Zaterdag 6 april moest Seroos 1 afreizen naar Goeree-Overflakkee om het op te nemen tegen DBGC uit Oude-Tonge. De volgende 11 mochten starten vanaf de aftrap; Jordi uiteraard tussen de palen. De verdediging bestond uit Lennart, Jeffry, Jasper en Jeroen. Op het middenveld stonden Bjorn, Beau en Maikel. De voorhoede werd ingevuld door Mees, Tiemen en een basisrentree voor Aron. Op de bank namen Robbie, Roy en Peter F plaats. Na de gegeven complimenten aan de 41 jarige verdediger van DBGC voor zijn 350e officiële wedstrijd kon er worden afgetrapt met mooi weer in Zuid-Holland.

Seroos begon zoekend aan de eerste helft. De achterhoede van DBGC bestond uit 5 man waar we het moeilijk mee hadden. Ze verdedigden goed en met vlagen kwamen ze er gevaarlijk uit. Zo ging het spel in de eerste 20 a 25 minuten nogal op en neer. Dit resulteerde in kansen voor beide ploegen, maar na tijdje kregen we meer grip en creëerde we in de eerste helft meer kansen. DBGC was er wel een keer heel dichtbij na een hoge bal richting een van de aanvallers. De hoge bal zorgde voor wat verwarring tussen Jeffry en Lennart en daardoor kon de aanvaller bijna alleen op Jordi af. Gelukkig werd het goed opgelost en had Jordi uiteindelijk de bal in zijn handen. Ook al hadden wij meer kansen in de eerste helft werden we niet heel gevaarlijk. Het gevaarlijkste moment was een buitenspeldoelpunt na een goede steekbal op Tiemen. Zelf ben ik er niet zeker van of het buitenspel was, maar laten we ervan uitgaan dat de leiding het goed heeft gezien. Daarvoor zijn ze er immers. Al met al hebben we wat aardige kansen weten te creëren, desondanks gingen beide ploegen aan de thee met de brilstand op het scorebord.

Het spelbeeld van de tweede helft was vergelijkbaar met de eerste helft. DBGC werd alleen gevaarlijker en halverwege de tweede helft resulteerde dat ook in de 1-0 voor DBGC. Na een hoge voorzet vanaf de rechterkant werd de linksbuiten gevonden die de bal in een keer uit de lucht op de pantoffel nam. De bal werd kruislinks geschoten en deze volley belandde in de rechter hoek. Deze fraaie goal leidde tot de 3 punten voor de ploeg uit Oude-Tonge. We waren ondanks nog enkele kansen, inclusief een vrije trap op randje 16, niet in staat tot scoren. Deze vrije trap werd veroorzaakt doordat Aron in zijn rug werd gelopen door een verdediger. Helaas begon de actie net buiten het zestienmetergebied dus geen penalty. Alle wissels werden ook nog ingebracht voor wat extra power. Dit mocht niet baten, want we kwamen in het laatste kwartier niet meer door de 5mans verdediging heen.

Volgende week spelen we thuis tegen Arnemuiden om de strijd voor 3 punten. Aan alle supporters bedankt voor de aanwezigheid en hopelijk tot zaterdag.