 6 punten kwijt en wij maar 3, omdat we nog tegen GPC moesten. Het nadeel was dat wij dan nog maar één wedstrijd hadden te spelen en Arendskerke nog twee. Wel zonde voor de Bevelanders, die hierdoor hun enige overwinning weer zien verdwijnen en nu op 1 punt staan. Arendskerke moest zaterdag tegen nummer drie MZC, na onze wedstrijd tegen Walcheren. Als ze daar punten zouden laten liggen en wij wonnen, waren we kampioen geweest. Het Seroos 5-effect straalt trouwens ook af op andere teams. Zo scoren onze spelers veelvuldig bij het derde en leidden onze bezoekjes aan Ipswich en St. Pauli tot promotie van deze clubs.

Uit tegen Sportvereniging Walcheren, geen voetbalvereniging, want ook badminton en biljart. Een team dat enorm veel scoort: 70 goals, veruit het meeste van de competitie. Omdat ze er ook wat veel tegen krijgen, staan ze in de subtop. De wedstrijd was trouwens bijna niet doorgegaan. Die stond gepland om 15:00 en dan zouden we waarschijnlijk net Marco Schuitmaker missen op Hrieps. Dan zouden we nooit antwoord hebben gekregen op de vraag of er eventueel een engelbewaarder bestaat. Gelukkig kon de wedstrijd verplaatst worden naar 12:45. Het nadeel is dan weer dat het wat aan de vroege kant is. Peer en DJ Bu waren nog even naar de stad geweest en toen was het ineens half 5. De heren van de Polder waren uiteraard op de Vrouwenpolderse Dagen geweest en daar bleek ook bier aanwezig te zijn. Gelukkig hebben we twee gebroeders die wel altijd fris zijn, alleen die hadden zich afgemeld omdat ze over een week op een peerd moeten zitten. Ik begrijp de redenatie ook niet helemaal, maar goed. Ook was er iemand afwezig vanwege een haartransplantatie, ik noem geen naam, en was de vedette te laat omdat hij zijn kat moest voeren. De enige die wel een legitieme reden had om afwezig te zijn was Syl, die de potentiële kampioenswedstrijd afzegde om in te gaan drinken voor Hrieps. Dat kunnen we uiteraard alleen maar toejuichen.

Het was nogal warm, broeierig. Dan hit die pizza van Amore die in je darmen ligt te rotten nog harder. De enige plek waar het nog warmer was, was de kleedkamer. Brak of niet, we waren vandaag allemaal slecht. De beste pass van de wedstrijd kwam van tegel Bert in het publiek, die heel bekeken een balletje terug over de boarding stiftte. Aan het einde van de eerste helft produceerde Jur zowaar een schot. Waar de meeste spelers al terugliepen naar hun positie, verdween de bal via de binnenkant paal zowaar in het doel. Hiermee laat hij Jelle definitief achter zich op de topscorerslijst. Na de rust ging het volledig mis. De scheidsrechter besloot uit het niets een penalty voor Walcheren te geven vanwege hands. Na lang zoeken wees hij Olivier aan, die de bal niet eens had geraakt. De penalty werd benut. Even later keurde vlagger Candy volledig terecht de 2-1 af vanwege buitenspel, waar de tegenstanders het niet mee eens waren. Na de wedstrijd gaf een van de spelers toe dat het toch buitenspel was. Zijn dochter had het doelpunt gefilmd en uit de beelden bleek dat het inderdaad buitenspel was. Ik hoop dat ze de beelden van de wedstrijd niet online zet, want wat waren we slecht.

Walcheren was een wat ouder elftal met waarschijnlijk wat oud-spelers van het eerste elftal. Ze stonden steeds op de juiste positie en speelden slim. Bijvoorbeeld door met 12 spelers te gaan spelen, de scheids had het pas na 5 minuten door. Even later werd Ven 5 minuten uit het veld gestuurd vanwege commentaar op de leiding. De bankzitters van de tegenstander zeiden: “Joh, breng er gewoon weer een andere speler in, dat heeft de scheids toch niet door.” En inderdaad, die merkte niets. Peer had zichzelf net gewisseld omdat hij als verdediger toch weinig bijdroeg in een alles-of-nietsfase, dus die liep maar weer het veld in. Alleen toen mocht Ven er weer in en speelden wij weer met 12, maar dat hadden de tegenstanders dan weer door. Het mocht niet baten. Mark kwam met een mislukte vrije trap vanaf de middellijn nog het dichtst bij een doelpunt. Zo eindigde het in 1-1. Niet dat het resultaat veel uitmaakt, want Arendskerke won heel eenvoudig met 5-0 van MZC. Nu kunnen we nog gelijk komen in punten als SVOD volgende week van Arendskerke wint, maar die kans is zo goed als 0. De kans dat Chef Alex er drie in z’n eigen goal legt is groter. Ik zou ook niet weten wat de doorslag geeft als je met evenveel punten eindigt of dat er een beslissingswedstrijd volgt.

Daarna was het snel douchen en wat eten. Want we moesten vlug door naar Hrieps. De culinaire rubriek wordt deze week gewijd aan Riemens, die een appelflap bestelde. Hij gaf geen commentaar, maar zat wel lekker te smikkelen. Op Hrieps was het ook genieten. Kaj en Peer maakten hun debuut en werden ritueel gedoopt. Het mooiste aan dit festival zijn de namen van de podia. Dat je met iets te veel decibel in je oor probeert duidelijk te maken dat je in de VAN DEN ENDE Machinebouw Podium/ ZEELAND TUINMATERIALEN tent staat. Nog sorry aan de schrijver van de Meeuwen, aan wie ik beloofde weer samen een verslag te schrijven. Het is nu al aan de lange kant, volgende keer beter. Volgende week kunnen we kiezen of we de gebroeders fris en Ruben vanuit de Gouwe Gheijt gaan aanmoedigen in de ereklas, we bij het eerste gaan kijken (nee) of SVOD aanmoedigen tegen Arendskerke. De dag wordt in ieder geval afgesloten met een barbecue bij de beruchte green egg van Riemens. Er is al een rolcontainer met 24 kratten Hertog Jan geleverd en hoofdsponsor Wondergem zal achter het vuur plaatsnemen om de lappen vlees om te keren, dus dat komt wel goed. Of er dit seizoen nog een verslag of seizoensoverzicht volgt, weet ik niet. We kijken nog wel even en anders tot volgend seizoen.